Ζαφείρης Μελάς: «Πηγαίνω 5 φορές τον χρόνο στο Ισραήλ για συναυλίες...» - Ο λαϊκός τραγουδιστής μιλάει για τις εικόνες από τον πόλεμο του Ισραήλ

«Δεν θα γίνει αυτή η συναυλία, αν δεν...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
Ζαφείρης Μελάς: «Πηγαίνω 5 φορές τον χρόνο στο Ισραήλ για συναυλίες...» - Ο λαϊκός τραγουδιστής μιλάει για τις εικόνες από τον πόλεμο του Ισραήλ

Ο λαϊκός τραγουδιστής, Ζαφείρης Μελάς περιέγραψε τις εικόνες που αντίκρισε από τον πόλεμο στο Ισραήλ στην εφημερίδα Secret και τη δημοσιογράφο Σπυριδούλα Τριάντου.

Τι εικόνες αντίκρισε ο Ζαφείρης Μελάς στον πόλεμο του Ισραήλ

Ο δημοφιλής ερμηνευτής, είχε προγραμματίσει μία live εμφάνιση στο Ισραήλ, την οποία όμως αναγκάστηκε να ακυρώσει εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στην περιοχή. Μέσα από επικοινωνία που είχε με φίλους του, παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

«Συμπάσχω μαζί τους. Είμαι πολύ στεναχωρημένος. Πηγαίνω 5 φορές τον χρόνο στο Ισραήλ για συναυλίες. Έχω φίλους εκεί, έχω «οικογένεια». Τους έχω στην καρδιά μου, κάνουμε παρέα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής, ο οποίος είναι εξαιρετικά αγαπητός και γνωστός στη χώρα.

Δείτε επίσης: Νεκρή η κοπέλα με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη

«Μιλάω μαζί τους συνέχεια. Πρόσφατα μίλησα με έναν καλό μου φίλο, Έλληνα, και ράγισε η ψυχή μου. Μου έστειλε εικόνες από παιδάκια, μωρά παιδιά, μέσα σε κλουβιά. Λύγισα εκεί», δήλωσε στη συνέχεια και προκάλεσε ρίγη συγκίνησης.

«Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές, ανησυχώ πολύ και φροντίζω να επικοινωνώ συχνά. Είναι αμαρτία όλο αυτό για τους αμάχους», υπογραμμίζει ο δημοφιλής λαϊκός ερμηνευτής, ο οποίος έχει αναβάλλει μέχρι να υπάρξουν νεότερες εξελίξεις την προγραμματισμένη για το μήνα Νοέμβριο συναυλία, που είχε στο Ισραήλ.

«Δεν θα γίνει αυτή η συναυλία. Αν δεν ηρεμήσουν εντελώς τα πράγματα, κανείς δεν μπορεί να πάει εκεί», είπε ολοκληρώνοντας ο τραγουδιστής τις δηλώσεις του.

Τι συνέβη στη 12χρονη που αναζητεί η μητέρα της όσο συνεχίζεται ο πόλεμος στο Ισραήλ

Την Τετάρτη 11/10 ήρθε στο φως της δημοσιότητας εκείνη μίας 53χρονης μητέρας, της οποίας η 12χρονη κόρη, που πάσχει από αυτισμό, φέρεται πως απήχθη από την οργάνωση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η ίδια στα ξένα Μέσα και συγκεκριμένα στην εφημερίδα Sun, Η Galit Dan, όπως ονομάζεται η μητέρα, βρισκόταν κρυμμένη σε ένα δωμάτιο, πέντε μίλια μακριά από το παιδί της, τη Noya, όταν εκείνη της έστειλε ένα ηχητικό μήνυμα, λέγοντάς της: «Μαμά, φοβάμαι. Υπάρχουν άνθρωποι στο σπίτι, βοήθησέ με».

Δείτε επίσης: Έκρυψαν τα 10 μηνών δίδυμα παιδιά τους στο καταφύγιο του σπιτιού τους λίγο πριν τους εκτελέσει η Χαμάς

Σύμφωνα με όσα της ανέφερε στα επόμενα μηνύματα, η Noya κρύφτηκε στο σπίτι της γιαγιάς της και την ενημέρωνε με νέα ηχητικά την ώρα ακούγονταν εκρήξεις γύρω από το κιμπούτς Nir Oz. Από το πρωί του Σαββάτου 7/10, όμως, η 12χρονη δεν έχει δώσει σημεία ζωής και γι' αυτό θεωρείται πλέον πως βρίσκεται ανάμεσα στους 150 ομήρους από τους τρομοκράτες της Χαμάς.

Η 53χρονης "διαλυμένη" δήλωσε στη Sun: «Ο πόνος είναι απερίγραπτος. Το κοριτσάκι μου πήγε να κοιμηθεί με τη γιαγιά της και μας έστελνε μηνύματα καθώς αυτά τα ζώα πήγαν εκεί. Ελπίζουμε να είναι στα άτομα που έχουν απαχθεί και θα καταφέρουν να επιβιώσουν με κάποιο τρόπο. Ζω τον εφιάλτη κάθε γονέα – κάθε γονέας στον κόσμο θα νιώσει τον πόνο μας».

Και σε άλλο σημείο ανέφερε για την ανήλικη: «Είναι ένα πολύ γλυκό, πολύ αστείο, πολύ έξυπνο κοριτσάκι», ενώ απορημένη κατέληξε: «Τι ελπίζουν να πετύχουν κάνοντας αυτά σε αθώους και αβοήθητους ανθρώπους;».

Προσοχή σκληρές εικόνες! Το τραγικό τέλος 30χρονης Γερμανίδας στο μακελείο στη Γάζα
Τρομακτική είναι και η ιστορία της 30χρονης Γερμανίδας Shani Louk, η οποία βρισκόταν στο Μουσικό Φεστιβάλ στη Γάζα, όπου έκανε επίθεση η Χαμάς.

Στα social media κυκλοφορεί βίντεό της, όπου χορεύει τραγουδάει και διασκεδάζει με τις φίλες της, λίγα λεπτά πριν γίνει το μακελειό, ωστόσο υπάρχει ένα ακόμα βίντεο που δείχνει την ανατριχιαστική κατάληξη της ίδιας. Οι άντρες της Χαμάς, αφού την σκότωσαν, έβαλαν το άψυχο κορμί της, μόνο με τα εσώρουχα, σε μια καρότσα ενός αυτοκινήτου και άρχισαν να περιφέρουν τη σορό της ως τρόπαιο, με πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους και παιδιά, να πλησιάζουν να την δουν. Πανηγύριζαν και έφτυναν το σώμα της.

Δείτε επίσης: «Ο μεγάλος μου γιος είναι 28 χρονών και σε λίγους μήνες παντρεύεται...» - Κραυγή αγωνίας από Ελληνίδα μητέρα τριών παιδιών που βρίσκονται στο Ισραήλ