«Κάθε δευτερόλεπτο, που μιλάμε, η κλεψύδρα της ζωής λιγοστεύει...» - Τραγική ειρωνεία οι δηλώσεις του Ηλία Βρεττού λίγο πριν το τροχαίο στη Γλυφάδα

Μιλούσε για το ατύχημα του 2018

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Το βράδυ της Παρασκευής 3/11 ο Ηλίας Βρεττός είχε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα με την μηχανή του στη Γλυφάδα (δείτε εδώ την φωτογραφία και την εξομολόγησή του). Δεν είναι η πρώτη φορά που ο τραγουδιστής φτάνει κοντά στον θάνατο εξαιτίας μία σύγκρουσης στην άσφαλτο.

Πριν από μερικά χρόνια, γύρω στο 2018, ο ίδιος χτυπήθηκε από ένα λευκό αυτοκίνητο και το πρόσωπο που οδηγούσε εξαφανίστηκε (δείτε εδώ καρέ καρέ το σκηνικό). Έμεινε για πολλές ημέρες στο νοσοκομείο και χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να μπορέσει να επανέλθει πλήρως. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, μίλησε γι' αυτό στο Status στην εκπομπή του Astra Tv. Τραγική ειρωνεία;

Οι δηλώσεις του Ηλία Βρεττού λίγο πριν το νέο τροχαίο του ατύχημα

«Ξεκάθαρα εκείνη η εμπειρία με έκανε να αισθανθώ το θείο άγγιγμα. Αισθάνομαι με όλη τη δύναμη της ύπαρξης μου και της ψυχής μου ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε εδώ από ένα θαύμα. Είχα ένα πάρα πολύ σοβαρό τροχαίο που όλες οι πιθανότητες ήταν να μη βγω άνθρωπος ζωντανός στη θέση του συνοδηγού, όπως ήταν η παραμόρφωση της καμπίνας σε εκείνο το τροχαίο και με μία τραγική ειρωνεία είναι και πολλά τα παραδείγματα από τότε ανθρώπων που με πολύ αντίστοιχα τρακαρίσματα έχασαν τη ζωή τους, όπως ο Mad Clip, που στεναχωριέμαι πάρα πολύ, στο ίδιο σημείο λίγα χιλιόμετρα πιο πίσω με ένα αντίστοιχο τρακάρισμα έχασε τη ζωή του.

Ήμουν απλά πάρα πολύ τυχερός. Οπότε σε όλη μου τη ζωή υπήρχε μια αναζήτηση θρησκευτική, ίσως οι περισσότεροι άνθρωποι βρισκόμαστε σε αυτήν, «υπάρχει» ή «δεν υπάρχει» και μια πιστεύουμε και μια αμφιβάλλουμε. Εγώ με αυτή την εμπειρία απλά συνειδητοποίησα ότι υπάρχει Θεός και από τότε προσπαθώ όσο γίνεται να είμαι πιο κοντά στην πίστη μου, στον Θεό και να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος.

Ηλίας Βρεττός τροχαίο

Έχουν αλλάξει τελείως οι προτεραιότητες της ζωής μου. Πάρα πολλούς ανθρώπους τους απομάκρυνα και πάρα πολλούς ανθρώπους τους έφερα πιο κοντά μου. Λειτούργησε σαν ένα μαγικό φίλτρο όλη αυτή η διαδικασία που πέρασα και πολλοί άνθρωποι, που δεν το περίμενα, μου συμπαραστάθηκαν σαν οικογένεια, ενώ κάποιοι άλλοι που περίμενα να είναι κοντά μου δεν ήταν. Σε κάθε περίπτωση αισθάνθηκα ότι χρωστάω στον εαυτό μου μια δεύτερη ευκαιρία ζωής, που θα την βάλω σε σωστές βάσεις και έτσι ακριβώς όπως θέλω εγώ. Πλέον δεν συμβιβάζομαι με κανέναν και με τίποτα. Τις περισσότερες φορές χρειάζεσαι ένα πάρα πολύ δυνατό χαστούκι για να ξυπνήσεις και να συνέλθεις. Ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του κλεψύδρα και κάθε δευτερόλεπτο, που μιλάμε, αυτή λιγοστεύει»