«"Έλα μωρέ τώρα το αλβανάκι θέλει να κάνει και καριέρα"! Έγινε ένα αγκάθι στη ψυχούλα μου αυτό» - Εξομολόγηση καρδιάς από την Ελένη Φουρέιρα

«Θα μάθω στο παιδί μου...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«

Μία νέα στήλη στο κανάλι του στο Youtube δημιούργησε ο Fipsterr ή αλλιώς Φίλιππος Ιωάννου. Αποφάσισε να ξεκινήσει και εκείνος τα podcast και οι πρώτες του καλεσμένες είναι η Μαίρη Συνατσάκη, η Νατάσα Μποφίλιου και η Ελένη Φουρέιρα. Οι τέσσερίς του μίλησαν για διάφορα θέματα, κάποια από τα οποία είναι το μίσος μεταξύ των γυναικών, αλλά και ο ρατσισμός.

Η τελευταία, λοιπόν, προχώρησε σε μία κατάθεση ψυχής μπροστά σε όλους, αποκαλύπτοντας τα άσχημα σχόλια που άκουγε καθημερινά τα πρώτα χρόνια που ήρθε στην Ελλάδα, αλλά όταν αποκάλυψε την αλήθεια για την αλβανική της καταγωγή μετά την επιτυχία της στον χώρο της μουσικής, καθώς αρχικά υποστήριζε πως ήταν λατίνα.

Δείτε επίσης: Ελένη Φουρέιρα - Αλμπέρτο Μποτία: Αυτοί είναι οι 2 νονοί του γιου τους! Το όνομα που θα πάρει

Η εξομολόγηση της Ελένης Φουρέιρα για τον ρατσισμό που έχει βιώσει

«Όταν ήμουν περίπου 20 χρονών και ήρθα στην Ελλάδα, μεγαλώνοντας εδώ έμαθα - μπήκε στο αίμα μου - ότι ήταν κακό να είσαι από την Αλβανία, κάπως σε βρίζουν, χωρίς όμως μικρή να αντιλαμβάνομαι γιατί. Μεγαλώνοντας αυτό έγινε ένα αγκάθι στη ψυχούλα μου, στο οποίο κάθε φορά που περνούσα από μια παρέα, το έλεγα και τους κοιτούσα να δω πώς θα αντιδράσουν. Μέσα μου το έχω αναλύσει πολλές φορές και είμαι μια χαρά πια. Αλλά θα ήθελα να μην είχα βιώσει τον ρατσισμό για να μην έχω αγκάθι και να πω "Παιδιά είμαι από την Αλβανία. Δεν είναι σούπερ;".

Δυστυχώς αυτό δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό σε μια τέτοια εποχή, το 2005. Δεν θα άλλαζε αυτό. Θα έπρεπε να είναι αλλιώς, αλλά δεν ήταν. Μιλάω για την Ελένη που τότε ξεκινούσε την καριέρα της και πόσο άγχος είχε. Αυτό που έχω βιώσει με έκανε αυτό που είμαι πια. Με στενοχωρεί που θα γυρίσει να μου πει κάποιος “Εσύ που ντρεπόσουν…”, όχι δεν ντρεπόμουν εγώ. Μπερδεύεται ο κόσμος. Αυτός που το βιώνει φοβάται την αντίδραση και την κατακραυγή του κόσμου. Είναι πολύ λάθος αυτό. Μακάρι να άλλαζε, εγώ μέσα μου είμαι πολύ καλά.

Θα μάθω στο παιδί μου ό,τι θέλει να κάνει και να είναι περήφανος για αυτό. Το έχω βιώσει και είναι πολύ περίεργο συναίσθημα. Η μικρή Ελένη δεν είχε τα κότσια τότε να το πει. Δεν πίστευα πολύ σε εμένα», εξομολογήθηκε.

Και σε άλλο σημείο, επισήμανε για συγκεκριμένο περιστατικό που θυμάται: «Βρε αγάπη μου είχα πάει σε δισκογραφική και όταν έκλεισα την πόρτα μου έλεγαν μετά "Έλα μωρέ τώρα το αλβανάκι θέλει να κάνει και καριέρα"».

Δείτε επίσης: Ελένη Φουρέιρα - Αλμπέρτο Μποτία: Με δωμάτιο για τα ρούχα και πισίνα - Φωτογραφίες από το υπερσύγχρονο σπίτι τους