«Καλό ταξίδι αγαπημένε μου φίλε» - Θλίψη με την ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη

Το αντίο της στον Γιάννη Ιωαννίδη

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Θλίψη έχει προκαλέσει από το απόγευμα της Τετάρτης (4/10) η είδηση θανάτου του Γιάννη Ιωαννίδη (δείτε εδώ σε τι ηλικία έφυγε και από τι) με τον κόσμο του αθλητισμού και όχι μόνο να τον αποχαιρετούν με συγκινητικά λόγια.

Ξεχωριστή ήταν και η ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη στο instagram αφότου διέρρευσε η δυσάρεστη είδηση με την ίδια να αποχαιρετά τον δικό της Γιάννη Ιωαννίδη, τον αγαπημένο της φίλο, όπως έγραψε.

Μέσα λοιπόν από το αντίο της Ντόρας Μπακογιάννη καταλαβαίνει κανείς, πως η σχέση, που την έδινε με τον εκλιπόντα ήταν κάτι παραπάνω από μία απλή σχέση θαυμασμού μεταξύ ενός αθλητή και πολιτικού.

Η ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη

«Καλό ταξίδι αγαπημένε μου φίλε.
Όλοι σε αποκαλούσαν coach αλλά δεν ήσουν μόνο αυτό.
Ήσουν ένας βαθιά συναισθηματικός, ευαίσθητος, δοτικός και πραγματικός φίλος. Ένας φίλος που ήταν πάντα παρών όταν τον χρειαζόσουν.
Τον Ισίδωρο και εμένα μας τίμησες με την μακροχρόνια φιλία σου και θα μας λείψεις πολύ.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στη Γιούλα και την αγαπημένη σου κόρη Ελένη-Θεοδώρα», έγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Λίγα λόγια για την καριέρα του Ιωαννίδη

Ο Γιάννης Ιωαννίδης συνέδεσε το όνομά του με τον μεγάλο Άρη της δεκαετίας του '80 και εν συνεχεία κατέβηκε στον Πειραιά για να αναλάβει τον Ολυμπιακό τον οποίο οδήγησε σε μεγάλες στιγμές δόξας.

Ανέλαβε επίσης την ΑΕΚ και προπόνησε και την Εθνική ομάδα. Ο Γιάννης Ιωαννίδης που έμεινε γνωστός με το παρατσούκλι ο "Ξανθός" συμμετείχε 6 φορές σε Final-4 της Euroleague αλλά δεν κατάφερε να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης. Έφτασε στην τετράδα της Ευρώπης, τρεις φορές με τον Άρη, δύο με τον Ολυμπιακό και μια με την ΑΕΚ.

Κατέκτησε 12 πρωταθλήματα Ελλάδας και 6 Κύπελλα. Στην διάρκεια της καριέρας του συνεργάστηκε με σπουδαίους παίκτες όπως ο Νίκος Γκάλης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Ζάρκο Πάσπαλιε, ο Γιώργος Σιγάλας, ο Λευτέρης Σούμποτιτς, ο Ντέιβιντ Ρίβερς και άλλοι.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1945 και σπούδασε γεωπόνος. Από μικρός λάτρεψε το μπάσκετ και έπαιξε στην ομάδα του Άρη. Αργότερα ασχολήθηκε με την προπονητική και θεωρείται ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής μπάσκετ.