Στέλιος Αγγελούδης: Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Η επιτυχία είναι οικογενειακή υπόθεση!

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
Στέλιος Αγγελούδης: Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ο υποψήφιος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, το βράδυ της Κυριακής 15 Οκτωβρίου έκανε την απόλυτη ανατροπή και παρότι ήταν δεύτερος στον πρώτο γύρο των εκλογών, κατάφερε να κερδίσει τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, διπλασιάζοντας μάλιστα τις ψήφους που έλαβε με ποσοστά 67,33% ο πρώτο, και 32,67% ο δεύτερος.

Ποιος είναι, πραγματικά όμως, ο Στέλιος Αγγελούδης;

Ο Στέλιος Αγγελούδης γεννήθηκε 26 Νοεμβρίου 1959, ανήμερα του Αγίου Στυλιανού, στην Άνω Πόλη.
Προέρχεται από μία μικροαστική οικογένειά, που διέθετε ένα μικρό οικογενειακό εστιατόριο, «Ο Κώστας», στην πλατεία Άθωνος, στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης.

Κατά την επαγγελματική σταδιοδρομία του υπηρέτησε ως νομικός σύμβουλος στην ΕΡΤ3, ενώ διετέλεσε ειδικός γραμματέας Αθλητισμού Μακεδονίας-Θράκης του υπουργείου Πολιτισμού και γενικός γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Για μία δεκαετία διετέλεσε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χάντμπολ Ελλάδας, δημιουργώντας τους όρους της καταξίωσης του αθλήματος, ενώ από το 2001 συμμετέχει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, της οποίας είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος.

αγγελούδης

Ίδρυσε και ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, ενώ είχε το μεγάλο προνόμιο να λάβει μέρος ως εντεταλμένος σύμβουλος στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Συμμετέχει στη Διαρκή Επιτροπή αντιμετώπισης βίας, που διοργανώνει σεμινάρια και συνέδρια. Για τη δράση του αυτή, το 2007, βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή FAIR PLAY.

Δημιούργησε το Ολυμπιακό Μουσείο, στη Λεωφόρο 3ης Σεπτεμβρίου, το πρώτο του είδους στη χώρα, το οποίο ανήκει στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, εντάσσοντας τη Θεσσαλονίκη στη μεγάλη διεθνή Ολυμπιακή οικογένεια.

Το 2010, ο Στέλιος Αγγελούδης ανέλαβε τα καθήκοντα των προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Δείτε επίσης: Οι πρώτες δηλώσεις των δύο αντίπαλων δημάρχων για την Αθήνα

«Είμαστε μια ομάδα πολιτών που ζούμε στην πόλη και ζούμε την καθημερινότητα της. Δεν προκύψαμε συγκυριακά, έχουμε ο καθένας μας την επαγγελματική, προσωπική και πολιτική του διαδρομή αλλά σ’ αυτό τον αγώνα προσερχόμαστε χωρίς κομματικά καπελώματα, χωρίς κρυφή ατζέντα και διάθεση να χρησιμοποιήσουμε τον Δήμο Θεσσαλονίκης ως «ένα ακόμα σκαλοπάτι» για την πολιτική μας καριέρα», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο κ. Αγγελούδης.

Παντρεύτηκε σε μικρή ηλικία με τη Βίκυ Τσομάκου και έχει δύο παιδιά, την Ελίνα και τον Κωνσταντίνο. Η κόρη του ακολούθησε τα βήματά του και είναι δικηγόρος στο Λονδίνο, ενώ ο γιος είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Πηγή: mononews.gr