Κυριάκος Μητσοτάκης: «Σίγουρα δεν ήταν μία ιδιαίτερα καλή βραδιά...» - Οι πρώτες δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά το εκλογικό αποτέλεσμα

«Να επισημάνω την ιδιαίτερα χαμηλή, που...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Σίγουρα δεν ήταν μία ιδιαίτερα καλή βραδιά...» -  Οι πρώτες δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά το εκλογικό αποτέλεσμα

Σε δηλώσεις του έσπευσε να σχολιάσει ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης το εκλογικό αποτέλεσμα, αφού οι ήττες για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ήταν μεγάλες, με μεγαλύτερες αυτές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Θα ήθελα αρχικά να συγχαρώ όλους τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους που εξελέχθηκαν τη δεύτερη Κυριακή των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, και να τους διαβεβαιώσω, πως είναι χρέος της κυβέρνησης να συνεργαστεί μαζί τους, όπως είχα πει και την προηγούμενη Κυριακή. Έχουμε στηρίξει ουσιαστικά την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού και προσμένουμε σε μία ώριμα και παραγωγική συνεργασία με όλους τους εκλεγμένους περιφερειάρχες και δημάρχους», είπε ο πρωθυπουργός σε πρώτη φάση.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε, ότι «Τώρα ως προς τα συμπεράσματα της εκλογικής διαδικασίας. Δεν ήταν μια καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία, θέλω να θυμίσω, όμως πως τα πολιτικά συμπεράσματα ως προς την κατανομή των δυνάμεων των κομμάτων, ουσιαστικά βγήκανε την προηγούμενη Κυριακή. Είναι σαφές πως υπήρξε μια, θα έλεγα, αντισυσπείρωση πολλών δυνάμεων απέναντι σε υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας, όπου και πήρε 41%».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της μεγάλης αποχής που υπήρξε από το εκλογικό σώμα. «Να επισημάνω την ιδιαίτερα χαμηλή συμμετοχή σε αυτή την κάλπη, κάτι το οποίο νομίζω, ότι πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Ως προς τα πολιτικά μηνύματα, ένα θα πω μόνο, η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη, να λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα ανά πάσα στιγμή και να αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις για να βελτιώνει την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, με έμφαση στη μεταρρυθμιστική μας ατζέντα, στο πολιτικό πρόταγμα. Εξάλλου, για όσους σπεύδουν να πανηγυρίσουν βγάζοντας ενδεχομένως συμπεράσματα , τα οποία δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές πολιτικές ισορροπίες, να θυμίσω, ότι είχαμε εθνικές εκλογές πριν από τρεις μήνες, στις οποίες καταγράφει με απόλυτη σαφήνεια η δύναμη των κομμάτων. Εύχομαι και πάλι καλή αρχή σε όλους τους νέους εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες και όπως είπα η κυβέρνηση είναι εδώ, για να συνεργαστεί μαζί τους», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Δείτε παρακάτω το απόσπασμα: