Αθώα και στην Ελλάδα η Ειρήνη Μελισσαροπούλου

Η δήλωση του Σάκη Κεχαγιόγλου

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Αθώα και στην Ελλάδα η Ειρήνη Μελισσαροπούλου

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου κρίθηκε ομόφωνα αθώα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών. Για όσους δεν θυμούνται, η κοπέλα το 2017 είχε συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, έχοντας στις αποσκευές της 2,6 κιλά κοκαΐνης. Η υπόθεση της είχε "ταράξει" την κοινωνία παίρνοντας διεθνείς διαστάσεις (δείτε ωστόσο που είναι και τι δουλειά κάνει σήμερα).

Από το Ανώτατο Δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ είχε ήδη αθωωθεί έπειτα από 16 μήνες προφυλάκισης της. Στην Ελλάδα τώρα - 4 χρόνια μετά - βγήκε η απόφαση. Μάλιστα, απαλλακτική υπήρξε επίσης και η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

Η ανακοίνωση του δικηγόρου της Ειρήνης Μελισσαροπούλου

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδέχθηκα την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την Ειρήνη. Έτσι, μετά την πανηγυρική αθώωση της στην Κίνα πριν από 4 περίπου χρόνια, η Ελληνική Δικαιοσύνη επισφράγισε την αθωότητα της. Η Ειρήνη είναι πλέον αμετάκλητα αθώα και δικαιωμένη και συνεχίζει με ηρεμία και αφοσίωση στο καθήκον τη ζωή της και την εργασία της στην Ελληνική Αστυνομία», δήλωσε ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τα όσα έζησε στην φυλακή του Κονγκ Γκο

Η ίδια είχε αποκαλύψει στην εκπομπή Αυτοψία, πως την παγίδευσε στην Αιθιοπία ο “φίλος” της από την Ρουμανία όταν της έφερε έναν ορειβατικό σάκο για να βάλει τα ρούχα της: «Ο Πέτρος μου είπε : “Ορίστε η τσάντα είναι εδώ”. Εγώ όμως δεν την πήρα την τσάντα να τη σηκώσω. Ο Πέτρος την έβαλε πάνω στο κρεβάτι και εμένα το μυαλό μου δεν πήγε δηλαδή στο τρομερό γιατί ήταν αδερφικός μου φίλος. Εγώ βέβαια την είχα τσεκάρει , άνοιξα τα φερμουάρ , είδα ότι ήταν καινούργια. Ήταν ορειβατικός σάκος κι εγώ δεν είχα χρησιμοποιήσει ξανά τέτοιο σάκο γιατί δεν είχα κάνει ορειβασία άρα δεν ήξερα το βάρος του».

Περιέγραψε επίσης την επεισοδιακή σύλληψή της στο αεροδρόμιο όταν οι εικόνες της εντυπωσιακής κοπέλας με το κόκκινο φόρεμα και την μαύρη κουκούλα έκαναν τον γύρω του κόσμου: «Είχα πάθει σοκ... έκλαιγα... . Δεν υπήρχε ούτε μεταφραστής εκεί πέρα ούτε κάποιος να μου εξηγήσει τι γινότανε και για ποιο λόγο βρισκόταν τα ναρκωτικά στην τσάντα».

Μιλά για τα μαρτύρια που πέρασε και τα καψόνια που υπέστη 17 ολόκληρους μήνες στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ στο ίδιο κελί με βαρυποινίτισσες και εγκληματίες: «Είχα δει τα πάντα. ..Να έρχονται στη μούρη μου μπροστά και να μου λένε: “τι θέλεις; πες μου τι θέλεις; θέλεις να σε χτυπήσω ; Και με βρίζανε».

Η στιγμή που δεν θα ξεχάσει ποτέ είναι αυτή που άκουσε τους ενόρκους του δικαστηρίου του Χονγκ-Κονγκ να ανακοινώνουν την ετυμηγορία τους για την αθωότητά της: «Πάγωσα! Έτρεχε ο ιδρώτας, ήμουνα χάλια! Μόλις ακούστηκε το “not guilty” καταρρέει η μαμά μου , καταρρέει ο μπαμπάς, καταρρέει ο κύριος Κεχαγιόγλου, μέσα στη χαρά ήτανε!».