Έτσι μιλούσε για τον θάνατό της - Η συνέντευξη της Μαίρης Χρονοπούλου 5 μήνες πριν φύγει από τη ζωή

Είχε σκεφτεί τα πάντα πριν φύγει από τη ζωή

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Έτσι μιλούσε για τον θάνατό της - Η συνέντευξη της Μαίρης Χρονοπούλου 5 μήνες πριν φύγει από τη ζωή

Ένα χτύπημα στο σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου ήταν αρκετό για να της στοιχίσει τη ζωή με την ηθοποιό να αφήνει την τελευταία της πνοή την Παρασκευή (6/10) σε ηλικία 90 ετών (δείτε εδώ την τελευταία δημόσια εμφάνισή της).

Η ηθοποιός είχε δείξει τα τελευταία χρόνια τη δυναμική της, καθώς είχε δοκιμαστεί η υγεία της, ωστόσο η Μαίρη Χρονοπούλου δεν το έβαλε ποτέ κάτω - με πολλούς φίλους της και ηθοποιούς να στηρίζουν, ότι και αυτή τη φορά θα βγει νικήτρια.

Οι δηλώσεις της Μαίρης Χρονοπούλου για το κομμάτι του θανάτου

Το κομμάτι του θανάτου λοιπόν, ήταν κάτι που υπήρχε στο μυαλό της Μαίρης Χρονοπούλου με την ίδια να μιλάει γι αυτόν πριν από πέντε μήνες στη συνέντευξη, που είχε παραχωρήσει στο Super Κατερίνα και στην Κατερίνα Καινούργιου.

«Με την ιδέα του θανάτου του δικού μου είμαι απόλυτα εξοικειωμένη, δεν με τρομάζει καθόλου η αποχώρηση, αλλά η ιδέα του θανάτου τω γύρω μου, όλων δε μπορώ να την διαχειριστώ», είχε πει η Μαίρη Χρονοπούλου.

Η επιθυμία για την κηδεία της

Η Μαίρη Χρονοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο οποίο εμφανίστηκε στις ομάδες του χορού, σε αρχαία δράματα. Στη θεατρική της καριέρα, συνεργάστηκε με όλους τους μεγάλους θιάσους της Αθήνας και έπαιξε με την ίδια ερμηνευτική ικανότητα σε όλα τα είδη θεάτρου. Το 1972, μάλιστα, συγκρότησε το δικό της θίασο με τον οποίο ανέβασε τα έργα: «Τι ώρα θα γυρίσεις, Πηνελόπη» του Σόμερσετ Μομ και «Ένα καυτό κορίτσι» του Ιάκωβου Καμπανέλη.

Τον Αύγουστο του 1999 υπέστη ένα σοβαρό ατύχημα με το αυτοκίνητό της, που την έχει αναγκάσει να βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ενώ έζησε και πολύ δύσκολες στιγμές. Ήταν παράλυτη, παχύσαρκη και ένιωθε ένα τέρας, όπως είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της.

Σε παλιότερη συνέντευξή της στο περιοδικό Λοιπόν η γνωστή ηθοποιός είχε αποκαλύψει πως έχει ετοιμάσει τα πάντα για την κηδεία της γιατί ξέρει πως το τέλος της φτάνει και είχε εκφράσει ταυτόχρονα τις επιθυμίες της για εκείνη την ώρα που τελικά έφτασε... Πιο συγκεκριμένα είχε πει «Έρχεται. Τα έχω οργανώσει όλα. Πιστεύω αιρετικά. Εμένα δεν θα με πάνε στην εκκλησία να ακούσω εκείνες τις φρικτές λέξεις. Ο δικός μου πνευματικός θα πει τις προσευχές που λέω εγώ κάθε βράδυ και όσα έχω διαλέξει και μετά θα με κάψουν, θέλω να πιστεύω ότι θα έχω την πιο πλούσια κηδεία του κόσμου. Ζήτησα από την αγαπημένη μου φίλη Ευανθία Ρεμπούτσικα μία χάρη, νο μου γράψει ένα μικρό ρέκβιεμ μουσικό. Θα έρθει στην Ριτσώνα και με το υπέροχο κόκκινο βιολί της θα μου παίξει αυτό το κομμάτι πριν από την καύση. Αισθάνομαι αυτοκράτειρα με αυτό και μου αρέσει».