«Ας πάρουν και το παντελόνι μου, ας τα πάρουν όλα» - Η πρώτη αντίδραση του Αργύρη Παπαργυρόπουλου για τον πλειστηριασμό του σπιτιού του

Το ξέσπασμα στον αέρα του OPEN

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Ας πάρουν και το παντελόνι μου, ας τα πάρουν όλα» - Η πρώτη αντίδραση του Αργύρη Παπαργυρόπουλου για τον πλειστηριασμό του σπιτιού του

Την Πέμπτη 26/10 έγινε γνωστό πως το σπίτι του Αργύρη Παπαργυρόπουλου πουλήθηκε σε πλειστηριασμό (δείτε εδώ εδώ εικόνες από αυτό), με τον ίδιο να μη γνωρίζει ακόμα που θα μείνει το επόμενο διάστημα μέχρι να σταθεί και πάλι στα πόδια του.

Μίλησε, λοιπόν, στην εκπομπή του OPEN, Πρωινό Σουσού, γι' αυτό, επισημαίνοντας πως είναι καλά και δεν το βάζει κάτω, ενώ μάλιστα εύχεται τα καλύτερα σε όποιος απέκτησε την παλιά του κατοικία. Βέβαια, παραμένει θυμωμένος με το κράτος και τις τράπεζες.

Οι πρώτες δηλώσεις του Αργύρη Παπαργυρόπουλου για τον πλειστηριασμό του σπιτιού του

«Δεν είναι μόνο το σπίτι του Παπαργυρόπουλου. Είναι το σπίτι από όλον τον κοσμάκη που υποφέρει. Δυστυχώς, αυτοί που μας κυβερνάνε είναι "χαμηλότεροι" των περιστάσεων. Έχουν αφήσει την τράπεζα να αρμέγει και να παίρνει τα σπίτια του κοσμάκη. Είναι το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα που έγινε ποτέ αυτό που κάνουν. Μια χαρά είμαι! Με γεια τους, με χαρά τους. Να τα πάρει το δημόσιο αυτά που τους χρωστάω κι αν δεν φτάνουν, ας βρουν και κάτι άλλο δικό μου… ας πάρουν και το παντελόνι μου, τα παπούτσια μου, ας τα πάρουν όλα! Έχει ο Θεός.. θα βρω πού θα μείνω. Εκεί όπου μένουν όλοι οι Έλληνες. Η αξία του σπιτιού είναι μεγάλη. Τι να πω τώρα; Εδώ που έφτασε, θα πω καλορίζικο σε αυτόν που το πήρε όποιος είναι, ζωή να έχει να χαίρεται την οικογένειά του και όλα καλά…», είπε χαρακτηριστικά.

Πόσο πουλήθηκε η βίλα του

«Το σπίτι μου βγήκε σε πλειστηριασμό σήμερα (25/10/23) στη 1 το μεσημέρι, μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας. Ξεκίνησε στις 11:30 το πρωί, με τιμή εκκίνησης 3.500.000, για να πουληθεί τελικά 7.500.000 ευρώ. Εξευτελιστική τιμή για ένα υπέροχο σπίτι, αληθινό στολίδι, στο ωραιότερο σημείο της γης, στο ομορφότερο σημείο της Γλυφάδας. Στην οδό Τύχης 13.

Σε μια έκταση ενός στρέμματος και εμβαδόν οικήματος 500m2, με υπόγειο, ισόγειο και δύο επιπλέον ορόφους, με μια πισίνα και έναν υπέροχο κήπο. Η δε αξία του ξεπερνά κατά πολύ τα 10.500.000 ευρώ. Δεν με πειράζει όμως τίποτα. Δεν με ενοχλεί καν που μου άρπαξαν το σπίτι μέσα από τα χέρια μου, όπως του φτωχού το αρνί», αποκάλυψε ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος.

Σχετικά με το που θα μείνει αφού το σπίτι του δοθεί στον επόμενο ιδιοκτήτη, απάντησε: «Δεν ξέρω πού θα πάω και πού θα μετακομίσω. Είναι ακόμα πολύ νωρίς. Παρότι θεωρούσα δεδομένο και ευχόμουν να ολοκληρωθεί αυτός ο πλειστηριασμός και να μου πάρουν το σπίτι, ώστε να μπορέσω να αποπληρώσω τις υποχρεώσεις μου, δεν έψαξα ποτέ για κάτι άλλο. Ούτε σχεδίασα το επόμενο βήμα μου. Όπως όλοι οι Έλληνες, θα βρω κι εγώ ένα κεραμίδι να κάτσω από κάτω».

«Θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να εξετάσει ο συμβολαιογράφος ποια ποσά θα πάνε στο ελληνικό δημόσιο, ποια σε φόρους και πόσα σε τράπεζες, ώστε να ξεκαθαριστεί το τοπίο των οφειλών. Και μετά από όλα αυτά και μόνο τότε, θα πρέπει να εγκαταλείψω το σπίτι μου. Έως τότε θα έχω αποφασίσει για το πού θα μετακομίσω και πού θα εγκατασταθώ», συμπλήρωσε.

Αργύρης Παπαργυρόπουλος