Κάιλι Τζένερ: Θύελλα αντιδράσεων με την ανάρτησή της για τον πόλεμο στο Ισραήλ - Την έσβησε μετά από λίγο

Ξεσηκώθηκαν οι 400 εκατομμύρια followers της

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Instagram/@kyliejenner
Instagram/@kyliejenner

Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν πριν από λίγες ώρες, μετά την ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram και πιο συγκεκριμένα στα stories της, η Κάιλι Τζένερ για τον πόλεμο στο Ισραήλ.

Η ανάρτηση της Κάιλι Τζένερ

Πιο συγκεκριμένα η 26χρονη επιχειρηματίας δημοσίευσε μια φωτογραφία από τον φιλοϊσραηλινό λογαριασμό «StandWithUs», στην οποία απεικονίζεται η ισραηλινή σημαία και έγραφε: «Τώρα και πάντα, στεκόμαστε στο πλευρό του λαού του Ισραήλ!».

Κάιλι Τζένερ ισραήλ

Λίγο αργότερα και μετά από τις έντονες αντιδράσεις που προφανώς προκλήθηκαν η ίδια κατέβασε το story. Δεν ήταν λίγοι, μάλιστα, που υπέθεσαν ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση μπορεί να προκάλεσε πρόβλημα στη σχέση αυτής και της φίλης της Μπέλα Χαντίντ η οποία υποστηρίζει εδώ και καιρό τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, αφού ο πατέρας της είναι Παλαιστίνιος.

Η τελευταία εξέλιξη του πολέμου

Σύμφωνα με την Washington Post, μία ομάδα χάκερ που η Microsoft στην έκθεση της ονομάζει, Storm-1133, επιτέθηκε σε εταιρείες ενέργειας, άμυνας και τηλεπικοινωνιών εντός του Ισραήλ. Οι χάκερ χρησιμοποίησαν ψεύτικα προφίλ στο LinkedIn και εμφανίστηκαν ως προγραμματιστές για να στείλουν κακόβουλο λογισμικό σε υπαλλήλους αυτών των στόχων προκειμένου να έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στα συστήματα τους.

Οι φιλοπαλαιστινιακοί χάκερ AnonGhost δήλωσαν ότι βρίσκονται πίσω από μια επίθεση σε μια ισραηλινή εφαρμογή που προειδοποιεί τους κατοίκους για επερχόμενα πλήγματα με ρουκέτες. Η ομάδα είπε ότι έστειλε ψεύτικες ειδοποιήσεις για ρουκέτες και μάλιστα είπε ότι έρχεται πυρηνική βόμβα.

Η επίθεση επιβεβαιώθηκε από αναλυτές των εταιρειών ασφαλείας Group-IB και Recorded Future, οι οποίοι δήλωσαν ότι οι χάκερς είχαν κάνει κατάχρηση μιας διεπαφής προγραμματισμού εφαρμογών για να στείλουν τις ειδοποιήσεις σαν να επρόκειτο για νόμιμη πηγή στρατιωτικών πληροφοριών. Υπάρχουν πολλές τέτοιες εφαρμογές και η εν λόγω εφαρμογή είχε μόνο 10.000 έως 20.000 χρήστες, δήλωσε ο αναλυτής της Recorded Future Alexander Leslie.

«Για όσους χρησιμοποίησαν τη συγκεκριμένη εφαρμογή πριν από την αφαίρεσή της από το Google Play Store – υπάρχουν προφανείς κίνδυνοι ασφάλειας και προστασίας για ψευδείς ειδοποιήσεις για πυραύλους σε μια εποχή όπως αυτή», δήλωσε ο Leslie. «Πρόκειται για μια σοβαρή κλιμάκωση της στόχευσης και της πρόθεσης, ανεξάρτητα από τον αντίκτυπό της.»

Τέλος, οι φιλοισραηλινές ομάδες διεξάγουν τον δικό τους… πόλεμο στον κυβερνοχώρο, στρέφοντας τα πυρά τους κατά παλαιστινιακών οργανώσεων και φιλικά προσκείμενων κυβερνήσεων και ομάδων. Ενδεικτικά μια ομάδα με την ονομασία Indian Cyber Force «κατέβασε» την ιστοσελίδα της Palestinian National Bank, όπως και την σελίδα της Χαμάς, την Κυριακή.