Τηλεοπτικός καβγάς Μικρούτσικου - Light: Στημένο ή όχι για τα νούμερα τηλεθέασης;

Το 20λεπτο μαναφούκι και το Σύμπαν που τιμωρεί!

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Τηλεοπτικός καβγάς Μικρούτσικου - Light: Στημένο ή όχι για τα νούμερα τηλεθέασης;

Νομίζω ότι όλοι όσοι είδαμε το σκυθρωπό πρόσωπο του Αντρέα Μικρούτσικου, την στιγμή που ο Light του τα έχωνε στον «αέρα» της «Super Κατερίνα», λέγοντάς τον «μούμια» και «trashαδούρα», καταλάβαμε και την αμηχανία του παρουσιαστή αλλά και μια γενικότερα παγωμένη περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο πλατό. Είναι αυτή η τηλεοπτική στιγμή που θέλεις να ανοίξει η γη να σε καταπιεί, όταν μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών που σε βλέπουν πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, αλλά... ο Μικρούτσικος που κουβαλάς και μια ιστορία.

Πιθανόν σε ένα throwback να βρίσκεσαι και αντιμέτωπος με το παρελθόν σου και το Σύμπαν να σε τιμωρεί για εκείνες τις παλιές στιγμές, της trash ελληνικής τηλεόρασης των '90s, που έγραψαν ιστορία, με το ανθρωποφαγικό reality -κάποιες φορές ακόμα και στημένο- που ιντριγκάριζε το κοινό και έφτανε στο 60%, χτυπώντας κόκκινο στην τηλεθέαση.

Αντρέας Μικρούτσικος
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Τελικά από τότε μέχρι σήμερα, αποδείχτηκε περίτρανα ότι παρθενογένεση δεν υπάρχει, αφού το ξεκατίνιασμα στην τηλεόραση συνεχίζει να «πουλάει» αλλά και να ξεπουλάει τις ανθρώπινες αξίες και αξιοπρέπειες και απλά αλλάζουν οι ρόλοι. Αλήθεια, ποιος θα το έλεγε στον κραταιό τότε και σήμερα μέλος του πάνελ μιας εκπομπής, Αντρέα Μικρούτσικο, ότι θα βίωνε μια τέτοια άβολη στιγμή στην καριέρα του και ότι θα γινόταν ο ίδιος κεντρικός πρωταγωνιστής ενός reality, με συμπρωταγωνιστή τον Light;

Το 20λεπτο μαναφούκι που εκτόξευσε την τηλεθέαση!

Τελικά ήταν στημένος αυτός ο καβγάς για τα νούμερα τηλεθέασης; Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται ακόμα και σίγουρα δεν πρόκειται να πάρουν απάντηση, εάν όλο αυτό έγινε χάριν εντυπώσεων και για να τρελάνει τα μηχανάκια, επειδή οι δυο παίκτες Μικρούτσικος – Light, έχουν αποδειχτεί και στο παρελθόν πολύ δυνατοί, σε παρόμοια περιστατικά. Η επίμαχη συνέντευξη, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, κράτησε περίπου για ένα 20λεπτο στο peak το κοινό, σημειώνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό, στο γενικό σύνολο τηλεθέασης, και ανεβάζοντας τα νούμερα ανά τέταρτο από το 19,7% μέχρι το 22,5%.

Ο κριτής του «Fame Story», για άλλη μια φορά, στην κάμερα της Super Κατερίνα, έκανε επίθεση στον Μικρούτσικο, με ακόμα πιο βαρείς χαρακτηρισμούς από την πρώτη, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Επειδή είσαι 150 χρονών και μούμια δεν σημαίνει ότι πρέπει να σε σεβόμαστε», «Δεν νομίζω ότι ο κ. Μικρούτσικος που έχει ζήσει την εποχή των παχέων αγελάδων και έχει βγάλει πάρα πολλά εκατομμύρια, έχει φάει ακόμα περισσότερα, μπορεί να μας κάνει το θύμα», «Τον googlara και είδα ότι 50 χρόνια trash κάνει» και άλλα τέτοια, συγκρίνοντάς τον μάλιστα με τον Κάτμαν της Αννίτας Πάνια στα «Παρατράγουδα».
Μου φάνηκε ότι εκείνη την ώρα, όλοι στο πάνελ, συμπεριλαμβανομένης και της παρουσιάστριας, είχαν καταπιεί την γλώσσα τους και σκεπτόντουσαν πως θα χειριστούν τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε ένα δικό τους πρόσωπο; Το διπλό πλάνο της εκπομπής με τον μαινόμενο τράπερ από την μια που βαρούσε ανελέητα τον Αντρέα, και από την άλλη τον σκυφτό Μικρούτσικο που συγκρατούσε τον εκνευρισμό του, μόνο ευχάριστο δεν ήταν για εκείνον, αλλά και για οποιονδήποτε θα βρισκόταν στην θέση του.

Ναι, είναι ντροπή αυτό που έγινε στον Αντρέα από την ίδια του την εκπομπή, όπως είπε και η Νανά Παλαιτσάκη στο «Mega Καλημέρα», από την άλλη όμως δεν τραβάς κόκκινη γραμμή στην καριέρα του Αντρέα έτσι απλά από έναν τράπερ.

Πάντως το φινάλε μιας... ιλαροτραγωδίας, από ότι φαίνεται μάλλον ακόμα δεν έχει γραφτεί, και θα συνεχιστεί σε πολλές ακόμα πράξεις, αφού το θέμα πουλάει τρελά και αφού το ραντεβού του Νίκου Κοκλώνη με την Έλενα Κατραβά και τον Αντρέα Μικρούτσικο τις επόμενες ώρες, έγινε με σκοπό από ό,τι λένε την συμφιλίωση των δυο πλευρών, όπως και την προσπάθεια να μεταπείσουν τον Αντρέα που σε πρώτη φάση αρνήθηκε να βρεθεί στο «Fame Story» της Παρασκευής πλάι πλάι με τον τράπερ.

Θα μεταπειστεί; Άγνωστοι αι βουλαί του κυρίου, γιατί όταν η τηλεθέαση ζητάει άμεσα εξιλαστήρια θύματα, το μόνο βέβαιο είναι ότι η αυλαία δεν πέφτει ακόμα...