Η Αφροδίτη Γραμμέλη απαντά στον Κονδυλάτο για την ατάκα «100 κιλά που τα πετάει όλα έξω» - «Έχουμε δικαίωμα να βάλουμε ένα κοντό μπλουζάκι»

«Κουβέντα για τα κιλά δεν πρέπει να γίνεται στην τηλεόραση»

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Η Αφροδίτη Γραμμέλη απαντά στον Κονδυλάτο για την ατάκα «100 κιλά που τα πετάει όλα έξω» - «Έχουμε δικαίωμα να βάλουμε ένα κοντό μπλουζάκι»

Στην κάμερα της εκπομπής Mega Καλημέρα μίλησε ο γνωστός σχεδιαστής Περικλής Κονδυλάτος και χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό αναφέρθηκε στο bodyshame αλλά και στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα, όσον αφορά τη μόδα και την αισθητική.

Τα λόγια του αυτά θέλησε να σχολιάσει το πρωί της Τρίτης 31/10 η Αφροδίτη Γραμμέλη.

Οι δηλώσεις του Περικλή Κονδυλάτου

«Δεν υπάρχει η αίσθηση του μέτρου. Βλέπω κορίτσια με παραπάνω κιλά να βγάζουν κοιλιές έξω, που δεν έχω πρόβλημα με τα παραπάνω κιλά αλλά αυτό με το bodyshame κι όλα αυτά τα κινήματα λίγο έχουμε χάσει το μέτρο. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος που κάτι δεν του πηγαίνει να επιδεικνύει τα λίπη. Δεν γίνεται να βλέπουμε διαφημίσεις με υπέρβαρες γυναίκες να χορεύουν μπαλέτο ή να βλέπουμε διαφήμιση για σερβιέτα και να μας δείχνουν ότι το πρότυπο είναι μια 100 κιλά που τα πετάει κι έξω. Ξέρεις κάποια στιγμή πρέπει να βγει κι ένας με θάρρος και να τα πει γιατί ζούμε στην εποχή political correct που όλοι φοβούνται να μιλήσουν. Λοιπόν έχουμε χάσει το μέτρο και καλό τον κόσμο που έχει τις ίδιες απόψεις με εμένα περί μόδας, αισθητικής και πολιτισμού να μην φοβάται να βγει να τα πει. Δεν θα μας αντιστρέψουν τα σωστά που ξέρουμε! Το σωστό είναι ένα, είναι το υγιές, αυτό που λένε οι γιατροί, αυτό είναι το σωστό!», είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός σχεδιαστής.

Η απάντηση της Αφροδίτης Γραμμέλη

«Θα μιλήσω σαν γυναίκα που έχει πολλές αυξομειώσεις βάρους στη ζωή της. Διαφωνώ με τα υπάρχων πρότυπα στη μόδα, όχι δεν υπάρχουν πρότυπα στη μόδα όλες οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα είτε είναι 40, είτε 50 είτε 100 να φορέσουν ωραία ρούχα. Δεύτερον δεν δέχομαι κανένα επιχείρημα του «πετάω έξω». Πετάω έξω είναι ήδη αρνητικό. Είναι βαθιά κακό αυτό σαν σκέψη, δεν διαχωρίζεται ο άνθρωπος με βάση τα κιλά του. Είμαστε άνθρωποι κι έχουμε το δικαίωμα να βάλουμε ένα κοντό μπλουζάκι και είναι λάθος άνθρωποι στη μόδα που σχεδιάζουν για εμάς να αποκλείουν κάποιους από εμάς. Κουβέντα για τα κιλά δεν πρέπει να γίνεται στην τηλεόραση», είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος