«Πήγε ο άντρας μου στα εικονίσματα και...» - «Νομίζω ότι κουβαλάω και εκείνον»: Η αποκάλυψη του Σεφερλή και της μητέρας του για τον αδερφό του, που έφυγε από τη ζωή

Τον έλεγαν και εκείνον Μάρκο

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Πήγε ο άντρας μου στα εικονίσματα και...» - «Νομίζω ότι κουβαλάω και εκείνον»: Η αποκάλυψη του Σεφερλή και της μητέρας του για τον αδερφό του, που έφυγε από τη ζωή

Την Κυριακή (22/10) στην πρεμιέρα του The Break (δείτε εδώ τα πρώτα λόγια της Βάσως Λασκαράκη) είδαμε να υποδέχεται ως πρώτο καλεσμένο στον καναπέ της τον Μάρκο Σεφερλή μαζί με τη μητέρα του, κυρία Χαρίκλεια.

Ανάμεσα σε όσα εξομολογήθηκε ο ηθοποιός με την μητέρα του να παρεμβαίνει σε σημεία ήταν και η απώλεια του αδερφού του, που έφυγε από τη ζωή σε πολύ μικρή ηλικία, καθώς δεν πρόλαβε να ξεπεράσει τα τρία του χρόνια.

Δείτε επίσης: Fay's Time: «Πώς το κάνετε αυτό κάθε φορά;» - "Λύγισε" ο Μάρκος Σεφερλής μπροστά στη Φαίη Σκορδά

Στη συνέχεια, οι γονείς του Μάρκου Σεφερλή αποφάσισαν να φέρουν ένα ακόμη παιδί στη ζωή, με τον σημερινό Μάρκο Σεφερλή να παίρνει το όνομά του από τον αδερφό του, που είχε πεθάνει.

Η συγκίνηση του Μάρκου Σεφερλή για την απώλεια του αδερφού του

«Πήγε ο άντρας μου στα εικονίσματα και είπε: Θα μου δώσεις έναν ίδιο, αλλιώς δε θα μείνει τίποτα εδώ μέσα. Μετά έμεινα έγκυος, βγάλαμε το όνομά του, έκανα τον Μάρκο», είπε η κυρία Χαρίκλεια.

«Εγώ δεν το ήξερα αυτό μέχρι κάποια ηλικία, δεν το ήξερα. Όχι, δεν μου το είχαν πει ούτε θα μπορούσα να το συνειδητοποιήσω. Απλά μεγαλώνοντας τώρα, θεωρώ ότι ίσως έχω διπλή χάρη. Δηλαδή όλο αυτό που μου έχει δώσει ο Θεός και όλο αυτό που εκπέμπω και που βγάζω, νομίζω ότι κουβαλάω και εκείνο, που είχε ο άλλος ο Μάρκος και που προφανώς περίμεναν από εκείνον. Δεν ξέρω...Τώρα που έχουν περάσει τα χρόνια και κάνω τον κόσμο να γελάει, νομίζω ότι έχω διπλή χάρη», είπε ο Μάρκος Σεφερλής.

Η καταγωγή του Σεφερλή του συζύγου της Τσαβαλιά

Πάμε να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Η μητέρα του Μάρκου Σεφερλή ονομάζεται Χαρίκλεια Σεφερλή, ενώ ο πατέρας του Σωτήρης Σεφερλής, πέθανε το 2004. Έχει επίσης έναν αδερφό, τον Δημήτρη και μία αδερφή, την Φωτεινή. Μετά το λύκειο μετακόμισε στην Αθήνα και σπούδασε υποκριτική στην ανώτερη σχολή δραματικής τέχνης Μαίρη Βογιατζή-Τράγκα, από όπου αποφοίτησε με Άριστα. Η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν το 1988 στην ΕΤ2 και συνέχισε με την επιτυχία TAXI από το 1995 ως το 1996.

Ταυτόχρονα με την τηλεόραση εμφανίζεται και στο θέατρο. Η πορεία του στο θέατρο αρχίζει τον χειμώνα του 1997-1998, στο Θέατρο Αυλαία, με την κωμωδία Σουίτα Γενεθλίων και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με πλήθος παραστάσεων, κυρίως επιθεωρήσεων, διανύοντας μια σταθερή και επιτυχημένη πορεία.

Από το 2004 και μετά, έχει την ευθύνη όλης της παράστασης και εκτός από ηθοποιός, αναλαμβάνει τα κείμενα, το casting, την σκηνοθεσία και την παραγωγή.Τον Χειμώνα του 2019 συμμετέχει στον θίασο του Musical "Hairspray" στο Θέατρο Ακροπολ το οποίο σκηνοθετεί η Θέμις Μαρσέλλου.

Όπως αναγράφει η Βικιπαίδεια, ο Μάρκος Σεφερλής γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 1968 - είναι 52 ετών - και κατάγεται από την Κόρινθο.