«Ντροπή! Να φτύσουν ροχάλες και να τους κάνουν τηγανιτούς σε ένα τηγάνι;» - Σε έξαλλη κατάσταση ο Γιώργος Λιάγκας με την λεκτική επίθεση του Μπέου στους δημοσιογράφους

«Μας προσβάλλει όλους! Ζούμε σε μία χώρα υποκρισίας»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Ντροπή! Να φτύσουν ροχάλες και να τους κάνουν τηγανιτούς σε ένα τηγάνι;» - Σε έξαλλη κατάσταση ο Γιώργος Λιάγκας με την λεκτική επίθεση του Μπέου στους δημοσιογράφους

Στο προσκήνιο βρέθηκε για πολλοστή φορά ο Αχιλλέας Μπέος μετά τη συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε, καθώς στα πρώτα δέκα λεπτά των λεγομένων του εξαπέλυσε λεκτική επίθεση ονομαστικά κατά δημοσιογράφων (δείτε εδώ).

Την επομένη των δηλώσεων του Δημάρχου Βόλου, την Τρίτη (31/10) δηλαδή είδαμε πολλούς παρουσιαστές και δημοσιογράφους να καταδικάζουν τις θέσεις του Αχιλλεά Μπέου, όπως έκανε ο Γιώργος Λιάγκας από το Πρωινό.

Πιο αναλυτικά, ο Λιάγκας τόνισε, πως ο Μπέος ντροπιάζει τον δήμο του μέσα από τα επιχειρήματα και τους χαρακτηρισμούς, που χρησιμοποίησε, καθώς παράλληλα προτρέπει σε βία τον λαό με τη στάση του.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Λιάγκα στη λεκτική επίθεση του Αχιλλέα Μπέου σε δημοσιογράφου

«Ντροπή είναι να είσαι πρώτος πολίτης μίας πόλης, να σε έχουν τιμήσει οi 55% του Βόλου και να μιλάς με τέτοια αγοραία επιχειρήματα και με τέτοιους χαρακτηρισμούς. Εγώ πραγματικά θεωρώ κύριε Μπέο, ότι αδικείτε και τον εαυτό σας, αλλά και τους ψηφοφόρους σας, διότι αν ρωτούσατε έναν προς έναν τους ανθρώπους, που σας ψήφισαν, θα ντρέπονταν και αυτοί, που ο πρώτος πολίτης της πόλης αυτής μιλάει με τέτοιους χαρακτηρισμούς ''κοπρίτες'', ''ξεφτίλες'', ''σκουπίδια'', ''πατσαβούρες'', ''άπλυτο'' είναι μόνο λίγα από αυτά που σημείωσα, κατά τη διάρκεια της προβολής του βίντεο με τις απαράδεκτες για ακόμα μία φορά τοποθετήσεις σας.

Σε καμία περίπτωση θεωρώ ότι το 55% που σας ψήφισε, συμφωνεί με την προτροπή σας σε βία όταν λέτε, ότι πρέπει να πετάξουν αυγά κάποιοι, να φτύσουν ροχάλες και να τους κάνουν τηγανιτούς σε ένα τηγάνι. Είναι προτροπή σε βία.

Ζούμε σε μία χώρα υποκρισίας, ζούμε σε μία χώρα, που μπορεί ένας πολίτης να βγαίνει και να μιλάει με ένα διχαστικό εμπρηστικό λόγο και ουδείς επί της ουσίας να ασχολείται και ασχολούμαστε με το ποιος δημοσιογράφος τον βρίζει περισσότερο και ψέγουμε εκπομπές ''ας εσείς τον βρίσατε περισσότερο ή λιγότερο''. Εσείς στην εκπομπή του Λιάγκα δεν τον αντιμετωπίσατε όπως έπρεπε ή ο τάδε δημοσιογράφος στην τάδε εκπομπή το βράδυ τον αντιμετώπισε περισσότερο ή λιγότερο.

Αντί να ασχοληθούμε με το πρόβλημα, όπου ένας άνδρας με αξίωμα δημόσιο βγαίνει και εξαπολύει τέτοιο ρατσιστικό, φασιστικό λόγο και να πάει στη δικαιοσύνη. Εδώ μας προσβάλλει όλους! Εγώ αν ήμουν πολίτης του Βόλου σήμερα, θα έλεγα ότι ο δήμαρχός μου με προσβάλλει. Δε μπορεί να βγαίνει να λέει πάρτε τα αβγά...», είπε ο Γιώργος Λιάγκας.