Αγχωμένη η Ελένη Μενεγάκη για τη μικρή Μαρίνα - Η συζήτηση που έκαναν το βράδυ της Κυριακής

Οι φοβίες της παρουσιάστριας

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Καλεσμένη στην εκπομπή του MEGA, Ελένη, βρέθηκε τη Δευτέρα 9/10 η Δώρα Αναγνωστοπούλου, η παρουσιάστρια του Mega Stories το οποίο πρόκειται να κάνει πρεμιέρα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησής της με την Ελένη Μενεγάκη, η παρουσιάστρια προχώρησε σε μία εξομολόγηση για την κόρη της, Μαρίνα, σχετικά με όλα όσα μπορεί να τρομάζουν ένα μικρό παιδί, εξαιτίας της επικαιρότητας.

Η ίδια ανησυχεί ως μητέρα για τα πράγματα που πρέπει να ξέρει ένα παιδί όσο ακόμα δεν μπορεί να τα καταλάβει όλα απόλυτα, καθώς αυτά μπορούν εύκολα να την αναστατώσουν και να δημιουργήσουν μεγάλες φοβίες.

Δείτε επίσης: «Όταν το παιδί μου γύρισε από το σχολείο...» - H απίστευτη εξομολόγηση της Ελένης Μενεγάκη στον αέρα της εκπομπής της

Η αποκάλυψη της Ελένης Μενεγάκη για τη συζήτηση με τη μικρή Μαρίνα

«Με αφορμή μια κουβέντα που έγινε χθες στο σπίτι μας που ήταν και η μικρή μου κόρη που είναι 8 ετών, πόσα πράγματα μπορούμε να συζητάμε με τα παιδιά μας, κατά τη γνώμη σου; Τώρα σαν μαμά σε ρωτάω. Δεν θέλουμε να τρομάζουν τα παιδιά, αλλά θέλουμε να καταλαβαίνουν και τι γίνεται έξω στη ζωή, στην κοινωνία», ανέφερε αρχικά η Ελένη Μενεγάκη και η Δώρα Αναγνωστοπούλου απάντησε: «Νομίζω ότι μπορούμε να τα συζητάμε όλα με τρόπο. Σε οδηγεί και το παιδί με έναν τρόπο. Εγώ στα δικά μου τα αγόρια οφείλω να τους το λέω όλα. Την πρώτη φορά που βγήκαν μόνοι τους είχα αγωνία και ανησυχία, αλλά θέλω να είναι ελεύθεροι. Παίρνουν τα Μέσα, αλλά τους έχω πει πως εάν χρειαστούν να με πάρουν να πάω να τους πάρω. Με τα μαθήματα δεν τους έχω καταπιέσει ποτέ και δεν χρειάστηκε γιατί ήταν συνεπείς».

«Πάντα έχω αγωνία γιατί βλέπουμε πολλά και η επικαιρότητα μας βαραίνει. Ψάχνουμε να βρούμε το ‘’φως’’. Το Ισραήλ είναι μια πολύπαθη περιοχή και ο κόσμος έχει διχαστεί. Τώρα έγινε μία σφαγή και σοκαριστήκαμε από τις εικόνες που είδαμε. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται το 2023 να βλέπουμε εικόνες που παίρνονται όμηροι άνθρωποι νέοι που βρίσκονται σε ένα φεστιβάλ για την ειρήνη και να μην ξέρουμε πού κατέληξαν. Είναι εικόνες που δεν αντέχει το στομάχι μας», είπε έπειτα η δημοσιογράφος για την επικαιρότητα και για τον πόλεμο που ξέσπασε.

Σήμερα (9/10), ωστόσο, η εκπομπή της θα έχει θέμα τη δολοφονία του Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά, πριν από λίγο καιρό. Και γι' αυτό, δήλωσε: «Ένας άνθρωπος σπρώχτηκε στον θάνατο, είναι δολοφονία. Εμείς θέλαμε να μείνουμε σε αυτήν την ιστορία και γι' αυτό η πρεμιέρα μας είναι αφιερωμένη στον Αντώνη. Ανακαλύψαμε πως αυτό το παιδί ήταν ένα παιδί ευάλωτο. Μας μίλησε ο αδελφός του για πρώτη φορά και εμένα με συγκίνησε πολύ. Βλέπεις πως αυτή η οικογένεια δυσκολεύτηκε πολύ. Ο Αντώνης τελείωσε μόνο το δημοτικό.

Δεν έχει διαγνωστεί με κάποια αναπηρία αλλά είχε μία δυσκολία στην ομιλία, το οποίο θα μπορούσε να διορθωθεί. Είχε βρει όμως τη θέση του, ήταν ένα παιδί του μεροκάματου. Θα σου πω ένα χαρακτηριστικό που μου είπε ο δάσκαλος του Αγίου Νικολάου. Ο Αντώνης βοηθούσε στις καρέκλες σε συναυλία που έγινε. Εκεί υπήρχε ένα ψυγείο με αναψυκτικά για τους τραγουδιστές. Πήγαινε έπαιρνε τα αναψυκτικά και τα έδινε στα παιδάκια. Αυτός ήταν ο Αντώνης. Του έλεγε ο δάσκαλος πως δεν θα φτάσουν για τους τραγουδιστές και εκείνος έλεγε ‘"εντάξει" και συνέχιζε».

«Οι άνθρωποι, οι ευθύνοντες, δεν ήταν σεσημασμένοι, αλλά ζουν ανάμεσά μας. Μία αυτόπτης μάρτυρας μου είπε πως δεν μπορούσε να το ξεπεράσει και νιώθεις τόσο ανήμπορος εκείνη την ώρα. Εάν δεν υπήρχε το βίντεο, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να συγκαλυφθεί. Δεν θέλαμε να ξεχάσουμε τον Αντώνη, το ίδιο έγινε και πέρσι με τους επιζώντες των Τεμπών. Θέλουμε να κρατήσουμε τη μνήμη. Υπάρχουν στιγμές που θέλουμε να πάμε και σε κάτι ανάλαφρο», κατέληξε.