Δανάη Παππά: Η «Θοδώρα» του Σασμού επιτέλους παντρεύεται!

Όλα όσα δεν γνώριζες μέχρι σήμερα!

Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Δεν είναι όπως φαίνεται, µόνο εντυπωσιακή, έχει µάλλον το «άγγιγµα του Μίδα» ή µπορεί και να οσφραίνεται την επιτυχία... Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι σε όποιο σίριαλ εµφανίζεται η Δανάη Παππά, αυτό σκίζει σε τηλεθέαση; Από το «Τατουάζ» και τον ρόλο της «Άννας», στις «8 λέξεις» ως «Ρωξάνη» και από το ξεκίνηµα της νέας τηλεοπτικής σεζόν στη δηµοφιλή σειρά του ALPHA, στον «Σασµό», η Δανάη Παππά υποδύεται τη γοητευτική, σέξι και αδίστακτη «Θοδώρα» (δείτε εδώ πως θα πεθάνει στην σειρά). Η µελαχρινή νεαρή πρωταγωνίστρια έχει όλα τα φόντα να γοητεύει το αντρικό κοινό... Η ζωή, η καριέρα και οι έρωτες της πανέµορφης χορεύτριας, που στοιχηµάτισε στην υποκριτική και πέτυχε τζακ ποτ, µέσα από τη µατιά του YOU.

Θερµόαιµη Λιονταρίνα, γεννήθηκε µια ζεστή µέρα του Αυγούστου του 1996 και µεγάλωσε στον Χολαργό, µαζί µε τη γιαγιά και τον παππού της, µέχρι τα 11 της, όταν και µετακόµισε στην Αγία Παρασκευή. Με καταγωγή από την Κέρκυρα και από την Εύβοια, έχει τη δική της δόση από νησιώτικη τρέλα και ασχολήθηκε µε τον αθλητισµό και µε τις Τέχνες, κάνοντας µαθήµατα ζωγραφικής και πείθοντας τη µητέρα της να την γράψει για έξι χρόνια στη ρυθµική γυµναστική και για άλλα πέντε στον στίβο. Όπως και τα περισσότερα παιδιά στην ηλικία της τότε, δεν περνούσε καλά στο σχολείο και απεχθανόταν το παραδοσιακό σύστηµα εκπαίδευσης, χαρακτηρίζοντάς το «ατελείωτες ώρες παπαγαλίας και περιττές γνώσεις» σε συνέντευξή της, αποζητώντας την ελευθερία της και έναν διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας µε τον κόσµο.

Δανάη Παππά: Πρωταγωνίστρια από κούνια

Δανάη Παππά μαγιό

Τότε βέβαια η σηµερινή Δανάη του «Σασµού» δεν είχε µεγάλες προσδοκίες και όνειρα να γίνει πρωταγωνίστρια, αλλά φανταζόταν τον εαυτό της αρχιτέκτονα µέχρι τα 16 της. Όπως λέει και ο θυµόσοφος λαός, όµως, «το πεπρωµένο φυγείν αδύνατον», καθώς σε αυτή την ηλικία γνωρίστηκε µε τον χορό σε πρώτο βαθµό και έγινε πρίµα µπαλαρίνα σε µια σχολική παράσταση. Από τη µέρα που την επέλεξε η υπεύθυνη χορογράφος και σκηνοθέτις του εν λόγω µιούζικαλ η ζωή της άλλαξε ριζικά, µε εκείνη να χαρακτηρίζει µετέπειτα τον χορό, τρόπο εκτόνωσης, ένα είδος ψυχοθεραπείας και πάνω απ’ όλα τον πρώτο της µεγάλο έρωτα. Μέσα από τα διάφορα είδη µε τα οποία καταπιάστηκε, απελευθερώθηκε και ξεκίνησε να γνωρίζει τον εαυτό της ακόµα καλύτερα, φοιτώντας µετέπειτα στην σχολή της χορογράφου Κατερίνας Βούλγαρη και στην επαγγελµατική σχολή χορού στο HOPA. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. «Από τότε δεν θυµάµαι µία µέρα που να µην έχω ασχοληθεί µε τον χορό», έλεγε πρόσφατα σε συνέντευξή της, αν και η υποκριτική µπήκε άµεσα στα σχέδια της, καθώς περνούσε από διάφορα κάστινγκ για σειρές.

Κι αυτό γιατί από µικρή ήθελε να νιώθει ανεξάρτητη και το κατάφερε. «Ήθελα να στέκοµαι στα πόδια µου και να µη ζητάω από την οικογένειά µου ούτε για το περίπτερο», έλεγε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της και από πολύ νωρίς πήρε τη ζωή στα χέρια της, σταµάτησε να ζητάει χαρτζιλίκι, και έβγαλε τα δικά της χρήµατα µέσα από συνεργασίες µε πρακτορείο διαφηµίσεων. Παρότι πολλοί µπορεί να µην τη θυµούνται πλέον από εκεί, αφού πέρασαν τα χρόνια, έχει πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικά σποτ για διαφηµίσεις γνωστής σοκολάτας και για εταιρεία τηλεπικοινωνιών. Παράλληλα συµµετείχε σε τηλεοπτικές εκποµπές, στην ξένη παραγωγή «With a kiss I die», που γυρίστηκε στην Ελλάδα, ήταν cheerleader του Παναθηναϊκού –µε αποκορύφωµα τη στιγµή που παρέδωσε την κούπα για το πρωτάθληµα της σεζόν 2016/17 στον αρχηγό της οµάδας Νικ Καλάθη– ενώ δοκιµάστηκε ως µοντέλο, ανεβαίνοντας στην πασαρέλα για λογαριασµό της Kathy Heyndels και ως χορεύτρια στο kinky µπαλέτο του Γιώργου Σαµπάνη στο Acro.

«Η ακινησία για έναν χορευτή είναι σαν θάνατος»

Δανάη Παππά σασμός

Αν και σήµερα πατάει γερά στα πόδια της, πριν από µερικά χρόνια χρειάστηκε να περπατήσει µε πατερίτσες, µία εµπειρία που δεν έχει ξεχάσει ακόµα. Τότε φοιτούσε στην σχολή χορού Broadway Dance Center της Νέας Υόρκης, ακολουθώντας ένα εξαντλητικό πρόγραµµα προπονήσεων και τελικά υπέστη ρήξη µηνίσκου, που την έβαλε στο χειρουργείο και την καθήλωσε στο κρεβάτι. «Θυµάµαι ακόµη τα φώτα του χειρουργείου αλλά και την υπόδειξη του γιατρού ότι πρέπει να µείνω αρχικά στο κρεβάτι και µετά να περπατώ για πέντε µήνες µε πατερίτσες. Αυτή ήταν και η δυσκολότερη περίοδος της ζωής µου. Ήµουν σαν λιοντάρι στο κλουβί. Η ακινησία για έναν χορευτή είναι σαν θάνατος, σαν να του κόβεις το οξυγόνο. Αν δεν είχα τη συµπαράσταση των δικών µου ανθρώπων δεν ξέρω πώς θα τα είχα καταφέρει», έλεγε τότε γι’ αυτή την περιπέτεια, ενώ της πήρε καιρό µέχρι να νιώσει αυτοπεποίθηση και να χορέψει ξανά όπως πριν.

Κάθε εµπόδιο για καλό, όµως, αφού µέσα από µία αγγελία µπήκε στην οικογένεια του Παναθηναϊκού ως cheerleader και σιγά-σιγά, µέσα από τον ενεργό λογαριασµό της στο Instagram, την εντόπισε µια casting director και ήρθε στη ζωή της το «Τατουάζ»...

Η πρόταση µέσω social media και οι ερωτικές σκηνές

Η ζωή της άλλαξε για δεύτερη φορά όταν παρατηρώντας µια µέρα το Instagram µιας casting director το µάτι του Ανδρέα Γεωργίου έπεσε πάνω της. Όπως δήλωνε, µάλιστα, της φάνηκε απίστευτο όταν της έστειλε µήνυµα στα social media σε πρώτη φάση και χρειάστηκε να δει το προφίλ του για να πιστέψει πως δεν πρόκειται για φάρσα. Σε τηλεφωνική τους επικοινωνία τη ρώτησε αν είναι ηθοποιός, καθώς έψαχνε µία κοπέλα µε τη δική της φυσιογνωµία για τον ρόλο της «Άννας», µε εκείνη να δηλώνει πως είναι επαγγελµατίας χορεύτρια. Παρ’ όλα αυτά δέχτηκε την πρότασή του, πέρασε από τα τεστ γυρισµάτων και η συνεργασία έκλεισε. «Είµαι τυχερή που ένας τόσο ταλαντούχος άνθρωπος βρέθηκε στο διάβα µου», δήλωνε µετέπειτα. Με εκπληκτική ωριµότητα για την ηλικία της, δέχτηκε το κύµα δηµοσιότητας, µετά τη µεγάλη επιτυχία της σειράς του Alpha, θέλοντας πάνω απ’ όλα να προστατέψει τους δικούς της ανθρώπους και σβήνοντας µερικές φωτογραφίες από τα social media γι’ αυτό τον λόγο.

Συνεργάζεται µε ανθρώπους τους οποίους έβλεπε και θαύµαζε µικρή, όπως τον Γιώργο Παρτσαλάκη, τον Απόστολο Γκλέτσο, την Εβελίνα Παπούλια, την Ελίνα Ακριτίδου και τη Μυρτώ Αλικάκη, ευχαριστώντας την τύχη της γι' αυτήν την ευχάριστη εξέλιξη, αν και αρχικά αισθανόταν αµήχανα βλέποντας τις –πολλές– ερωτικές σκηνές της σειράς. «Η µητέρα µου ήταν πιο αυστηρή µε τις ερωτικές σκηνές. Μου έλεγε “πρόσεχε”. Να σου πω την αλήθεια, φοβάµαι τον παππού και τη γιαγιά, µη γίνει κάτι, µην πούνε κάτι, µην πει οτιδήποτε ο παππούς, τον έχω κορόνα στο κεφάλι. Θέλω να είµαι όσο πιο σωστή µπορώ απέναντί τους», παραδεχόταν σε τηλεοπτική της συνέντευξη, παρ’ ότι ωστόσο υπάρχουν τόσες ερωτικές σκηνές, η µεγαλύτερη δυσκολία για εκείνη ήταν όταν έπρεπε να φάει ένα χαστούκι από τον Απόστολο Γκλέτσο –πατέρα της στο σίριαλ– για χάρη της... πλοκής.

Cheerleader στον Παναθηναϊκό!

Δανάη Παππά έφηβη

Παρ’ ότι πέρασε έναν σοβαρό τραυµατισµό, επέστρεψε απαντώντας στην αγγελία του Παναθηναϊκού και χόρεψε στο παρκέ για χάρη των οπαδών και των παικτών του «τριφυλλιού». Μάλιστα, ήταν µία από τις δύο κοπέλες που έδωσε την κούπα του πρωταθλητή Ελλάδος στον αρχηγό της οµάδας Νικ Καλάθη, στη φιέστα στο ΟΑΚΑ.

Ανεξάρτητη από τα 16 της

Δανάη Παππά μικρή θέατρο

Από µικρή στάθηκε στα πόδια της, χρειάστηκε, όµως, να κάνει πολλές δουλειές για να τα καταφέρει. Λάτρευε τον χορό, ωστόσο τα πρώτα χρόνια επένδυσε στο modelling, πήρε µέρος σε επιδείξεις µόδας, έπαιξε στη διαφήµιση γνωστής σοκολατοβιοµηχανίας και γνωστής µάρκας κράκερ αλλά και εταιρείας τηλεφωνίας, χόρεψε στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Ben bile sok» της Ayshe, που γυρίστηκε στη Μήλο, ενώ συµµετείχε και σε ένα project του Adagio Crew.

Στο... kinky µπαλέτο του Σαµπάνη

Δανάη Παππά Σαμπάνης

Πολλοί την γνώρισαν µέσα από την τηλεόραση, αλλά όσοι είχαν επισκεφτεί παλαιότερα το Acro, µε τον Γιώργο Σαµπάνη, µιλούσαν για τη γοητευτική χορεύτρια. Η Δανάη Παππά κράδαινε τη ράβδο της και έδινε kinky µαθήµατα στην σκηνή, τραβώντας τα βλέµµατα πολλών που πλέον τη θαυµάζουν από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες.

Έρωτας και γάµος µε τον Λάµπρο Λάζαρη

Δανάη Παππά Λάμπρος Λάζαρης

Εδώ και 5 χρόνια η Δανάη Παππά ζει τον απόλυτο έρωτα µε τον επιχειρηµατία Λάµπρο Λάζαρη, οι φήµες µάλιστα λένε ότι πολύ σύντοµα θα φάµε κουφέτα, αφού δεν συγκατοικούν απλά, αλλά έχουν δοκιµαστεί αρκετό καιρό στη συµβίωση, όπως επίσης συναινούν για τον γάµο αυτό και οι οικογένειές τους. Οι δυο τους γνωρίστηκαν µέσω κοινών γνωστών και ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος. Από την πρώτη στιγµή ταίριαξαν, ανακαλύπτοντας πολλά κοινά ενδιαφέροντα αλλά και µεγάλη αγάπη για τα ταξίδια στο εξωτερικό – µέχρι και σε αφρικανικό γάµο είχαν πάει στη Ζανζιβάρη! Ο Λάµπρος Λάζαρης είναι εκείνος που έβγαλε µέσα από τη Δανάη την παιδικότητα και µαζί απέκτησαν τον Σπίθα, τον σκύλο τους, που και οι δυο λατρεύουν – πολλές φορές, µάλιστα, θα τους δείτε παρέα στο Instagram να φωτογραφίζονται και να παίζουν µε αυτόν.

Πιθανόν να είναι και η πρώτη φορά που η όµορφη ηθοποιός νιώθει τόσο σίγουρη για τον άντρα που βρίσκεται στο πλευρό της, γι' αυτό και εκφράζεται πλέον ανοιχτά για την σχέση τους... «Με γοητεύει ότι ο Λάµπρος µε έκανε από την πρώτη στιγµή –και συνεχίζει να µε κάνει– να νιώθω ο εαυτός µου. Νιώθω δυνατή, είµαι καλύτερα µ' εµένα. Πριν, και λόγω της δουλειάς, ένιωθα λίγο πως έχανα τον εαυτό µου. Ότι υπήρχε µόνο η δουλειά. Τώρα ξαναβρίσκω τη Δανάη», έχει δηλώσει.

Family report!

Λατρεία για τον παππού και τη γιαγιά της, που τη µεγάλωσαν στον Χολαργό...

Δανάη Παππά οικογένεια

όσο για τη µαµά της, εάν την κοιτάξεις προσεκτικά θα δεις ότι είναι ίδιες.

Δανάη Παππά μαμά

Δανάη, έχεις ταλέντο

Πρώτη θέση στην καρδιά της έχει η οικογένειά της , που τη στηρίζει σε κάθε της βήµα.

Δανάη Παππά οικογένεια

Αν και αρχικά αρκετοί δικοί της άνθρωποι τής έλεγαν πως δεν θα βρίσκει εύκολα δουλειά, εκείνη δεν πτοήθηκε και ασχολήθηκε από µικρή µε τις Τέχνες, ενώ πόζαρε στον φακό από την τρυφερή ηλικία των 4 ετών µε τον µπαµπά της , δείχνοντας από τότε πως έχει ταλέντο.

Δανάη Παππά μπαμπάς

Special thanks for photos: Papadakis press, NDP, Κώστας Καπαρελιώτης*