Αργύρης Παπαργυρόπουλος: Μετά τον πλειστηριασμό μπήκαν και τον έκλεψαν! Γιατί δίνει 1000 ευρώ στους κλέφτες;

Η συγκλονιστική έκκληση του επιχειρηματία

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Αργύρης Παπαργυρόπουλος: Μετά τον πλειστηριασμό μπήκαν και τον έκλεψαν! Γιατί δίνει 1000 ευρώ στους κλέφτες;

Απίστευτο και όμως αληθινό! Μέσα σε όλα τα δεινά που έτυχαν τον τελευταίο καιρό, στον επιχειρηματία Αργύρη Παπαργυρόπουλο, με τελευταίο τον πλειστηριασμό της βίλας του στην Γλυφάδα, του συνέβη ένα δεινό παραπάνω, πριν από ένα μήνα και το αποκαλύπτει ο ίδιος, για πρώτη φορά στην κάμερα του youweekly.gr, μετά την επίσκεψή μας στο σπίτι του...

Άγνωστοι διέρρηξαν την πολυτελή βίλα του, ενώ εκείνος απουσίαζε και του πήραν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε μέσα κειμήλια των προγόνων του, κοσμήματα αλλά και κάτι πιο πολύτιμο για εκείνον, το φυλαχτό του, ένα κοκκαλάκι της νυχτερίδας ενθύμιο δώρο της γιαγιάς του. Το ίδιο βράδυ της κλοπής, ο επιχειρηματίας κάλεσε την Αστυνομία που έκανε αυτοψία στον χώρο, όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί οι ένοχοι.

Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος μάλιστα περιγράφει συγκλονισμένος το συμβάν της διάρρηξης και φανερά συγκινημένος κάνει έκκληση στους... κλέφτες δίνοντάς τους σαν υπόσχεση ότι δεν θα τους μαρτυρήσει και ότι θα τους δώσει μάλιστα και αμοιβή 1000 ευρώ, εάν του φέρουν πίσω το κοκαλάκι της νυχτερίδας που ήταν το γούρι του...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από το φυλαχτό του Αργύρη Παπαργυρόπουλου...

Τυχαίο το ότι κάποια εποχή είχε όλα τα καλά στα χέρια του; Τυχαίο ότι κατάφερε να είναι ο άρχοντας της νύχτας με επιχειρήσεις που γνώριζαν επιτυχία; Όχι βέβαια... Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος δούλεψε σκληρά για να πετύχει (διαβάστε εδώ την ιστορία του), αλλά πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του είχε ότι το φυλαχτό της γιαγιάς Δέσπως που καρφίτσωσε επάνω του πριν από 70 χρόνια έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία αυτή.

Εκείνη είχε πιάσει μια νυχτερίδα στην σπηλιά, της είχε βγάλει την φτερούγα και την είχε ράψει στο φυλαχτό που έδωσε στον εγγονό της, αφού προηγουμένως τον όρκισε να μην το χάσει ποτέ. Ο επιχειρηματίας το έβαλε μέσα στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού του μαζί με άλλα οικογενειακά κειμήλια και κοσμήματα και ήταν σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα του το πειράξει κανείς, μέχρι την ημέρα που έγινε η κλοπή.

Ο ίδιος κάνει έκκληση στους κλέφτες, περιγράφει την κλοπή καρέ – καρέ πως έγινε και λέει κοιτώντας κατάματα την κάμερα του youweekly.gr: «Φίλε, το πήρατε το χρηματοκιβώτιο, η δουλειά σας είναι διαρρήκτες, αλλά φέρτε μου πίσω το φυλαχτό από την γιαγιά μου, μου το άφησε 70 χρόνια πριν και από όλα όσα μου πήρατε αυτό με πείραξε περισσότερο. Άμα με ακούτε και δεν το έχετε πετάξει, ρίξτε το σας παρακαλώ στο γραμματοκιβώτιο, βρείτε έναν τρόπο, δεν σας μαρτυράω εγώ, θα σας δώσω και ένα 1000αρικο, φέρτε μου το φυλαχτό μου πίσω! Αυτό θέλω να μου φέρετε».