Πέθανε μεγάλος θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου

Μεγάλη θλίψη

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Md Mahdi - Unsplash+
Md Mahdi - Unsplash+

Το απόγευμα του Σαββάτου (21/10) έγινε γνωστή μια πολύ δυσάρεστη είδηση, καθώς έφυγε από τη ζωή μεγάλο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου σκορπώντας μεγάλη θλίψη στην οικογένειά του.

Ο λόγος για τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον θρύλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Εθνικής Αγγλίας, ο οποίος άφησε την τελευταία πνοή σε ηλικία 86 ετών για άγνωστους για την ώρα λόγους.

Δείτε επίσης: Μεγάλη θλίψη - Έφυγε από τη ζωή ο Πάρις Καλημερίδης

Έφυγε από τη ζωή πασίγνωστος ποδοσφαιριστής

Λίγα λόγια για τη ζωή του

Ο Σερ Ρόμπερτ «Μπόμπι» Τσάρλτον (Sir Robert "Bobby" Charlton, 11 Οκτωβρίου 1937-21 Οκτωβρίου 2023) ήταν Άγγλος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, που θεωρούνταν ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών στο άθλημα.Στις εκλογές της IFFHS για την ανάδειξη των κορυφαίων του 20ού αιώνα κατέλαβε τη 10η θέση.

Ήταν πρωταγωνιστής της κατάκτησης του μοναδικού τίτλου στην ιστορία της Εθνικής Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966. Προς τιμήν της μεγάλης καριέρας που έχει πραγματοποιήσει στην εθνική Αγγλίας, ανακηρύχθηκε ιππότης το 1994 (ο τίτλος του Σερ, που περιέχεται και στο όνομά του).

Γεννήθηκε το 1937 στην κομητεία Νορθάμπερλαντ στο Άσινγκτον. Στην οικογένεια της μητέρας του υπήρχαν αρκετοί συγγενείς που ήταν ποδοσφαιριστές, όπως ο ξάδερφός της διεθνής Τζάκι Μίλμπερν. Αγωνιζόμενος με σχολικές ομάδες, εντοπίστηκε από ανιχνευτή ταλέντων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το Φεβρουάριο το 1953, παρά την απροθυμία της μητέρας του για το αβέβαιο μονοπάτι της ζωής του, εντάχθηκε στην ομάδα.

Έγινε μέλος της ομάδας νέων και οι εξαιρετικές του εμφανίσεις, οι τίτλοι που κατακτά (τρία FA Κύπελλα νέων) και η υπευθυνότητα σε όλους τους τομείς (και εκτός αγωνιστικών χώρων - μάθαινε την τέχνη του ηλεκτρολόγου) αφήνουν τους ιθύνοντες του συλλόγου εντυπωσιασμένους. Τον Οκτώβριο του 1954 προβιβάζεται στη πρώτη ομάδα, προπονητής της οποίας ήταν ο Ματ Μπάσμπι, πρώην ποδοσφαιριστής των Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι.