«Είναι υποχρεωτικό να στέλνουμε report στη χώρα που...» - Η αποκάλυψη της Ευγενίας Δημητροπούλου για την υιοθεσία της κόρης της

«Όταν ήρθα σε επαφή με το θέατρο, κατάλαβα ότι εκεί νιώθω ελεύθερη...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
«Είναι υποχρεωτικό να στέλνουμε report στη χώρα που...» - Η αποκάλυψη της Ευγενίας Δημητροπούλου για την υιοθεσία της κόρης της

Για την επιλογή της τόσο να ασχοληθεί με τον θέατρο και να αφήσει την δικηγορία όσο και το να υιοθετήσει ένα παιδί με τον σύζυγό της, μίλησε η Ευγενία Δημητροπούλου στην εκπομπή Mega Καλημέρα και στον Στέφανο Κωνσταντινίδη. Η ηθοποιός μαζί με τον σύντροφό της έχουν αποκτήσει την μικρή Εύα η οποία γεννήθηκε στη Σιέρα Λεόνε (δείτε εδώ τις τρυφερές φωτογραφίες με την κόρη της).

Όλα όσα έιπε η Ευγενία Δημητροπούλου για την υιοθεσία της κόρης της

«Όταν ήρθα σε επαφή με το θέατρο, κατάλαβα ότι εκεί νιώθω ελεύθερη, ότι αυτό θα ήθελα πραγματικά να κάνω. Κάπως αποφάσισα ότι δεν ήθελα να ασχολούμαι τόσο με το πρόβλημα του άλλου, αλλά ήθελα να είναι μια στιγμή ψυχαγωγίας» ανέφερε αρχικά η Ευγενία Δημητροπούλου.

«Δεν κατάλαβα γιατί έκανε τόσο μεγάλη αίσθηση σε όλους. Δεν έκανα κάτι περισσότερο από αυτό που κάνει κάποιος για να δημιουργήσει οικογένεια. Με τον σύζυγό μου ήταν η πρώτη μας επιλογή να υιοθετήσουμε παιδί, είμαστε χαρούμενοι που το καταφέραμε να το κάνουμε πράξη. Είναι υποχρεωτικό να στέλνουμε report στη χώρα που υιοθετήσαμε την Εύα μέχρι τα 18 της χρόνια.»

«Δεν ξέρω αν είναι εφικτό να γνωρίσει τους βιολογικούς της γονείς, αφού εγώ δεν έχω πληροφορίες, αλλά θα ήμουν διατεθειμένη να ταξιδέψω μαζί της για να δει τις ρίζες της μεγαλώνοντας, είναι πολύ μικρή αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε η ηθοποιός σχετικά με την υιοθεσία τους παιδιού της,

«Πάντα υπάρχει χρόνος για την Εύα, όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Αν επιλέγεις τον ελεύθερο σου χρόνο να τον αφιερώνεις στην οικογένεια, τότε τα καταφέρνεις. Κάποιες φόρες καλύτερα καποιες φορές όχι τόσο. Η κόρη μου είναι πολύ δυναμική και κάνει πράγματα που σε εμένα φαντάζουν επικίνδυνα. Μου λένε ότι γενικά είμαι πάρα πολύ ψύχραιμη ως μαμά, αλλά είναι έντονο παιδί. Δε φωνάζω στην κόρη μου, απλώς θέλω πάντα να είμαι κοντά» είπε μεταξύ άλλων.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Τα πρώτα λόγια της μετά την υιοθεσία

«Ο σκοπός μας ήταν να αλλάξουμε το ρου της ιστορίας ενός παιδιού, όπου και αν γεννήθηκε, όποιο χρώμα και να έχει, όπως και να είναι τα μαλλιά του.

Ομολογώ ότι ζήτησα το τηλέφωνο επικοινωνίας της προηγούμενης μαμάς, είναι η Μάρθα και ο Θανάσης που έχουν πάρει ήδη δύο παιδάκια, είναι οι μοναδικοί Έλληνες που ήταν πριν από μας. Όχι απλώς επικοινωνήσαμε, είναι και η νονά της εννοείται.

Εγώ αυτή τη στιγμή μιλάω με όλον τον κόσμο που κατεβαίνει κάτω για να υιοθετήσει ένα παιδί ή θα κατεβούν και το θεωρώ κάπως μία συνέχεια. Γίνεται μια αλυσίδα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά σε ένα τέτοιο ταξίδι. Ήμασταν πάρα πολύ τυχεροί, ήμασταν πολύ οργανωμένοι και ταυτόχρονα ήταν σαν ένα χέρι να σου έδινε μια λύση.

Έρχεται δικηγόρος και σου λέει ότι βρέθηκε ένα παιδί. Την είδαμε, εγώ έλεγα «έγινα μάνα» μόνη μου, πού να το πω; Χωρίς καμία κοιλιά. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα ότι η μισή μου καρδιά κόπηκε και πήγε σε ένα πλάσμα που δεν έχω αγκαλιάσει, δεν έχω δει από κοντά, δεν έχω μυρίσει και εκεί χτυπάει η καρδιά σου σε αυτό το πλάσμα».