«Νόμιζα ότι η Αθήνα ήταν η Κυψέλη..» - Όλα όσα αποκάλυψε ο Δημήτρης Μπάσης για το ξεκίνημα του στο τραγούδι

«Με έχουν μπερδέψει πολλές φορές με τον Νίκο Βέρτη»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
«Νόμιζα ότι η Αθήνα ήταν η Κυψέλη..» - Όλα όσα αποκάλυψε ο Δημήτρης Μπάσης για το ξεκίνημα του στο τραγούδι

Για τα παιδικά του χρόνια στο Κιλκίς, την πρώτη φορά που ήρθε στην Αθήνα, για τη σύζυγό του του αλλά και για τους καλλιτέχνες που έχει συνργαστεί, μίλησε το πρωί της Τρίτης 17/10, ο Δημήτρης Μπάσης στην εκπομπή Mega Καλημέρα και στον Θανάση Πάτρα. Ο αγαπημένος τραγουδιστής μάλιστα αποκάλυψε ότι πολλές φορές, τον μπερδεύουν με τον Νίκο Βέρτη.

Όλα όσα αποκάλυψε ο Δημήτρης Μπάσης για το ξεκίνημα του

«Το 1993 που ήρθα στην Αθήνα, έμεινα στην Κυψέλη. Για πολλούς μήνες νόμιζα ότι η Αθήνα ήταν η Κυψέλη, τα Πατήσια, η Ομόνοια μέχρι το Γκάζι. Όταν πήγα στο Παλαιό Φάληρο και είδα θάλασσα είπα “είναι η Αθήνα”. Ήρθα για λίγο, τωρα νιώθω πως είμαι μεταλλαγμένος Αθηναίος, έχω ριζώσει στην Αθήνα, αλλά η καρδιά μου είναι στο Κιλκίς.» ανέφερε αρχικά.

«Η γυναίκα μου ήξερε μόνο ένα τραγούδι μου, τους Ψίθυρους Καρδιάς. Δεν ήταν φαν και αυτό μου άρεσε. Με έχουν μπερδέψει πολλές φορές με τον Νίκο Βέρτη, μου ζητούσαν αυτόγραφα» είπε στη συνέχεια Δημήτρης Μπάσης.

Ο τραγουδιστής μίλησε και για τα παιδικά του χρόνια. «Θυμάμαι ότι δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ στην Ελλάδα όταν ήρθαμε μόνιμα από την Γερμανία. Αλλά δέθηκα με τον τόπο μου. Οι γονείς μου ήταν αγρότες. Έχω δίπλωμα τρακτέρ από 16 χρονών. Αγαπώ τη γη γιατί αυτή μας ζούσε. Τραγουδούσα και έψελνα πάνω στο τρακτέρ από 8 χρονών.».

«Ξεκίνησα ως ψάλτης, έκανα σπουδές. Μελέτησα πολύ τους τραγουδιστές της εποχής μου και ειδικά τον Γιώργο Νταλάρα. Τον φωνάζω δάσκαλο. Ήταν τεράστιο κεφάλαιο ο Δημήτρης Μητροπάνος για την ζωή μου, (δείτε τι είχε αναφέρει για την απώλεια του) ήταν πολύ γενναιόδωρος άνθρωπος. Αν δεν ήταν ο Χρήστος Νικολόπουλος στο ξεκίνημά μου δεν θα ήμουν τραγουδιστής» είπε.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Ποιο είναι το πραγματικό όνομα του Δημήτρη Μπάση

Αυτό που δεν γνώριζε κανείς, είναι πως το πραγματικό του όνομα δεν είναι το Μπάσης. Το αποκάλυψε ο τραγουδιστής μέσα από την εκπομπή του MEGA, Mega Καλημέρα, το πρωί της Τρίτης 6/12, σοκάροντας το κοινό του, που, πιθανώς, το ακούει για πρώτη φορά.

«Το 1993 κατέβηκα με ωτοστόπ στην Αθήνα για να με ακούσουν ο Κραουνάκης με την Πρωτοψάλτη. Το όνομά μου είναι Μπίμπασης και το κάναμε Μπάσης, αλλά δεν άρεσε καθόλου στον πατέρα μου. Ο πατέρας μου για 4 χρόνια δεν με άκουσε πουθενά, ήρθε για πρώτη φορά όταν ήμουν με την Αλέξιου και τον Νικολόπουλο. Η απώλεια του πατέρα μου ήταν το πρώτο μεγάλο χαστούκι στη ζωή μου».