Ζέτα Μακρυπούλια: Οι έρωτες που την έκλεισαν σπίτι της!

Οι επώνυμες σχέσεις, το άγριο κυνηγητό των παπαράτσι και οι κρίσεις πανικού

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Ζέτα Μακρυπούλια: Οι έρωτες που την έκλεισαν σπίτι της!

Η συγκλονιστική εξομολόγηση ψυχής της Ζέτας Μακρυπούλια στον Νίκο Χατζηνικολάου και στο «Ενώπιος ενωπίω» με πολλές προσωπικές αποκαλύψεις, σόκαρε μόνον εκείνους που δεν την ξέρουν, γιατί οι δικοί της άνθρωποι γνωρίζουν καλά τον ήσυχο χαρακτήρα της όταν είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας (δείτε εδώ όλη την συνέντευξη). Κανείς δεν ξέρει τι ζήτησε από την καλή νεράιδα η Ζέτα Μακρυπούλια να της φέρει όταν ήταν µικρή, πάντως το άστρο της περνώντας τα χρόνια λάµπει όλο και πιο δυνατά και εκείνη πλήρωσε το τίμημα της δημοσιότητας...

Κατά καιρούς την είχαν αποκαλέσει μέχρι και «διάδοχο της Ελένης Μενεγάκη». Το µόνο βέβαιο είναι πως σήµερα φοράει το δικό της στέµµα του «Ρουκ Ζουκ» με μεγάλη επιτυχία στο πρόγραµµα του ΑΝΤ1. Το youweekly.gr μπήκε στον πειρασμό και στην ζωή της παρουσιάστριας και ηθοποιού, που μάλλον δεν ήξερε ότι σε αυτό το ταξίδι, θα πληρώσει ακριβά το εισιτήριο της δημοφιλίας, ενώ στο μεταξύ κάποιοι συνοδοιπόροι της, μετέφραζαν αυτή την απόμακρη στάση της «σνομπίστικη και δήθεν»...

Οι «φύλακες-άγγελοί» της Ζέτας Μακρυπούλια

Ζέτα Μακρυπούλια γονείς
Με τους γονείς της Κώστα και Κική
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Μεσαία αδερφή ανάµεσα σε δύο άντρες, µεγάλωσε σε µια οικογένεια δεµένη σαν µια γροθιά, µε τους δύο γονείς της, Κώστα και Κική Μακρυπούλια, να δίνουν πολλή αγάπη τόσο σε εκείνη όσο και στους άλλους δύο άντρες της οικογένειας που έγιναν οι «φύλακες αγγέλοι της», τον πρωτότοκο Παναγιώτη και τον µικρότερο Θεοφάνη (που η Ζέτα φωνάζει χαϊδευτικά Άκη) και που της έχουν ιδιαίτερη αδυναμία.

Τα τρία παιδιά τού Κώστα και της Κικής Μακρυπούλια γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στον Κεραμεικό, όχι μακριά από το σπίτι που μένουν τώρα. Ο Παναγιώτης, μπαινόβγαινε από μικρός στο κλειδαράδικο που διατηρούσε –και συνεχίζει να διατηρεί– ο πατέρας του Κώστας και τον βοηθούσε. Από την άλλη ο Θεοφάνης ήταν ο πιο άτακτος της οικογένειας.

Ζέτα Μακρυπούλια αδέρφια
Με τους αδερφούς της, Παναγιώτη και Άκη

Η παρουσιάστρια πέρασε ευτυχισμένα παιδικά χρόνια, γεμάτα τρυφερές στιγμές, αφού πήρε πολλή αγάπη από όλη της την οικογένεια. «Υπάρχει κάτι που έκανε ο μπαμπάς μου για μένα και τα αδέλφια μου κάθε μέρα. Είναι μια στιγμή που είναι χαραγμένη μέσα μου και νομίζω ότι δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Θυμάμαι ότι ερχόταν κάθε βράδυ και γονάτιζε ανάμεσα στα μικρά μας κρεβατάκια και μας έπαιζε μια μικρή θεατρική παράσταση. Αυτή νομίζω ήταν η δική μας προσωπική στιγμή. Μια στιγμή που με έκανε να νιώθω πάντα ασφάλεια και ευτυχία», έχει πει η ίδια στο παρελθόν. Άντρες γαρ, λάτρευαν την μπάλα και ένα κορίτσι δύσκολα είχε θέση στην ομάδα, όμως όταν ερχόταν η ώρα να παίξουν ποδόσφαιρο η Ζέτα τούς ακολουθούσε πιστά και… σούταρε μαζί τους σαν αγοροκόριτσο!

Όταν στα 14 χρόνια της, πήρε την απόφαση να γίνει μοντέλο, τα αδέλφια της στάθηκαν στο πλευρό της, πάντα με τη διακριτικότητα που τους χαρακτηρίζει. Ο μικρότερος Άκης έχει δηλώσει για εκείνη: «Γενικά είμαστε μια πολύ δεμένη οικογένεια, σαν γροθιά και στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Τη συμβουλεύουμε, χωρίς, όμως, να την επηρεάζουμε. Έτσι κι αλλιώς η ίδια, ύστερα από τόσα χρόνια, ξέρει και μπορεί να κρίνει τι είναι καλό και τι όχι... Στα πρώτα της βήματα τη στήριξε πάρα πολύ η μητέρα μας».

Ζέτα Μακρυπούλια αδερφός

Η πρώτη φορά που είδαμε τη Ζέτα να ποζάρει στο πλευρό τους ήταν στις 16 Ιουνίου του 2007, στο γάμο του μεγάλου της αδελφού! Η οικογενειακή τους ευτυχία τράβηξε τα φλας των φωτογράφων λόγω της δημοσιότητας της Ζέτας και έτσι εκείνο το απόγευμα στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό ο γαμπρός Παναγιώτης περίμενε τη νύφη έχοντας στο πλευρό του τη Ζέτα, τον Άκη αλλά... και πλήθος παπαράτσι. Ο πάτερ-φαμίλιας κύριος Κώστας μιλά με περηφάνια για τα παιδιά του: «Τα μεγάλωσα και τα τρία με όλες τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά για να γίνουν σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία. Όσον αφορά στη Ζέτα, να ξέρεις ότι οι συμβουλές μου έπιασαν τόπο... Η λέξη “καλάμι’’ είναι σβησμένη από το λεξιλόγιό της!».

Μαζί και στις επιχειρήσεις

Ζέτα Μακρυπούλια αδέρφια

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της η Ζέτα έκανε δώρο στην οικογένειά της ένα κτήριο στον Κεραμεικό, στη γειτονιά της, το οποίο περιλαμβάνει ένα μαγαζί και ένα σπίτι που αρκετά χρόνια ήταν ακατοίκητο. Όλοι μαζί αποφάσισαν να το ανακαινίσουν και έτσι το 2011, δίπλα στο κλειδαράδικο του Κώστα Μακρυπούλια, έκανε εγκαίνια το μεζεδοπωλείο τους, που το ονόμασαν «Μυκηνών γωνία».

Ο Άκης είναι υπεύθυνος στην οικογενειακή επιχείρηση, ενώ η Ζέτα παρακολουθεί μεν από μακριά πάντα όμως είναι εκεί για να δίνει κάποιες ιδέες. Και μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχει γίνει μόνιμη κάτοικος Γλυφάδας, όμως με την πρώτη ευκαιρία δεν λέει «όχι» στο στρωμένο οικογενειακό τραπέζι με τα φαγητά της μαμάς Κικής.

Επιστροφή στο πατρικό

Ζέτα Μακρυπούλια

Μπορεί οι αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις της παρουσιάστριας και ηθοποιού να μην της αφήνουν αρκετό ελεύθερο χρόνο, ωστόσο, με την πρώτη ευκαιρία παίρνει σε ένα σακ βουαγιάζ τα απολύτως απαραίτητα και κοιμάται στο πατρικό της στον Κεραμεικό, προκειμένου να δει τους γονείς της, που τους έχει ιδιαίτερη αδυναμία και που ξέρει ότι είναι πάντα δίπλα της στα εύκολα και στα δύσκολα... Εκεί πίνει καφέ με τον Άκη, ενώ ανυπομονεί να βρεθεί και με τον Παναγιώτη και την οικογένειά του. Είναι, μάλιστα, κολλητή με τη γυναίκα του Αγγελική, ενώ έχει τρελή αδυναμία στα ανήψια της, φροντίζοντας να περνά αρκετό χρόνο μαζί τους.

Έχει τρία ανίψια από τον αδελφό της Άκη και τη σύζυγό του Ελίζα και άλλα δυο από τον αδελφό της Πάνο. Βέβαια, πηγαίνει και στο μεζεδοπωλείο για να απολαύσει νόστιμα πιάτα, ενώ πιο αργά το βράδυ κάνει μια στάση για ποτό στο μαγαζί του Άκη, το club «Jet Lag». Η Ζέτα στάθηκε στο πλευρό του αδελφού της από τα πρώτα βήματα της δημιουργίας του μαγαζιού, βοηθώντας τον με την παρουσία της εκεί να κάνει την καλύτερη διαφήμιση που μπορούσε, ενώ πολλές ήταν εκείνες οι φορές που οι πελάτες έβλεπαν την Ζέτα με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη να πίνουν το ποτό τους και να χαλαρώνουν σε μια απόμερη γωνιά.

Τα πρώτα δύσκολα χρόνια και η καταξίωση

Ζέτα Μακρυπούλια νέα

Η 13χρονη Ζέτα έκανε μια σειρά από τηλεοπτικές διαφημίσεις και αμέσως μετά πέρασε από κάστινγκ και επιλέχτηκε ανάμεσα σε χιλιάδες κορίτσια, που αναζητούσαν μια καλύτερη τύχη στην τηλεόραση. Έγινε ένα από τα κορίτσια του Ciao Ant1, του πιο πολυδάπανου τηλεοπτικού σόου με παρουσιάστρια την Ρούλα Κορομηλά και με σκηνοθέτη τον Ιταλό Στέφανο Σαρτίνι που με την έμπειρη ματιά του έκανε συνεχόμενα γκρο πλαν στην μελαχρινή τότε δεσποινίδα Μακρυπούλια, ξεχωρίζοντας το φωτογενές πρόσωπό της από τα υπόλοιπα.

«Είµαι από 13 χρόνων στον χώρο. Έχω κάνει πάρα πολλές φωτογραφίσεις, έχω προβληθεί πολλές φορές –κάποιες µάλιστα άθελά µου–, το έχω χορτάσει όλο αυτό», έλεγε η Ζέτα Μακρυπούλια κάνοντας µια σύντοµη αναδροµή στην καριέρα της, που από την αρχή φαινόταν να προδιαγράφεται λαµπερή... 4 χρόνια αργότερα το 1996, γίνεται η μούσα του Νίκου Μαστοράκη στην σειρά «Χωρισμένοι με παιδιά» σε πρωταγωνιστικό ρόλο, μια παραλλαγή της αμερικάνικης σαπουνόπερας “Παντρεμένοι με παιδιά” που εκείνη την περίοδο προβαλλόταν και στην ελληνική τηλεόραση και γνώριζε επιτυχία. Το ταξίδι μόλις είχε ξεκινήσει για την μελαχρινή τότε Ζέτα...

Σύντοµα ανέλαβε να παρουσιάσει και την πρώτη της εκποµπή µε τίτλο «MAD Zone» στο οµώνυµο κανάλι. Και τα υπόλοιπα είναι ιστορία...«Έχω υπάρξει σε δουλειές που δεν ήθελα να είµαι καλλιτεχνικά, δεν ήταν αυτό που ονειρευόµουν κι αυτό µε καταπίεζε πάρα πολύ, αλλά έπρεπε από κάπου να ξεκινήσω. Έχω δουλέψει µε ανθρώπους που µου έχουν συµπεριφερθεί άσχηµα, προσβλητικά, κι εγώ ήµουν µικρή, δεν έλεγα τίποτα και τα ανεχόµουν όλα. Μετά γυρνούσα σπίτι µου και ήµουν ράκος», έλεγε εκείνη, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει σε ποιους αναφέρεται. Σήµερα, όµως, ακόµα και όσοι την αµφισβητούσαν στην αρχή, πλέον τηρούν σιγή ιχθύος...

Οι επώνυμοι έρωτες και η απομόνωση

Αντώνης Ρέμος Ζέτα Μακρυπούλια

Πάντα χαµηλών τόνων στα αισθηµατικά της, ωστόσο κι εκεί δεν γινόταν να περάσει απαρατήρητη. «Νομίζω ότι προκάλεσε και το γεγονός ότι οι σχέσεις μου ήταν με γνωστά πρόσωπα και από εκεί και πέρα, δεν ξέρω τι άλλο». Η ιστορία της µε τον Αντώνη Ρέµο ξεκίνησε από τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου το 1996 σε εκδήλωση όπου βραβεύτηκαν ως ο «Βαλεντίνος» και η «Βαλεντίνα» της χρονιάς. Χρειάστηκαν τρία χρόνια βέβαια για να επιβεβαιωθεί η... προφητεία, µε τους δυο τους να γίνονται ζευγάρι το 1999.

Επτά χρόνια κράτησε το ειδύλλιό τους, µε τα δηµοσιεύµατα κατά καιρούς να τους θέλουν να παντρεύονται, να χωρίζουν και να τα ξαναβρίσκουν, µε εκείνη µάλιστα να κρατάει έκτοτε απόµακρη στάση απέναντι στα Μέσα, απογοητευµένη από τα όσα αναληθή γράφονταν... Το 2006 ήρθε το οριστικό τέλος. «Την αγάπησα τη Ζέτα και δεν µπορώ να ξεχάσω όλα αυτά τα χρόνια που πέρασα µαζί της», έλεγε ο τραγουδιστής για εκείνη, παρ’ όλα αυτά το κοινό όνειρο να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας δεν πραγµατοποιήθηκε ποτέ... Ακολούθησε µια περίοδος µοναξιάς για τη Ζέτα Μακρυπούλια, που δήλωνε «θα ήθελα να µε ξαναδώ σε µια µακροχρόνια σχέση, αλλά µου είναι δύσκολο» και εµφανιζόταν έτοιµη να δοθεί σε έναν έρωτα.

«Είναι βαρετές οι ερωτήσεις περί γάµου»

Ζέτα Μακρυπούλια Μιχάλης Χατζηγιάννης
Η πρώτη κοινή εμφάνιση της Ζέτας Μακρυπούλια με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2010, ήρθε το φλερτ µε τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στα παρασκήνια των βραβείων MAD που εξελίχθηκε σε δεσµό και έφερε ηρεµία στα προσωπικά της. Αν και από την πρώτη στιγµή οι φωτογράφοι την κυνηγούσαν για ένα στιγµιότυπο µε τον τραγουδιστή του έρωτα, και από την πλευρά τους οι δηµοσιογράφοι ήθελαν οπωσδήποτε µία δήλωση, εκείνη ήταν πολύ προσεκτική στις κινήσεις και στα λόγια της, θέλοντας να διαφυλάξει αυτή τη σχέση.

Χρόνια αργότερα παραδεχόταν πως «έχω χάσει πολλά κοµµάτια της προσωπικής µου ζωής προσπαθώντας να την κρατήσω κρυφή και να αποφύγω το κυνηγητό µε τους παπαράτσι», µε τα πρώτα κοινά στιγµιότυπα του ζευγαριού να έρχονται από ταξίδι τους στη Ρόδο για συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Ένας έρωτας γεννιόταν, µε εκείνους τότε να παραδέχονται πως λειτουργούν πλέον ως ένα φυσιολογικό ζευγάρι.

Παρ’ ότι εκείνη το διέψευδε συνεχώς, τα δηµοσιεύµατα τη ήθελαν συχνά να παντρεύεται και να χωρίζει, σε σηµείο που εκείνη δυσανασχετούσε όταν άκουγε τη λέξη «γάµος» σε συνέντευξη, συμπληρώνοντας σε συνέντευξή της στο YOU πως είναι βαρετές οι σχετικές ερωτήσεις γύρω από αυτό το θέµα: «Είναι πια αρκετά τα χρόνια που µου γίνεται αυτή η ερώτηση και δεν νοµίζω ότι αφορά και κανέναν τελικά»...

Οι παπαράτσι και οι... τηγανητές πατάτες στη ζωή της!

Ζέτα Μακρυπούλια Μιχάλης Χατζηγιάννης Αντώνης Ρέμος
Με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και τον Αντώνη Ρέμο σε παλαιότερη έξοδο
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Οι σοβαρές σχέσεις της Ζέτας Μακρυπούλια μπορεί να είναι ελάχιστες, κάποιες όμως που ήταν επώνυμες, ήταν μεγάλος πόλος έλξης και τραβούσανε σαν μαγνήτης την προσοχή των παπαράτσι που την δεκαετία των '90ς, το είδος αυτό του ρεπορτάζ ήταν στα φόρτε του. Όταν έγινε γνωστός ο πρώτος της επώνυμος έρωτας με τον γυμναστή Κώστα Αλιμπέρτη και πρωτοξάδερφο της Σοφίας Αλιμπέρτη, το ζευγάρι έχασε τον ύπνο του, γιατί ήξερε ότι οι φωτογράφοι καραδοκούσαν σε κάθε τους βήμα για να απαθανατίσουν τις κοινές τους εξόδους.

Οι δυο ερωτευμένοι προφανώς και κουράστηκαν κάποια στιγμή να κρύβονται, και τότε ήταν που κυκλοφόρησαν κάποιες φωτογραφίες τους μαζί με τον personal trainer να γυμνάζει την Ζέτα Μακρυπούλια, να αναλύει το πρόγραμμα διατροφής της και να δηλώνει ότι της είχε απαγορέψει να τρώει τηγανητές πατάτες. Μάλιστα η δήλωσή του σε δημοσιογράφους: «Η Ζέτα έχει να φάει πατάτες τηγανητές τουλάχιστον δύο χρόνια!» έχει γράψει ιστορία... Από τότε μέχρι το κυνηγητό των παπαράτσι και το όνειρο της δημοσιότητας να γίνουν εφιάλτης πέρασαν πολλά χρόνια...

Ο έρωτάς της με τον Ρέμο και στην συνέχεια με τον Χατζηγιάννη, πράγματι ήταν το αγαπημένο θέμα των παπαράτσι για αυτό και ξεροστάλιαζαν παντού όπου γνώριζαν ότι θα εμφανιστεί εκείνη και δεν την άφηναν από τα μάτια τους. Από το εξοχικό του Αντώνη Ρέμου στο Πήλιο, μέχρι το εξοχικό του Χατζηγιάννη στην Πάρο, δηλαδή ή στο βουνό, ή στην θάλασσα εκείνη ησυχία δεν έβρισκε. Το πλωτό «διαμάντι» 18 μέτρων που πήρε το όνομα «ΖΕΜΙ» από τα αρχικά του ονόματος της Ζέτας και του Μιχάλη και που είχε πάρει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης κάνοντας έκπληξη στην Ζέτα το 2012 για να ταξιδεύουν τον έρωτά τους, ήταν από τα πλέον αγαπημένα θέματα των lifestyle εντύπων για το εξώφυλλό τους.

Αυλαία στον έρωτα!

Σήμερα η Αγορίτσα-Ζωή Μακρυπούλια, µε καταγωγή από την Ποταµούλα Αιτωλοακαρνανίας, ένα χωριό κοντά στο Αγρίνιο, προτιμά αντί για τις κοσμικές εκδηλώσεις, τα ήσυχα και απομονωμένα βράδια στο χωριό της, τις συναντήσεις σε σπίτια με τους κολλητούς της και μεταξύ κρίσεων πανικού, ματαίωσης και αναίρεσης των πάντων που παραδέχτηκε ότι έχει περάσει στο παρελθόν, ρίχνει αυλαία στην προηγούμενη ζωή και στους έρωτες και πλέον δηλώνει ξεκάθαρα: «Έχω περάσει πολλές σκληροπυρηνικές εποχές, εποχές των μεσημεριανών εκπομπών, έχω ζήσει με πάρα πολύ παρακολούθηση κάθε μέρα. Με παρακολουθούσαν αυτοκίνητα, άνθρωποι, φακοί φωτογραφικοί και έχω κάνει αυτό που μου ζήτησε ο Τύπος, να κλειστώ μέσα στο σπίτι μου. Και τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου, ειδικά της προσωπικής μου ζωής, έχω επιλέξει να τη ζω μέσα σε τέσσερις τοίχους. Αυτό όλο έχει κάποιο κόστος αλλά είναι και επιλογή. Θέλω να πιστεύω ότι είναι περασμένα – ξεχασμένα όλα αυτά». Είναι;