Με 17 καμπίνες, πισίνα που μετατρεπόταν σε πίστα χορού και σουίτα με θηριώδες τζάκι - Βίντεο από το πλωτό «παλάτι» του Αριστοτέλη Ωνάση, Christina O

Εκεί θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα με την Αντζελίνα Τζολί ως Μαρία Κάλλας

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Με 17 καμπίνες, πισίνα που μετατρεπόταν σε πίστα χορού και σουίτα με θηριώδες τζάκι - Βίντεο από το πλωτό «παλάτι» του Αριστοτέλη Ωνάση, Christina O

Η Αντζελίνα Τζολί αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Αθήνα για τα γυρίσματα της νέας ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί, η οποία αφορά τη ζωή της Μαρίας Κάλλας (δείτε εδώ φωτογραφίες από το εξωπραγματικό παραθαλάσσιο ξενοδοχείο που έμεινε). Την Παρασκευή 20/10 πρόκειται να πραγματοποιηθούν γυρίσματα στο πλωτό σπίτι του Αριστοτέλη Ωνάση «Christina O».

Η κάμερα της εκπομπής του MEGA, Live News, βρέθηκε, λοιπόν, εκεί και μαγνητοσκόπησε το εσωτερικό του, στο οποίο ο αείμνηστος περνούσε ολόκληρες ημέρες μαζί με γνωστούς του, φίλους και πολύ σημαντικά ονόματα της τότε εποχής.

Το εμβληματικό σκάφος του Αριστοτέλη Ωνάση

Σε αυτό υπάρχουν 17 καμπίνες, στις οποίες ο Ωνάσης είχε δώσει ονόματα ελληνικών νησιών. Μία από αυτές ήταν και η κρεβατοκάμαρά του. Εκεί υπάρχει και ένα θηριώδες τζάκι. Σε μία από τις ντουλάπες της σουίτας του υπήρχε πόρτα διαφυγής που οδηγούσε στο γραφείο του.

Τα σκαμπό που καθόταν ο Έλληνας μεγιστάνας για να πιει το ποτό του είναι φτιαγμένα από δέρμα φάλαινας, ενώ το ξύλο είναι από βυθισμένη ισπανική γαλέρα. Στα σκαλιστά δόντια όρκας που υπήρχουν εκεί οι κυρίες κρεμούσαν τότε τις τσάντες τους.

Στον χώρο υπάρχει και μία πισίνα, φημισμένη για τον ψηφιδωτό Μινώταυρο που έχει στο κέντρο, ο οποίος το βράδυ με ένα κουμπί μετατρεπόταν σε πίστα χορού για τα θρυλικά του πάρτι.

Η εμβληματική σκάλα στον εσωτερικό έχει επιχρυσωμένο κάγκελο και οδηγεί στο μεγάλο σαλόνι, το οποίο πλέον έχει μετονομαστεί σε αίθουσα Μαρία Κάλλας. Το δεύτερο μεγάλο καθιστικό έχει μετονομαστεί σε Τζάκι Κένεντι και εκεί υπάρχουν διάφορα κειμήλια.

Στην γνήσια λίστα καλεσμένων του 1959 υπάρχουν ονόματα όπως είναι κι εκείνο του Ουίνστον Τσόρτσιλ, της Γκρέτα Γκάρμπο, του Φρανκ Σινάτρα, της Μέριλιν Μονρόε, της Γκρεις Κέλι και της Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Ο Κώστας Καράμπελας, ναυπηγός – μηχανολόγος του σκάφους αποκάλυψε στην εκπομπή: «Πάνω στα δόντια της φάλαινας ήταν σκαλισμένες οι περιπέτειες του Οδυσσέα», ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: «Ο Ωνάσης χρησιμοποίησε τον Πινό για αρχιτέκτονα. Ο Ωνάσης του χάλαγε τα σχέδια. Αυτός απηυδούσε αλλά στο τέλος το τελειώσανε» και κατέληξε: «To βρήκα αυτό το πλοίο εγκαταλελειμμένο στα βράχια της Σαλαμίνας».

Πλέον βρίσκεται στην 3η περίοδο της ζωής του και μετά την ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε νοικιάζεται για πάνω από 700.000 ευρώ την εβδομάδα.

Το αγαπημένο ξύλινο τέντερ του Ωνάση χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας με την Τζολί να φορά μαντήλι και γυαλιά και τον Τούρκο ηθοποιό Χαλούκ Μπιλγκινάζ να φορά τα χαρακτηριστικά γυαλιά του Αριστοτέλη Ωνάση.

Δείτε επίσης: Πόσα λεφτά πούλησε τον Σκορπιό η Αθηνά Ωνάση