Οι ερωτικές σκηνές στην Γη της Ελιάς που έφεραν την «γιατρίνα» σε δύσκολη θέση: Η Νικόλ Χριστοδούλου μιλά στο YOU

«Την πρώτη φορά που γυρίσαμε ερωτική σκηνή με τον Βασίλη είπα στα παιδιά του συνεργείου...»

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Φόρεμα, Serendipity  Choker, Pearls Center  Πέδιλα, Nak light, AVENUE
Φόρεμα, Serendipity  Choker, Pearls Center  Πέδιλα, Nak light, AVENUE

Ψηλή, γοητευτική, με ταμπεραμέντο και κοκεταρία... Βορειοελλαδίτισας από όπου είναι η μισή καταγωγή της. Η εντυπωσιακή γιατρός από το δημοφιλές καθημερινό σήριαλ του MEGA «Η Γη της ελιάς» Νικόλ Χριστοδούλου, δίνει την πρώτη της συνέντευξη στο YOU και μιλάει για την παράτολμη απόφασή της από χημικός να γίνει ηθοποιός, όπως και για την πρόταση από τον Αντρέα Γεωργίου που της άλλαξε την ζωή, αλλά και για τις ερωτικές σκηνές με τον Βασίλη Μίχα που την έφεραν σε άβολη θέση και πως στην συνέχεια απελευθερώθηκε....

Η νέα ζωή που χάραξε αμέσως μετά τον έρωτα και τον χωρισμό από μια σχέση 8 χρόνων της βγήκε σε καλό τελικά. Η 26χρονη Νικόλ μόλις ξεκίνησε και σίγουρα έχει πολλά βήματα να κάνει στον νέο της δρόμο...

Η εξομολόγηση της Νικόλ στο YOU

Οι ερωτικές σκηνές στην Γη της Ελιάς που έφεραν την «γιατρίνα» σε δύσκολη θέση: Η Νικόλ Χριστοδούλου μιλά στο YOU
Φούστα, Serendipity Cropper shirt, Zara Κολιέ και σκουλαρίκια, Pearls Center

Ευχαριστούμε το “Hide & Seek- All Day Bar- Restaurant» (Λεωφ. Κηφισίας 254, Χαλάνδρι) για την θερμή φιλοξενία.

Είναι αλήθεια ότι σπούδασες χημικός αλλά σε κέρδισε τελικά η υποκριτική;

Είμαι πτυχιούχος χημικός και πρέπει να σου πω ότι ήμουνα ερωτευμένη με την χημεία και το επάγγελμα αυτό που ήθελα αρχικά να ασχοληθώ, αλλά όταν είδα ότι δημιουργικά δεν έχει κάτι να μου προσφέρει, στράφηκα στην υποκριτική. Από 4 χρονών ασχολούμουν με την υποκριτική σαν χόμπι έως και το λύκειο. Όταν χώρισα όμως από μια πολύχρονη σχέση και αποφάσισα να κάνω κάτι για τον εαυτό μου, πήγα ξανά σε ένα θεατρικό εργαστήρι και κάνοντας τον διαλογισμό μου ένιωσα ότι αυτό με κάνει χαρούμενη. Τα εργαστήρια της χημείας άρχισαν να με βαραίνουν... Όταν ένας δάσκαλος υποκριτικής με παρότρυνε να πάω σε δραματική σχολή, πήρα την απόφαση να το ρισκάρω και να αλλάξω εξολοκλήρου πορεία.

Ήθελες να χτίσεις μια νέα ζωή μετά τον χωρισμό σου;

Ναι, είχα περίπου 8 χρόνια σχέση με έναν άνθρωπο, ήμουνα μαζί του από 16 χρονών, μέναμε μαζί και αποφασίσαμε μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα να χωρίσουμε. Ιδιαίτερα όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με το θέατρο άλλαξα κι εγώ. Άλλαξαν τα θέλω μου και δε συμβαδίζαμε πια, δεν είχαμε κοινούς στόχους. Δεν υπήρχε μέση λύση οπότε ήρθε πια και ο οριστικός χωρισμός.

Τότε ή τώρα είναι πιο ευτυχισμένη η ζωή σου;

Ο «βαθμός ευτυχίας» μπορώ να πω ότι είναι ο ίδιος. Και οι δυο φάσεις μου προσέφεραν πολλά, η κάθε μια τελείως διαφορετικές ποιότητες βέβαια. Αν όμως πρέπει να τις συγκρίνω, τότε η ζωή μου -η καθημερινότητα μου- ήταν πιο ευθεία γραμμή, τώρα ναι μεν έχει πολλά ups & downs, αλλά είναι πιο συναρπαστική, πιο απρόβλεπτη και με περισσότερο -ευχάριστο συνήθως- suspense. Πιστεύω απόλυτα, όμως, ότι όλα έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν. Δε θα άλλαζα τίποτα.

Η υποκριτική λειτούργησε ως βάλσαμο για την ζωή σου;

Βέβαια. Εκείνον τον Γενάρη, δεν θα τον ξεχάσω ποτέ. Ήμουνα στα πατώματα μετά από τον χωρισμό και έπρεπε να κάνω κάτι για να τον ξεπεράσω και να απελευθερωθώ.

Η παιδική σου ηλικία ήταν ευτυχισμένη;

Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουνα 4 χρονών και ο χωρισμός τους με δυσκόλεψε γιατί δεν είχαν διατηρήσει και μεταξύ τους καλές σχέσεις. Βρισκόμουνα πότε με τον έναν και πότε με τον άλλον και αυτό δεν μου έδινε κανένα αίσθημα ασφάλειας, αντίθετα ένιωθα μετέωρη συναισθηματικά. Μέχρι και στην εφηβεία αντιμετώπιζα σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας μαζί τους. Μετά την εφηβεία, όμως, έγινε η μεγάλη ανατροπή στην σχέση μας, με την μαμά μου γίναμε κολλητές και με τον μπαμπά μου επίσης είμαστε φίλοι.

Έκανες ψυχοθεραπεία για να το ξεπεράσεις αυτό;

Ναι βέβαια. Όλο αυτό που «συσσώρευα» μέσα μου από την παιδική ηλικία βγήκε με φόρα πια στην εφηβεία. Τότε ήταν που έκανα και την επανάστασή μου και εκ των υστέρων αποφάσισα να κάνω και ψυχοθεραπεία. Επειδή, δε, η μαμά μου ήταν ψυχοθεραπεύτρια έπαιρνα και από εκείνη πράγματα, παρακολουθούσα σεμινάρια και επέλεξα να ακολουθήσω τη βιωματική-σωματική ψυχοθεραπεία.

Όταν οι γονείς σου χώρισαν και αποφάσισαν να φτιάξουν καινούργιες οικογένειες ενοχλήθηκες;

Όχι τόσο... Περισσότερο προσπαθούσα να διαχειριστώ το γεγονός ότι και οι δυο πλευρές έκαναν εξολοκλήρου νέες οικογένειες με παιδιά από πολύ νωρίς και εγώ ένιωθα ότι ήμουνα στη μέση χωρίς την αίσθηση του ότι «ανήκω κάπου» 100%. Στην συνέχεια όμως της ζωής μου συνειδητοποίησα ότι χάρη σ’αυτό μπόρεσα να γίνω πολύ πιο ανεξάρτητη και αυθύπαρκτη και να βρίσκω την ασφάλεια μέσα μου, χωρίς να την αποζητώ από τους άλλους. Έμαθα να παίρνω την ευθύνη του εαυτού μου.

Οι γονείς σου πως αντέδρασαν με την απόφασή σου να αφήσεις το επάγγελμα της χημικού και να γίνεις ηθοποιός;

Η μαμά μου ήταν υποστηρικτική, ο μπαμπάς μου αντέδρασε αρχικά και πείστηκε αργότερα, αλλά πάντα έτσι κάνει. Στην αρχή τσίνισε, όμως όταν του ξεκαθάρισα ότι δε σκοπεύω να παρατήσω τις σπουδές μου στη χημεία κι ότι θα πάρω το πτυχίο ηρέμησε κάπως.

Όταν ήρθες στην Αθήνα ένιωσες καθόλου μόνη;

Οι ερωτικές σκηνές στην Γη της Ελιάς που έφεραν την «γιατρίνα» σε δύσκολη θέση: Η Νικόλ Χριστοδούλου μιλά στο YOU
Φόρεμα, Zara Πέδιλα, Nak light, AVENUE Choker, Pearls Center

Επειδή είχε έρθει και η κολλητή μου εδώ δεν ένιωθα τόση μοναξιά. Με είχαν πάρει ταυτόχρονα και σε μια τηλεοπτική σειρά του MEGA, οπότε ο πρώτος καιρός ήταν ονειρικός. Υπήρξαν, όμως, περίοδοι που ένιωσα ανασφάλεια μη τυχόν και βρεθώ χωρίς δουλειά. Τότε βίωσα μια έντονη φάση ματαιότητας, μελαγχολίας, απομόνωσης και προσπαθούσα να μην το αφήσω όλο αυτό να με καταβάλλει. Έβρισκα κάποιες μικροδουλειές που “κουκούλωναν” το πρόβλημα, αλλά δεν το έλυναν. Όμως τελικά κατάλαβα ότι όταν αφεθείς στην ροή της ζωής και δεν απελπίζεσαι, όλα γίνονται. Βρήκα όλα τα mail των casting directors και άρχισα να στέλνω βιογραφικά και ενώ για 4 μήνες περίπου επικρατούσε σιωπή ξαφνικά άρχισαν να χτυπάνε τα τηλέφωνα και δεν προλάβαινα να πηγαίνω σε ακροάσεις.

Θα έλεγες ότι αυτή η δουλειά σε έχει πληγώσει περιμένοντας να έρθει ένας ρόλος, σε ατελείωτες αναμονές κάστινγκ, ή όταν σου έπαιρναν έναν ρόλο που σου είχαν υποσχεθεί;

Σίγουρα έχω πληγωθεί από κάνα δυο τέτοιες περιπτώσεις. Πληγωνόμουν στην αρχή περισσότερο γιατί το έπαιρνα προσωπικά και συναισθηματικά, τώρα πια όμως τα θεωρώ μέρος της δουλειάς. Πλέον τα βλέπω από τελείως άλλη σκοπιά τα πράγματα και έχω την πίστη πως ό,τι γίνεται είναι πάντα για το καλό μου.

Ο ρόλος της γιατρού Αφροδίτης Μοσχονά στη «Η Γη της Ελιάς» πως προέκυψε;

Είχα στείλει και εκεί από πέρυσι το βιογραφικό μου, αλλά δεν είχα ανταπόκριση. Και πως έγινε, την ημέρα των γενεθλίων μου στις 16 Ιανουαρίου, μου έστειλαν στο instagram μήνυμα ότι τους ενδιαφέρει να μιλήσουμε για την «Γη της ελιάς», ήταν για εμένα το απρόσμενο δώρο. Στο μεταξύ λίγες μέρες πριν είχα κάνει και μερικά γυρίσματα για την «Μάγισσα» που είχαν τελειώσει. Ήταν όνειρο των γονιών μου να παίξω στην «Γη της ελιάς». Την βλέπουν φανατικά.

Η γιατρός θα ζήσει έναν μεγάλο έρωτα στον Γ' κύκλο και ο ρόλος της θα έχει εκπλήξεις;

Η γιατρός θα ζήσει έναν μεγάλο έρωτα με τον Χρήστο με πολλές εκπλήξεις. Στην αρχή θα είναι πιο χαλαρή αλλά μετά θα τον ερωτευτεί. Θα είναι κολλητή της η Ιουλία που θα της τα λέει όλα.

Τις ερωτικές σου σκηνές με τον Χρήστο πως τις διαχειρίστηκες;

Την πρώτη φορά και αφού συζητήσαμε για αυτή την σκηνή με τον Αντρέα Γεωργίου γύρισα στα παιδιά του συνεργείου και τους είπα «χρειάζομαι ένα ουίσκυ!» (γέλια) Ευτυχώς ο Βασίλης Μίχας -και τον ευχαριστώ για αυτό- ήταν πολύ βοηθητικός, προστατευτικός, το πήρε όλο επάνω του και τελικά το έκανε πολύ πιο απλό από όσο φανταζόμουνα. Λίγο πριν ξεκινήσει η σκηνή είπα στον εαυτό μου «σκάσε και κολύμπα!». Ένιωθα σαν μεθυσμένη που με παρέσυρε κάποιος σε έναν χορό και εγώ ακολουθούσα.

Ερωτικές προτάσεις στο Instagram δέχεσαι;

Ναι φυσικά, και από άντρες και από γυναίκες που μου στέλνουν μηνύματα και με φλερτάρουν άλλοι διακριτικά κι άλλοι αδιάκριτα. Ευτυχώς μέχρις στιγμής τα μηνύματα είναι τα περισσότερα καλοπροαίρετα.

Στον δρόμο σε αναγνωρίζουν;

Ναι από την πρώτη εβδομάδα που εμφανίστηκα στη σειρά άρχισαν να με αναγνωρίζουν και μου έκανε εντύπωση όταν τους άκουσα να λένε «η γιατρός από την Γη της ελιάς». Επίσης περισσότερο συγκινητικό ήταν για μένα τα παιδιά που μόλις με βλέπουν τρέχουν με τόση αγνότητα για να βγάλουμε φωτογραφία. Τις περισσότερες φορές κοκκινίζω και ντρέπομαι, δεν μπορώ τόσο εύκολα να το διαχειριστώ.

Έχεις κάνει κάποια τρέλα στη ζωή σου;

Το τότε 19χρονο αγόρι μου -εγώ ήμουν 16 χρονών- είχε έναν φίλο, συνομήλικό του, που μόλις είχε ξεκινήσει να πιλοτάρει. Ήταν μεγάλη τρέλα τότε που πήραμε ένα ελικόπτερο με μια πόρτα που δεν έκλεινε καλά, ο φίλος του δεν είχε μεγάλη εμπειρία και εμείς μπήκαμε μέσα και αρχίσαμε να πετάμε με μπόλικες αναταράξεις. Το είπα εκ των υστέρων στους γονείς μου και τρελάθηκαν.

Bullying βίωσες ποτέ;

Ναι στο σχολείο. Είχα δυο συμμαθητές συγκεκριμένα που επειδή με έβλεπαν πιο μελαμψή στο χρώμα -ειδικά το καλοκαίρι- με φώναζαν «αράπισσα».

Έχεις πετάξει ανθρώπους από την ζωή σου γιατί έλεγαν λόγια πίσω από την πλάτη σου;

Οι ερωτικές σκηνές στην Γη της Ελιάς που έφεραν την «γιατρίνα» σε δύσκολη θέση: Η Νικόλ Χριστοδούλου μιλά στο YOU
Φόρεμα, The Trilogy Clothing, thetrilogyclothing.com Βραχιόλια, Pearls Center

Ναι, αρκετούς. Έχει τύχει να κόψω φίλες που βγάζανε κακία ή ζήλια, συγκεκριμένα φίλη μου την έπεσε στο αγόρι μου και εκείνος μου το είπε.

Μετά την μεγάλης διάρκειας σχέση ήρθε ξανά ο έρωτας;

Όχι δεν ήρθε ποτέ κάτι τόσο έντονο, μεγάλο και σταθερό, μόνο περιστασιακές σχέσεις.

Υπάρχει ανταγωνισμός στη σχέση με άνθρωπο του χώρου;

Δεν θα απαντήσω γενικευμένα -γιατί έχει να κάνει με τον άνθρωπο- αλλά με βάση μια μεμονωμένη δική μου εμπειρία. Έχω κάνει σχέση με άνθρωπο του χώρου και όντως διέκρινα έναν ανταγωνισμό που δεν κατάλαβα τον λόγο, γιατί εγώ ήμουνα στα “σπάργανα” σε σχέση με εκείνον για να με «φοβάται». Πιστεύω ότι έχει να κάνει με τα τραύματα του καθενός και πόσο έχει δουλέψει με τον εαυτό του και τις ανασφάλειες του. Αν και ποτέ δεν κατάλαβα τι έχει να ανταγωνιστεί μια γυναίκα και ένας άντρας -δεν διεκδικούμε καν τους ίδιους ρόλους σε καμία περίπτωση. Ούτως ή άλλως, όμως, σ’ αυτήν τη δουλειά ποτέ δεν μπορείς να νιώσεις ότι είσαι στο απυρόβλητο. Σήμερα έχω εγώ δουλειά κι αύριο εσύ. Από τη στιγμή που είμαστε στον ίδιο χώρο, γιατί να είμαστε αντίπαλοι και όχι σύμμαχοι στην κοινή μας πορεία;

Από τους γονείς σου ποιος από τους δυο σε παίρνει συνέχεια και σε ρωτάει για spoiler;

Ο μπαμπάς μου που είναι πορωμένος. Πλέον νιώθει πολύ περήφανος που η κόρη του παίζει στην σειρά που παρακολουθούσε φανατικά. Άσε που με διαφημίζει παντού και όποιον δει λέει ότι η κόρη του παίζει στην «Γη της ελιάς».

Credits:

  • Φωτογραφος Κώστας Καπαρελιώτης
  • Styling Ilias Wia
  • Makeup hair Mary Ann

Περισσότερα στο νέο τεύχος YOU που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γη της Ελιάς (1/11): «Θέλω να κάνουμε ένα test DNA» - Είναι τελικά κόρη του Στάθη η Αριάδνη;

Η γη της ελιάς (30/10): Η Άννα το σκάει από το γάμο - Αφήνει σύξυλο τον Πότη στα σκαλιά της εκκλησίας

Η γη της ελιάς: Ο Βαφέας παίρνει την εκδίκηση του - Χαροπαλεύει ο Φίλιππος εξαιτίας της Χάιδως

Γη της Ελιάς: «Κοίτα που ο Στάθης την εχει γκόμενα» - Διαλύεται ο γάμος του Χρήστου και της Αφροδίτης

Η γη της ελιάς (26/10): «Είμαι έγκυος» - Του ανακοινώνει απόψε πως περιμένει το παιδί του

Αποκλειστικό: Κρυφός γάμος στην Γη της ελιάς - Παντρεύονται στην Αμερική και επιστρέφοντας την παρουσιάζει ως σύζυγo

Η γη της ελιάς (25/10): «Στην κλινική υπέγραψα ένα έγγραφο..» - Η Ιουλία καταρρέει στην αγκαλιά του Στάθη

Γη της Ελιάς: «Ε... κάπου έλεος δηλαδή» - Εξαγριωμένοι οι τηλεθεατές με τη σειρά του MEGA

Γη της Ελιάς: Ταξίδι του μέλιτος στο Ναύπλιο για ζευγάρι της σειράς!