«Δηλαδή τις 57 οικογένειες τις αφήνουμε έτσι;» -Το ξέσπασμα της Ανθής Βούλγαρη κατά του Άδωνι Γεωργιάδη

«Είναι ντροπή...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
 «Δηλαδή τις 57 οικογένειες τις αφήνουμε έτσι;» -Το ξέσπασμα της Ανθής Βούλγαρη κατά του Άδωνι Γεωργιάδη

Ένα έντονο ξέσπασμα είχε το πρωί της Πέμπτης 9/11 η Ανθή Βούλγαρη στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, με αφορμή μια δήλωση που είχε κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με την πρόταση εξεταστικής επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών, από το ΚΚΕ, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι πλευρές που σχετίζονται με το έγκλημα αυτό.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε δήλωση του μεταξύ άλλων είχε αναφέρει: «Σήμερα, στην Ελλάδα, πόσοι, πιστεύεται, από τους 100 συμπολίτες μας, αν τους ρωτήσουμε, ενδιαφέρεται για εξεταστική ή για προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη;»

Το ξέσπασμα της Ανθής Βούλγαρη στην Κοινωνία Ώρα Mega

«Είναι ντροπή! Να σας πω κάτι, κύριε Γεωργιάδη; Μπορεί οι 100 να μην ενδιαφέρονται, αλλά υπάρχουν 57 οικογένειες που θρηνούν ακόμα τα παιδιά τους. Και μαζί με αυτές τις 57 οικογένειες είναι και οι φίλοι των παιδιών, είναι και όσοι ήξεραν τα παιδιά και υπάρχουν και κάποιοι που πραγματικά νοιαζόμαστε. Πραγματικά, είναι ντροπή, γιατί βγαίνατε και λέγατε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη, όποιος φταίει θα πάει στη δικαιοσύνη και τι γίνεται τώρα;» ανέφερε αρχικά.

«Το κουκουλώνουμε επειδή δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος και δεν έχετε κάνει μία κίνηση να πάνε αυτοί που πρέπει στη δικαιοσύνη και να μπουν και φυλακή; Ντροπή σας! Ντροπή σας! Δηλαδή τις 57 οικογένειες τις αφήνουμε έτσι; Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν 57 οικογένειες που "κλαίνε" τα παιδιά τους». κατέληξε.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Νέες εξελίξεις - Ανθρώπινα μέλη 9 μήνες μετά το δυστύχημα

Το δυστύχημα αποτελεί αδιαμφισβήτητα το πιο πολύνεκρο σιδηροδρομικό περιστατικό, το οποίο συνέβη την 28η Φεβρουαρίου. Τεχνικοί σύμβουλοι, στους οποίους έχει αναθέσει την έρευνα οικογένειες των θυμάτων, βρήκαν μέλη ανθρώπων. Αυτά τα νέα στοιχεία δείχνουν την ελλιπή έρευνα του κρατικού μηχανισμού, αλλά αναδεικνύει την πιθανότητα εμφάνισης νέων ιχνών.

«Στο σημείο της σύγκρουσης βρεθήκαμε για μια δεύτερη δειγματοληψία. Ωστόσο, το μέρος έχει καθαριστεί και λόγω των πρόσφατων πλημμύρων. Ό,τι είναι να βρούμε θα το βρούμε από τα συντρίμμια στον χώρο φύλαξης. Έχουν γίνει αρκετές αυτοψίες στο χώρο με τα συντρίμμια, για διάφορους λόγους, όπως την έρευνα χημικών στοιχείων. Ήταν τέλη Μαΐου με αφορμή άλλης έρευνας που τυχαία βρέθηκαν δείγματα DNA. Ταυτοποιήθηκε ως ένας από τα 57 θύματα.

Δείχνει, ότι η έρευνα δεν ήταν πλήρης και ολοκληρωμένη και δεν φέρουν ευθύνη οι ανακριτικές αρχές, βέβαια. Σε νέα έρευνα με εισαγγελική παραγγελία και εντολή εφέτη ανακριτή, είναι να καλύψει ένα κενό, το οποίο έπρεπε να γίνει από το συντονιστικό της πολιτικής προστασίας, που είχε ολόκληρη την έρευνα. Δόθηκε εντολή να αποσυρθούν τα βαγόνια για άγνωστους λόγους και χάθηκαν στοιχεία από τις έρευνες για τις χημικές ουσίες και ανθρώπινα υπολείμματα. Θα ερευνηθούν τα χώματα και οποιαδήποτε στοιχεία, για να εξαντλήσουμε την πιθανότητα οποιασδήποτε εύρεσης DNA.

Η φωτιά είναι πολύ σημαντικό στοιχείο, επειδή προκάλεσε περισσότερα θύματα. Δεν θα είχαμε 57 θύματα μόνο από τη σύγκρουση. Οι περισσότεροι δυστυχώς, βρήκαν θάνατο από μηχανικούς λόγους. Για ένα τουλάχιστον, από τα θύματα και εκτιμούμε για άλλα 5 με 6 η αιτία θανάτου ήταν η φωτιά. Κάποια θύματα θα είχαν επιζήσει αν δεν υπήρχε η φωτιά. Κάτι άλλο έχει προκαλέσει τη φωτιά, δεν είναι λογικό να υπάρξει μία τόσο μεγάλη φωτιά από ένα τρένο», είπε ο τεχνικός σύμβουλος, που κάνει την έρευνα.