Μαρία Τζομπανάκη στο YOU: Η συγκλονιστική σκηνή στο Σασμό που την έκανε να δακρύσει

Spoiler alert για τα επόμενα επεισόδια της σειράς

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Περιοδικό YOU/Κώστας Καπαρελιώτης
Περιοδικό YOU/Κώστας Καπαρελιώτης

«Καπετάνισσα» στον «Σασμό» του Alpha, που συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία για τρίτη σεζόν, «Καπετάνισσα» και στη ζωή η Μαρία Τζομπανάκη, που παραδέχεται ότι έτσι τη φωνάζουν στην Κρήτη, κάθε φορά που την επισκέπτεται. Μιλώντας στο youweekly.gr και την Τζώρτζια Συρίχα, η «Καλλιόπη Σταματάκη» έκανε πολλές προσωπικές αποκαλύψεις από καρδιάς, ενώ έδωσε και spoiler για μία σκηνή που δεν έχουμε δει ακόμα, αλλά τη συγκλονίζει μέχρι σήμερα με τη θύμησή της.

Μητριαρχική φιγούρα και θερμή γυναίκα, που σε αγκαλιάζει από την πρώτη στιγμή. Πόσα κοινά έχει με τον τηλεοπτικό της ρόλο; Πολλά, καθώς φαίνεται, με βασικό άξονα τη λατρεία τους απέναντι στο πρότυπο της οικογένειας. «Η πιο μεγάλη Αγάπη στη ζωή μου είναι ο γιος μου», δηλώνει η Μαρία Τζομπανάκη για τον Ορφέα Αυγουστίδη, συμπληρώνοντας αμέσως μετά ότι: «Ακολουθεί η Κρήτη και οι γονέοι μας»!

Απόσπασμα από την συνέντευξη της Μαρίας Τζομπανάκη

Μαρία Τζομπανάκη
Περιοδικό YOU/Κώστας Καπαρελιώτης

Πες μου μια συγκλονιστική σκηνή από τα γυρίσματα που δεν θα ξεχάσεις ποτέ…

Δεν την έχει δει ακόμα το κοινό. Μια σκηνή που μαθαίνει η Καλλιόπη για τον θάνατο του εγγονού της. Στη συγκεκριμένη, ακούγοντας το τραγικό νέο, ταυτισμένη με την Καλλιόπη, ένιωσα κυριολεκτικά να παγώνει το αίμα μου, να λυγίζει η ψυχή μου, στην αναγγελία ενός τέτοιου θανάτου. Μετά την σκηνή, ένιωθα βαθιά θλίψη. Ήταν η τελευταία σκηνή που γυρίσαμε εκείνη την ημέρα. Οδηγώντας για το σπίτι, έκλαιγα ήσυχα σε όλη την διαδρομή για όλες τις μάνες που έχουν δεχτεί σαν δίκοπο μαχαίρι, αυτόν τον αδυσώπητο πόνο, που δεν χωρά σε λέξεις για να περιγραφεί, ούτε υπάρχει μέτρο για να μετρηθεί. Για ελάχιστα δευτερόλεπτα, ακούμπησα αυτό το συναίσθημα σαν ηθοποιός μάλιστα… Κι ακόμα λιώνω στην ανάμνησή του. Αχ και να γινόταν καμιά μάνα να μην το είχε ζήσει…

Στη μητριαρχική φιγούρα της Καλλιόπης Σταματάκη καθρεπτίζονται η αστείρευτη μητρική αγάπη, η αφοσίωση στην παράδοση του τόπου της και στις αρχές της οικογένειας. Η Μαρία Τζομπανάκη στην ζωή της είναι έτσι «Καπετάνισσα»;

Η πιο μεγάλη Αγάπη στη ζωή μου είναι ο γιος μου. Ακολουθεί η Κρήτη, οι γονέοι μας, ανάθρεψαν εμένα και τους τρεις αδελφούς μου, με πίστη στο Καλό, με σεβασμό στην Κρητική κουλτούρα και με αφοσίωση στις αρχές της οικογένειας. Αυτά πρεσβεύει και ο ΣΑΣΜΟΣ εν ολίγοις. Αυτές οι αξίες είναι και οι ρίζες της δικής μου ζωής. Η διαφορά μου με την Καλλιόπη είναι το μέτρο. Εκείνη δεν έχει πολύ συχνά, εγώ έχω. Δεν είμαι απόλυτη και δεν πίεσα ποτέ το παιδί μου να κάνει κάτι που δεν του αρέσει, όσο κι αν άρεσε σε μένα.

Διαβάστε όλη της την συνέντευξη εδώ.