Ο Γιάννης Ιωαννίδης για τελευταία φορά στο «σπίτι» του! - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του μεγαλου προπονητή στο Αλεξάνδρειο

Η ανακοίνωση του Άρη

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Ο Γιάννης Ιωαννίδης για τελευταία φορά στο «σπίτι» του! - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του μεγαλου προπονητή στο Αλεξάνδρειο

Σε λαϊκο προσκύνημα θα τεθεί σήμερα το μεσημέρι (6/10), η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, στην έδρα της ομάδας μπάσκετ του Άρη στη Θεσσαλονίκη ενώ στις 5 το απόγευμα θα τελεστεί και η κηδεία στη Θέρμη.

Φίλοι, συγγενείς και οπαδοί της ομάδας θα έχουν την ευκαιρία να πουν το τελευταίο αντίο στον προπονητή που έγραψε και εκείνος με τα έργα του μερικές από τις «χρυσές σελίδες» στο ελληνικό μπάσκετ. Το πρωί της Πέμπτης 5/10 τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στη Βούλα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Άρη

Η απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη συγκλόνισε το πανελλήνιο και φυσικά την οικογένεια του ΑΡΗ. Λίγο πριν συνοδευτεί στην τελευταία κατοικία του, δεν είναι δυνατόν να μην επισκεφθεί για τελευταία φορά το «σπίτι» του.

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ Midea καλεί τους φίλους της ομάδας αύριο στις 15:30 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, για να αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί τον ανυπέρβλητο «Ξανθό», η σορός του οποίου θα βρεθεί στο γήπεδο που δόξασε και δοξάστηκε, πριν την ταφή του στα κοιμητήρια Θέρμης.

Το «παρών» στο Αλεξάνδρειο θα δώσουν η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ Midea, σύσσωμη η ομάδα μας, καθώς και παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές που συνέδεσαν το όνομά τους με τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Όλοι στο «Παλέ» για να αποχαιρετήσουμε τον θρυλικό «Ξανθό» όπως του αξίζει, στο «σπίτι» του!

Ο επικήδειος λόγος της κόρης του

Στην επιμνημόσυνη δέηση, μία από τις κόρες του, η Θεοδώρα - Ελένη, εκφώνησε τον επικήδειο λόγο για τον πατέρα της και ράγισε καρδιές με την τρεμάμενη φωνή και την σπαρακτική της ομιλία. Στην εκπομπή του STAR, Αλήθειες με τη Ζήνα, προβλήθηκε το απόσπασμα ανατριχιάζοντας τους πάντες στο πλατό.

«Αγαπημένε μου πατέρα, λατρεμένε μπαμπά μου...

Στέκομαι εδώ σήμερα και σε κοιτώ την ώρα που μπαρκάρεις για το τελευταίο σου ταξίδι.

Και δεν είμαι μόνη μου, εδώ είναι όλοι για να σου πούμε το τελευταίο αντίο, να σου φωνάξουμε σιωπηλά πόσο σε αγαπάμε και τι σήμαινες, τι θα σημαίνεις πάντοτε για την οικογένεια σου, για το μπάσκετ, για τον αθλητισμό, για ολόκληρη την Ελλάδα...

Έφυγες νωρίς και άδοξα μπαμπά. Έφυγες αλλά πάλεψες με γενναιότητα, όπως το έκανες σε όλη σου τη ζωή.

Στάθηκες στις επάλξεις, πολέμαγες σαν θηρίο, δεν φοβόσουν κανέναν και τίποτε, ήσουν γεννημένος νικητής και ατρόμητος.

Και τώρα που σε αποχαιρετάμε, πάλι αγέρωχο σε βλέπω μπροστά μου...

Δάκρυα αυλακώνουν τα πρόσωπα μας, σήμερα που σού λέμε το αντίο, αλλά υπάρχει και ο αντίλογος, η παρηγοριά. Θρηνούμε που σε χάσαμε, μα χαιρόμαστε κιόλας επειδή ζήσαμε μαζί σου, μεγαλώσαμε μαζί σου, βαδίσαμε στις στράτες που χάραξες, ακολουθήσαμε τις οδηγίες που μας έδινες.

Πάντοτε ζητούσες να σε προσφωνούν coach και τίποτε άλλο.

Coachάρα μου, θα σου πω κάτι. Το παιχνίδι δεν τελείωσε, απλώς πήρες ένα time out για να το συνεχίσεις στα επουράνια γήπεδα, περνώντας στην αθανασία.

Ένα τραγούδι της αγαπημένης σου, Μαρινέλλας λέει

"Καμιά φορά λέω να αλλάξω ουρανό μα δεν, μα δεν, μα δεν υπάρχουν δρόμοι".

Εσύ όμως μπαμπά μου τους βρήκες αυτούς τους δρόμους...», είπε.