Στέφανος Κασελάκης: Οι πρώτες του δηλώσεις μετά το εκλογικό αποτέλεσμα

«Απόψε είναι η πρώτη μεγάλη ρωγμή του καθεστώτος Μητσοτάκη...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε μία δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, όπου σχολίασε το εκλογικό αποτέλεσμα του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, κυρίως στο δήμο της Αθήνας.

Τι δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτικής Συμμαχίας έκανε μία "καυτή" ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα της αποψινής αναμέτρησης, ο οποίος αυτές τις ώρες ταξιδεύει για την Αμερική.

«Πριν από τον πρώτο γύρο είπα αυτό που δεν έχει πει κανένας αρχηγός κόμματος ποτέ:

Στον δεύτερο γύρο, θα στηρίξουμε κάθε προοδευτικό υποψήφιο.

Την περασμένη Κυριακή το επανέλαβα με πάθος.

Αυτός είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η Σύγχρονη Αριστερά: Με μία φωνή, συνταχθήκαμε με την πρόοδο, με τον άνθρωπο, χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και χωρίς ανταλλάγματα. Να τι κάνει ο προοδευτικός κόσμος όταν ενώνεται. Διώχνει γόνους, ημετέρους, διεφθαρμένους. Απόψε είναι η πρώτη νύχτα χαράς. Απόψε είναι η πρώτη μεγάλη ρωγμή του καθεστώτος Μητσοτάκη».

Δείτε παρακάτω την ανάρτησή του:

Δείτε παρακάτω, πως σχολιάστηκε στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1:

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Θα ήθελα αρχικά να συγχαρώ όλους τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους που εξελέχθηκαν τη δεύτερη Κυριακή των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, και να τους διαβεβαιώσω, πως είναι χρέος της κυβέρνησης να συνεργαστεί μαζί τους, όπως είχα πει και την προηγούμενη Κυριακή. Έχουμε στηρίξει ουσιαστικά την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού και προσμένουμε σε μία ώριμα και παραγωγική συνεργασία με όλους τους εκλεγμένους περιφερειάρχες και δημάρχους», είπε ο πρωθυπουργός σε πρώτη φάση.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε, ότι «Τώρα ως προς τα συμπεράσματα της εκλογικής διαδικασίας. Δεν ήταν μια καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία, θέλω να θυμίσω, όμως πως τα πολιτικά συμπεράσματα ως προς την κατανομή των δυνάμεων των κομμάτων, ουσιαστικά βγήκανε την προηγούμενη Κυριακή. Είναι σαφές πως υπήρξε μια, θα έλεγα, αντισυσπείρωση πολλών δυνάμεων απέναντι σε υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας, όπου και πήρε 41%».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της μεγάλης αποχής που υπήρξε από το εκλογικό σώμα. «Να επισημάνω την ιδιαίτερα χαμηλή συμμετοχή σε αυτή την κάλπη, κάτι το οποίο νομίζω, ότι πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Ως προς τα πολιτικά μηνύματα, ένα θα πω μόνο, η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη, να λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα ανά πάσα στιγμή και να αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις για να βελτιώνει την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, με έμφαση στη μεταρρυθμιστική μας ατζέντα, στο πολιτικό πρόταγμα. Εξάλλου, για όσους σπεύδουν να πανηγυρίσουν βγάζοντας ενδεχομένως συμπεράσματα , τα οποία δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές πολιτικές ισορροπίες, να θυμίσω, ότι είχαμε εθνικές εκλογές πριν από τρεις μήνες, στις οποίες καταγράφει με απόλυτη σαφήνεια η δύναμη των κομμάτων. Εύχομαι και πάλι καλή αρχή σε όλους τους νέους εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες και όπως είπα η κυβέρνηση είναι εδώ, για να συνεργαστεί μαζί τους», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Δείτε παρακάτω το απόσπασμα: