«Διακινούν την ηχογραφημένη συνομιλία; Δεν ενημερώθηκα ποτέ!» - Άγριο ξεμπρόστιασμα για το Super Κατερίνα και την Καινούργιου

«Συνηθισμένη και καλοστημένη παγίδευση»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Διακινούν την ηχογραφημένη συνομιλία; Δεν ενημερώθηκα ποτέ!» - Άγριο ξεμπρόστιασμα για το Super Κατερίνα και την Καινούργιου

Ο Κωνσταντίνος Βλαχάκης, Γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μία ανάρτηση την Παρασκευή (20/10) στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μέσα από την οποία έβγαλε στο φως τα παράπονά του από την εκπομπή Super Κατερίνα.

Πιο αναλυτικά, το πρωί της Πέμπτης (19/10) προβλήθηκαν δηλώσεις από την τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε ο κ. Βλαχάκης με δημοσιογράφο της εκπομπής, στην οποία τόνισε, πως δεν ήθελε να ηχογραφηθεί η επικοινωνία τους (δείτε εδώ τι απαντάει σε αυτό η Καινούργιου).

Η επιθυμία του αυτή λοιπόν, δεν έγινε σεβαστή με τον Κωνσταντίνο Βλαχάκη να ξεσπάει κατά της εκπομπής και της δημοσιογράφου, που δεν τον σεβάστηκαν και εν τέλει πρόβαλαν στο κοινό ένα μονταρισμένο απόσπασμα από όσα είχε δηλώσει.

Η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Βλαχάκη για την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου

«Μαθήματα δημοσιογραφικής ηθικής και δεοντολογίας vol. 2
Σήμερα η αγαπητή παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου θέλησε να απαντήσει στη χθεσινή μου δημοσίευση βγάζοντας στον αέρα όλη τη τηλεφωνική επικοινωνία με τη δημοσιογράφο.
Ας αποκαταστήσουμε την αλήθεια μαζί λοιπόν.

Το απόσπασμα είναι μικρότερο από την τηλεφωνική κλήση με τη δημοσιογράφο.
Με κάλεσε να με ρωτήσει για τη πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και αμέσως πήγε στο γάμο του Προέδρου. Δεν ανέφερε ΠΟΤΕ ότι είναι αρχισυντάκτρια κάποιας εκπομπής όπως ειπώθηκε σήμερα. Ποτέ!
Μου ζήτησε τηλεφωνική επικοινωνία. Αρνήθηκα
Μου ζητάει ηχογραφημένη δήλωση. Αρνούμαι ευγενικά δυο φορές λέγοντας και την αλήθεια ότι είμαι σε συνέδριο στο Δημόκριτο.

Σήμερα δημοσίευσαν και αυτά τα αποσπάσματα. Αλήθεια με ποια άδεια? Και με ποιο δικαίωμα διακινούν την ηχογραφημένη συνομιλία?
Έχει ξεκινήσει να ηχογραφεί. Η ευγένεια μου και το ότι δεν έκλεισα το τηλέφωνο στα μούτρα και συνέχισα να συνομιλώ τεκμαίρει συναίνεση? ΟΧΙ
Δεν ενημερώθηκα ποτέ για την ηχογράφηση της συνομιλίας μας όπως φαίνεται και από το ηχητικό απόσπασμα που δημοσίευσαν σήμερα . Άλλο το να ζητήσει μια δήλωση μου και άλλο να με ηχογραφήσει εν άγνοια μου.
Συνεχίζει τις ερωτήσεις και απαντώ ευγενικά, με προφανή απορία και τι είναι αυτά που ρωτά, νομίζοντας ότι κάνει κάποιου είδους ρεπορτάζ.

Και εδώ έρχεται η 2η "παγίδευση για συναίνεση" που ανέφερα χθές. Η απάντηση μου για το αν μπορεί να βάλει σημεία από τις απαντήσεις μου στο "ρεπορτάζ" της. Παρανόηση? Από ποιον?
Ήταν σαφές στη δημοσιογράφο όταν της είπα ότι δεν θέλω να κάνω ηχογραφημένη δήλωση. Επικαλείται την απάντηση μου ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιες απαντήσεις μου ως μέρος του ρεπορτάζ της εσκεμμένα ως προκάλυμμα για να δημοσιεύσει το ηχογραφημένο απόσπασμα.

Απάντηση γιατί με καλημερίζει η αγαπητή παρουσιάστρια λες και συνομιλούμε ζωντανά δεν πήρα. Δεν ήξερε ότι καλημερίζει ένα μονταρισμένο βίντεο?
Για κάποιους που έχουν " εντρυφήσει" σε αυτού του είδους το ρεπορτάζ είναι μια συνηθισμένη και καλοστημένη παγίδευση με "δήθεν" συναίνεση.
Έτσι λειτουργεί η "πιάτσα" δεν το ήξερες?
Όχι! Απέχω έτη φωτός από τη δημοσιογραφία των εκπομπών αυτών. Και δεν θέλω και να εμπλακώ ούτε στο ελάχιστο.

Υ.Γ. Η παρουσία μου και η συμμετοχή μου στο συνέδριο στο Δημόκριτο αυτές τις ημέρες όπως ακούγεται στο ηχητικό δείχνει ότι έχουμε σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθούμε.

ΥΓ. 2 Γιατί απαντάω όμως? Γιατί δεν μπορούμε να αφήνουμε άλλο χώρο σε αυτή τη "δημοσιογραφία".

ΥΓ. 3 Προφανώς το θέμα της όποιας δήλωσης δεν είναι η ουσία, αλλά οι πρακτικές και η μεθοδολογία παγίδευσης ή συναίνεσης σε αυτή.

ΥΓ. 4. Προφανώς συνεχίζει να ισχύει η δήλωση μου ότι επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου», έγραψε ο Κωνσταντίνος Βλαχάκης.