24ωρη απεργία για το Efood - Πότε και γιατί θα συμβεί

Τι ζητάνε οι εργαζόμενοι

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ ΑΡΧΕΙΟΥ - ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ - ΕΥΡΟΚΙΝΗΣΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ ΑΡΧΕΙΟΥ - ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ - ΕΥΡΟΚΙΝΗΣΗ

Σε 24ωρη απεργία αναμένεται να προχωρήσει το Σωματείο Εργαζομένων της πλατφόρμας, Efood το Σάββατο (4/11) της Περιφέρειας Αττικής με τους εργαζόμενους να καλούν σε ομαδική μοτοπορεία, ώστε να διεκδικηθούν συγκεκριμένα δικαιώματά τους.

Δείτε επίσης: Οργισμένη η Μαρέβα Μητσοτάκη - «Ουδεμία σχέση είχα ή έχω με το Efood»

Η ανακοίνωση για την απεργία της Efood

«Κατά την διάρκεια όλης αυτής της περιόδου η εταιρία εξακολούθησε να υποτιμά περαιτέρω την εργασία των συναδέλφων freelancer με μια σειρά μονομερών ενεργειών, όπως οι αλλαγές αμοιβής ανά παραγγελία, προσαρμόζοντας το εισόδημά μας ανάλογα με τα κέρδη της. Επίσης, από τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου ξεκίνησε η διανομή σε 24ωρη βάση με την αρχή του "μεταμεσονύκτιου πάρτι των κερδών τους" αρχικά να αναλαμβάνουν οι συνάδελφοι freelancer», αναγράφει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Απεργία - efood
ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ ΑΡΧΕΙΟΥ - ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ - ΕΥΡΟΚΙΝΗΣΗ

Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι

  • Να υπογράψει άμεσα η εταιρεία τη Συλλογική Σύμβαση και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Να κατοχυρωθεί 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο για όλους τους διανομείς είτε είναι μισθωτοί είτε είναι freelancer, με κατώτατο μισθό 1.000 ευρώ (με πρόσθετα τις τριετίες, αργίες, επίδομα ανθυγιεινής) .
  • Να υπάρξουν μέτρα υγείας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, να δοθούν άμεσα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που προβλέπονται.
  • Να γίνουν ουσιαστικές αυξήσεις για τους εργαζόμενους στα γραφεία.