Τραγωδία Τέμπη: «Είναι ένα δύσκολο κομμάτι της ζωής μας,...» - Ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα"

«Δεν ζητάμε τον πόνο, την λύπηση...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ/ EUROKINISSI
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ/ EUROKINISSI

Λίγες ημέρες μετά από τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, με τις οικογένειες των θυμάτων της μεγάλης τραγωδίας μετά από τη σύγκρουση αμαξοστοιχιών στα Τέμπη (δείτε εδώ τι έγινε), ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα", η οποία προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού Star, και παραχώρησε μία άκρως συγκινητική συνέντευξη.

Οι δηλώσεις του πατέρα των δίδυμων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη

Ο πατέρας των δύο κοριτσιών, Νίκος Πλακιάς, έχασε σε αυτό το δυστύχημα τα παιδιά του, μίλησε για πρώτη φορά δημόσια.

«Είναι πρωτόγνωρες οι καταστάσεις. Είναι ένα δύσκολο κομμάτι της ζωής μας, που πρέπει να διαχειριστούμε αλλά με αξιοπρέπεια για τα παιδιά μας. Για αυτό βγήκα να μιλήσω μετά από 8 μήνες αναμονής. Έχουν ξεχαστεί τα Τέμπη, θα προσπαθήσουμε να τα φέρουμε ξανά στην επιφάνεια. Τα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν ποτέ, γιατί δεν πρέπει να ξεχαστούν. Μιλάμε, για ένα έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα. Όσο και αν πάνε να το συγκαλύψουν, κυρίως πολιτικοί, εμείς είμαστε εδώ. Τα θέματα τρέχουν, η ζωή προχωρά αλλά τα Τέμπη δεν μπορούν να ξεχαστούν. Τα ψηφοδέλτια για εμάς, δεν είναι συγχωροχάρτια.

Δεν ζητάμε τον πόνο, την λύπηση ή την συμπόνοια από τον καθένα. Απαιτώ τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια από όλους! Ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια στα παιδιά μου, όχι σε μένα. Ακούμε αερολογίες, το ανακριτικό έργο προχωράει. Κανένας πολιτικός δεν έχει κληθεί από την εισαγγελία. Δεν ήταν πολιτικό τα Τέμπη; Ποιος έφταιγε; Θα χτυπάμε το κεφάλι στον τοίχο και θα λέμε "πώς βάλαμε τα παιδιά στο τρένο;". Φταίτε και εσείς οι δημοσιογράφοι, κανείς δεν ήξερε. Ξαφνικά, μετά τα Τέμπη μας έπαιρναν τηλέφωνο για τις παθογένειες των σιδηροδρομικών σταθμών. Λίγο καιρό μετά παραλίγο να ξανά γίνει ατύχημα, αλλά στο τσακ πρόλαβαν. Γιατί να μην το μάθω πιο πριν; Έπρεπε να χυθεί αίμα για να μας παίξουν τα κανάλια; Θα μπορούσαμε να το είχαμε προλάβει.

Μας πήραν τηλέφωνο για ψυχολογική υποστήριξη μια φορά; Ένας πατέρας που έχασε τα παιδιά του, τι να τον κάνει η ψυχολογική υποστήριξη από το τηλέφωνο; Δεν ήρθε κανείς άλλος! Μόνο ένας κύριος Σταμάτης. Καλύτερα έτσι, πήραμε μόνο από τους οικείους μας στήριξη. Τα ψεύτικα χτυπήματα στην πλάτη, δεν λένε κάτι. Καλύτερα μάτια αληθινά, καρδιά καθαρή παρά ψέματα. Τι μπορείς να πεις σε έναν πατέρα που έχασε δύο παιδιά και μία ανιψιά; Αν χρειάζομαι κάτι; Τρομάζω στην σκέψη, ότι χάσαμε τρία παιδιά στην οικογένεια!

Αμέλεια; Αδιαφορία; Στην Ελλάδα ζούμε, τα λέγαμε κάθε μέρα. Αυτά που κοροϊδεύαμε, τα βιώσαμε. Και όλα αυτά γιατί; Για 15 άχρηστους θρηνούμε τα παιδιά μας; Πού είναι ο ανακριτής; Έχουν περάσει την πόρτα του ανακριτή 15 άτομα και ξέρετε πόσα άτομα είναι μέσα; Δύο! Θα βγουν και οι δύο. Το ότι θα βγει δεν σημαίνει ότι θα τελειώσει το θέμα. Αλλά θα είναι έξω, θα πάρουν τους μισθούς τους και θα συνεχίσουν τη ζωή τους. Κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν έχει ευθύνη;», υπογράμμισε.