Eurovision 2024: Αυτό είναι το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία στον 68 Διαγωνισμό

Δείτε τον τραγουδιστή!

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Eurovision 2024: Αυτό είναι το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία στον 68 Διαγωνισμό

Επίσημα έχει ξεκινήσει πλέον, η περίοδος της Eurovision. Τα τραγούδια από τις χώρες που συμμετέχουν στον μουσικό διαγωνισμό έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν την εμφάνιση τους ενώ έχουν αποκαλυφθεί μερικά από τα ονόματα που θα λάβουν μέρος.

Αυτό είναι το τραγούδι το οποίο θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία στον 68 Διαγωνισμό της Eurovision

Υπεθυμίζουμε ότι φέτος θα πραγματοποιηθεί ο 68ος διαγωνισμός της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας τον Μάιο του 2024 ενώ την Ελλάδα θα εκποροσωπήσει η Μάρινα Σάττι (δείτε εδώ την ανακοίνωση). Ωστόσο σήμερα, Πέμπτη 9/11, η Γαλλία έδωσε στη δημοσιότητα όχι μόνο τον καλλιτέχνη αλλά και το τραγούδι που αυτός θα ερμηνεύσει στη σκηνή της Eurovision.

Ο τραγουδιστής που θα διεκδικήσει την πρωτιά είναι, ο αλγερινής καταγωγής τραγουδιστής, 34χρονος Slimane (Σλιμάν). Πρόκειται για τον νικητή του γαλλικού The Voice το 2016, ενώ νωρίτερα είχε συμμετάσχει σε σειρά μουσικών talent-shows όπως το X-Factor, το Popstars, το Encore une chance και το Nouvelle Star.

Ο Slimane τη σεζόν 2018-19 συμμετείχε ως κριτής στο βελγικό Voice, ενώ από το 2020 βρισκεται στην κριτική επιτροπή σε παιδικό μουσικό talent show, ενώ έχει κυκλοφορήσει και μία σειρά από επιτυχημένα singles σε Γαλλία και Βέλγιο.

Το τραγούδι με το οποίο θα εκποροσωπήσει τη Γαλλία στον διαγωνισμό είναι μια παλάντα που ονομάζεται Mon Amour (Αγάπη Μου).

Η τραγουδίστρια που θα εκπορωπήσει την Κύπρο

Η μόλις 17 ετών Silia Kapsis, θα ερμηνεύσει τραγούδι που φέρει την υπογραφή του διακεκριμένου Έλληνα συνθέτη και παραγωγού Δημήτρη Κοντόπουλου.

Αυτή θα είναι η όγδοη χώρα που εκπροσωπεί στον διαγωνισμό ο Έλληνας δημιουργός.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΙΚ EUROVISION 2024 ΚΥΠΡΟΣ

Η Silia είναι τραγουδίστρια ελληνοκυπριακής καταγωγής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Από την ηλικία των 4 ετών δίνει παραστάσεις και έχει εκτεταμένη εκπαίδευση με κορυφαίους καλλιτέχνες.Έχει μεγαλώσει και με την ελληνική παιδεία και επισκέπτεται πολύ συχνά την χώρα μας.

Έχει βραβευτεί με πολλές διακρίσεις, όπως το Bobby McCloughan Creative Arts Award (130 Anniversary Award) στο Claremont College, το St Vincent’s College Madame Christian Scholarship for Singing και πιο πρόσφατα, ήταν αποδέκτης της υποτροφίας του Village Nation Performing Arts College για όλους -Στρογγυλός εκτελεστής τριπλής απειλής.

Ο πατέρας της είναι ο γνωστός Κύπριος τραγουδιστής Γιώργος Καψής, ο οποίος είχε μία σημαντική πορεία στο τραγούδι. Η μητέρα της είναι από την Θεσσαλονίκη.