Μαίρη Χρονοπούλου: Θα διαμοιραστεί η τέφρα της σε δύο σημεία; Τι συμβαίνει με την έγγραφη επιθυμία της

Τρία τα ενδεχόμενα πλέον

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Από την ημέρα που η Μαίρη Χρονοπούλου έφυγε από τη ζωή έχει δημιουργηθεί τεράστια αναστάτωση σχετικά με το μέρος όπου θα σκορπιστούν οι στάχτες της. Η αρχική της επιθυμία, όπως αυτή συντάχθηκε επίσημα και εγγράφως το 2019 ήταν να διασκορπιστεί η τέφρα της στο Σούνιο, ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις που αναφέρουν πως υπάρχει πιθανότητα να γίνει η εναπόθεσή της σε μνημείο που θα ανεγερθεί στο σπίτι όπου διέμενε τα τελευταία 30 χρόνια της ζωής της, στην Παιανία, το οποίο και έχει χαρίσει στο Χαμόγελο του Παιδιού, όπου θα υπάρχει η επιγραφή που επιθυμούσε: «Μαίρη Χρονοπούλου. Ηθοποιός. Αγαπούσε τα παιδιά».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso και του δημοσιογράφου Γιάννη Αρμουτίδη, την παραλαβή της τέφρας, η οποία είναι τοποθετημένη σε λευκή τεφροδόχο, με ζωγραφισμένο ένα πανέμορφο λουλούδι, υπέγραψε από το αποτεφρωτήριο Ριτσώνας ο συντονιστής της ομάδας φίλων της και πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος. Αφού την παρέλαβε με απόλυτη διακριτικότητα και ασφάλεια, ανέλαβε τη φύλαξή της από κοινού με τον επίσης στενό φίλο της Χρονοπούλου, τον σκηνοθέτη Νίκο Σέκερη.

Δείτε επίσης: «Βεβηλώνεις τη μνήμη ενός ανθρώπου» - Χείμαρρος η Μαρία Μπακοδήμου για τις φωτογραφίες της Μαίρης Χρονοπούλου με ανοιχτό φέρετρο

Τι συμβαίνει με την τέφρα της Μαίρης Χρονοπούλου

Πλέον, λοιπόν, εξετάζεται ένα νέο ενδεχόμενο για τις στάχτες της. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, γίνεται συζήτηση για τον διαμοιρασμό της τέφρας και στις δύο περιοχές, ώστε να εκπληρωθούν και οι δύο επιθυμίες της σπουδαίας ηθοποιού. Παρόλα αυτά, τίποτα δεν είναι οριστικό ακόμα.

Μαίρη Χρονοπούλου τέφρα

Η κίνηση του πρώην συντρόφου της, Νίκου Σταγόπουλου, πάνω από το φέρετρό της, που δεν πήρε κανείς χαμπάρι

Η τελευταία επιθυμία της θρυλικής Μαίρης Χρονοπούλου, ήταν οι φίλοι της να την αποχαιρετήσουν μέσα από ένα μεγάλο πάρτι, κι έτσι κι έγινε. Το πρωί της Παρασκευής 13/10 συγγενείς, γνωστοί και φίλοι βρέθηκαν στο σπίτι της ηθοποιού για το τελευταίο αντίο. Η κάμερα του Youweekly.gr ήταν εκεί και τα όσα κατέγραψε... ανατριχιαστικά (δείτε εδώ περισσότερα).

Το πιο ανατριχιαστικό, βέβαια, περιστατικό που συνέβη εκείνη την ημέρα φαίνεται πως δεν το κατέγραψε κανείς και αφορά τον επί 10 χρόνια σύντροφο της ηθοποιού, Νίκο Σταγόπουλο.

«Είμαστε σε έναν χώρο όπου έχω ζήσει 10 χρόνια, ήταν το σπίτι μου και τα υπόλοιπα 20 χρόνια ήμουν σαν συγγενής, σαν ένας στενός φίλος της και ήμουν πάντα διακριτικά δίπλα της και έτσι θέλω να παραμείνω», δήλωσε χαρακτηριστικά στις κάμερες ο πρώην σύντροφός της ενώ λίγο νωρίτερα είχε αφήσει την βέρα του, από τον - κάποτε - αρραβώνα του με την Μαίρη στο φέρετρό της...

Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτουν άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί ο Νίκος έβαλε την βέρα του σε ένα σακουλάκι και την τοποθέτησε μέσα στο φέρετρο της Μαίρης χωρίς να το πάρει κανείς χαμπάρι

Σε επικοινωνία που είχε με τη Σάσα Σταμάτη ο Νίκος Σταγόπουλος είπε: «Ισχύει ότι έβαλα την βέρα στο φέρετρο, καθώς όπως είναι γνωστό ήμασταν 10 χρόνια αρραβωνιασμένοι, ήθελα με αυτόν τον τρόπο να την αποχαιρετήσω. Δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ».

Απρόσμενο περιστατικό: Η κίνηση του πρώην συντρόφου της Μαίρης Χρονοπούλου, Νίκου, πάνω από το φέρετρό της (Φωτογραφίες)