«Αφαιρέθηκαν όλα... μήτρα, ωοθήκες, σάλπιγγες! Ένα αγέννητο παιδί μου έσωσε τη ζωή» - Τσακίζει κόκκαλα η εξομολόγηση της Δώρας Χρυσικού για τον καρκίνο

Η δημόσια καταγγελία κατά του γιατρού που την ανέλαβε αρχικά

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Αφαιρέθηκαν όλα... μήτρα, ωοθήκες, σάλπιγγες! Ένα αγέννητο παιδί μου έσωσε τη ζωή» - Τσακίζει κόκκαλα η εξομολόγηση της Δώρας Χρυσικού για τον καρκίνο

Καλεσμένη στην εκπομπή του ΑΝΤ1, Όλα για τη ζωή μας, βρέθηκε το Σάββατο 4/11 η Δώρα Χρυσικού, η οποία άνοιξε την καρδιά της στο τηλεοπτικό κοινό για την μάχη της με τον καρκίνο, αλλά και την υστερεκτομή στην οποία υποβλήθηκε. Μάλιστα, δεν δίστασε να καταγγείλει δημόσια τον πρώτο γιατρό που επισκέφθηκε, ο οποίος την αποδοκίμασε και συμπεριφερόταν με τρόπο ανάρμοστο στην ίδια ως ασθενή του.

Η εξομολόγηση της Δώρας Χρυσικού για τον καρκίνο

«Στη δική μου περίπτωση, αυτό που έγινε είναι, ότι επειδή ο γιατρός μου κατάλαβε πως κάτι υπήρχε εκεί πέρα, κάναμε μια λαπαροσκοπική αφαίρεση της μιας ωοθήκης και βρέθηκε στη βιοψία ότι είχα ορώδη καρκίνο τον ωοθηκών. Κι εκεί πια, έπρεπε να προβώ στην επέμβαση που λέγεται ολική υστερεκτομή, κατά την οποία αφαιρέθηκαν όλα τα εσωτερικά όργανα, η μήτρα, οι ωοθήκες, οι σάλπιγγες και κάποια επιπρόσθετα που έπρεπε στη δική μου περίπτωση.

Είναι μια επώδυνη επέμβαση, ανοίγουν όλη την κοιλιά οι γιατροί, μέχρι το στήθος. Πέραν της τομής, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι επί της ουσίας, η γυναίκα μπαίνει σε μια απότομη και αιφνίδια εμμηνόπαυση. Αυτό σημαίνει νεύρα, αλλαγή διάθεσης, πρόβλημα στη σεξουαλική επαφή. Τα απόνερα της επέμβασης είναι πολύ πάρα σοβαρά. Μέσα από αυτή την ιστορία συνειδητοποίησα ότι δεν ήθελα να κάνω παιδί, και αυτό που λέω πάντα είναι ότι ένα αγέννητο παιδί μου έσωσε τη ζωή. Αυτό είναι μαγικό. Αν ήθελα παιδί, θα το έκανα με άλλους τρόπους.

Είναι μεγάλος πόνος το να θες να φέρεις μια ζωή στον κόσμο και να μη μπορείς για κάποιο λόγο. Στάθηκα τυχερή γιατί βρήκα τη νόσο νωρίς, χωρίς να έχει προχωρήσει. Εγώ ήμουν ένας εξαιρετικά δυνατός οργανισμός, ήμουν πάρα πολύ τυχερή και σε αυτό είχα μόνο την πτώση μαλλιών και την κόπωση που φέρνει μια χημειοθεραπεία.

Για το ψυχολογικό κομμάτι, πήρα την απόφαση ότι θα το παλέψω με όση δύναμη έχω. Αυτό που με βοήθησε είναι το ότι δούλευα. Ο μεγάλος βραχνάς ήταν σίγουρα η χημειοθεραπεία, αυτό που ακόμα μου δημιουργεί θέμα είναι ότι ορμονολογικά είμαι εντελώς απορυθμισμένη. Μετά τις χημειοθεραπείες έκανε δυο χρόνια ορμονοθεραπεία…. Τώρα κλείνω τον κύκλο των φαρμάκων», είπε αρχικά η ηθοποιός.

Και σε άλλο σημείο, δήλωσε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχεις εμπιστοσύνη στον γιατρό σου. Εγώ είχα μία πάρα πολύ τραυματική εμπειρία με έναν γυναικολόγο-ογκολόγο. Η συμπεριφορά του με έφερε σε τέτοιο σημείο κατάρρευσης που δεν ήρθε ούτε όταν έμαθα ότι έχω καρκίνο. Η συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου και ο τρόπος που μου παρουσίασε την επέμβαση, όσα μου είπε και ο τρόπος που με αντιμετώπισε... Νομίζω ότι όσο ζω δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ο γιατρός που απευθύνθηκα μετά είχε να κάνει διπλή δουλειά ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη μου».

Δείτε επίσης: Νέος μέλος στην οικογένεια της Δώρας Χρυσικού: Η συγκλονιστική φωτογραφία την στιγμή του θηλασμού