Aνατριχίλα! Το μήνυμα που έστειλε ο Αίαντας Μανθόπουλος μία ημέρα πριν νοσηλευτεί στο νοσοκομείο

Τι έγραψε και σε ποιον το έστειλε

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο Αίαντας Μανθόπουλος έφυγε από τη ζωή μετά από την πολυήμερη νοσηλεία του στο Αττικόν νοσοκομείο σε ηλικία 61 ετών με την είδηση θανάτου να έχει συγκλονίσει σύσσωμο τον καλλιτεχνικό χώρο (δείτε εδώ πότε θα γίνει η κηδεία του).

Πολλοί είναι οι ηθοποιοί τον αποχαιρετούν με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, είτε με λόγια καρδιάς σε εκπομπές, που έθιξαν την είδηση θανάτου. Η ανάρτηση ωστόσο του ηθοποιού Χάρρη Βόρκα την Τρίτη (17/10) ήταν γροθιά στο στομάχι.

Πιο αναλυτικά, ο ίδιος έκανε γνωστό μέσα από ένα screenshot, πως είχε δεχτεί μήνυμα στο facebook από τον Μανθόπουλο μία ημέρα πριν μπει στο νοσοκομείο, το οποίο ο Βόρκας δεν είχε δει και έτσι θα μείνει αναπάντητο για πάντα.

Το μήνυμα που έστειλε ο Αίαντας Μανθόπουλος λίγο πριν νοσηλευτεί

«Αντίο Αίαντα…
(θα κρατήσω το μήνυμά σου, μια μέρα πριν από το νοσοκομείο… συγγνώμη που δεν πρόλαβα να σου απαντήσω…)», έγραψε ο Χάρρης Βόρκας.

Η ανακοίνωση του ΚΘΒΕ για τον θάνατό του

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του ηθοποιού Αίαντα Μανθόπουλου.

Ο γνωστός ηθοποιός εκτός από τους θεατρικούς του ρόλους πρωταγωνίστησε σε πολύ πετυχημένα σήριαλ και έγινε ευρύτερα δημοφιλής μέσα από το σήριαλ «Δυο ξένοι».

Ο Αίας Μανθόπουλος είχε γεννηθεί στην Αθήνα και παρόλο που σπούδασε οικονομικά τελικά τον κέρδισε η τέχνη. Στο θέατρο είχε συνεργαστεί με αξιόλογους σκηνοθέτες ενώ είχε συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές δουλειές, με τη συμμετοχή του στη σειρά Δύο Ξένοι να παραμένει μία από τις πιο επιτυχημένες της πορείας του. Έχει παίξει στις σειρές Η βεντέτα (1986), Αφρικα (1992), Τρίτο στεφάνι (1995), Σοφία ορθή (1996), Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα(2000), ενώ έκανε περάσματα από τους Απαράδεκτους, την Αίθουσα του θρόνου, τους Στάβλους της Εριέττας Ζαΐμη, τον Κόκκινο κύκλο, και τα Κωνσταντίνου και Ελένης και Κάποιος να τη φυλάει. Η τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στο «Κόκκινο Ποτάμι» το 2020 όπου υποδυόταν έναν Τούρκο.

Με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος είχε συνεργαστεί σε τρεις παραστάσεις:

-Και ο Ρόζενγκραντς και ο Γκίλντενστερν νεκροί άρχοντά μου / Στόππαρντ Τομ (Συγγραφέας) / Βολανάκης Μίνως, Βούρος Γιώργος (Σκηνοθεσία) - Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών - Κεντρική Σκηνή (06/05/1988).

-Ο λόφος με το συντριβάνι / Ρίτσος Γιάννης (Συγγραφέας) / Οικονομοπούλου Πέπη (Σκηνοθεσία) - Βασιλικό Θέατρο.

-Κάιν / Μπάυρον Λορντ, Γκόρντον Τζωρτζ (Συγγραφέας) / Βολανάκης Μίνως (Σκηνοθεσία) - Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών - Κεντρική Σκηνή