«Η θρησκοληψία, ο ρατσισμός, ο φασισμός είναι γύρω μας...» - Οι αιχμηρές δηλώσεις της Θέμιδας Μπαζάκα

Δείτε τι είπε

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDP PHOTO/ ΕΛΛΗ ΠΟΥΠΟΥΛΙΔΟΥ
NDP PHOTO/ ΕΛΛΗ ΠΟΥΠΟΥΛΙΔΟΥ

Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις που έκανε η ηθοποιός Θέμις Μπαζάκα αναφορικά τόσο με το μάθημα των Θρησκευτικών, όσο και με το θέμα της προσευχής, στα δημοτικά σχολεία. Η ηθοποιός τάσσεται υπέρ της σεξουαλικής εκπαίδευσης των μικρών μαθητών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, οι ιερείς Αυγουστίνος Παπανικολάου και Αγαθάγγελοσ Σαρηγιαννίδης, χαρακτηρίζουν τα όσα δήλωσε η Θέμις Μπαζάκα «εμετικά αυτά που είπε για τη θρησκεία μας» σε κοινή επιστολή τους στο site ekklisiaonline. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις της στο περιοδικό Λοιπόν, όπου σχολίασε τις αντιδράσεις για τη σειρά Milky Way (δείτε εδώ τα σχόλια για την ερωτική σκηνή).

Οι δηλώσεις της Θέμιδας Μπαζάκα

«Η θρησκοληψία, ο ρατσισμός, ο φασισμός είναι γύρω μας. Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει. Να μην προχωράει, να μη θέλει ο κόσμος να ανοίξει τα μάτια του» αναφέρει σε δηλώσεις της η ηθοποιός» ανέφερε μεταξύ άλλων

«Δεν υπάρχει εκπαίδευση ούτε από την οικογένεια ούτε από το σχολείο. Μια χώρα που ξεκινάει το παιδάκι έξι χρόνων το μάθημά του με προσευχή, συγγνώμη, πάρτε το όπως θέλετε,, αλλά ήμαρτον. Πού γίνεται αυτό το πράγμα; Σε λίγο θα μας απαγορεύουν δεν ξέρω κι εγώ τι.» πρόσθεσε.

«Πρέπει να γίνει η σεξουαλική εκπαίδευση στο σχολείο, πρέπει να πάψουν τα Θρησκευτικά, πρέπει όλοι να μιλούν στα παιδιά πιο ανοιχτά για κοινωνικά θέματα. Δεν γίνεται άλλο αυτο το πράγμα.» τόνισε η Θέμις Μπαζάκα.

To απόσπασμα προβλήθηκε από την εκπομπή Πρωινό Σουσου στο Open.

Λίγα λόγια για την ηθοποιό

Η Θέμις Μπαζάκα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 3 Μαρτίου του 1957 και είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου με καταγωγή από την Ξιφιανή Αλμωπίας. Από τη δεκαετία του 1980 έχει εμφανιστεί σε αρκετές γνωστές και αξιόλογες ταινίες, όπως Παραγγελιά! (1980), Ρεμπέτικο, Πέτρινα Χρόνια (1985), Ήσυχες μέρες του Αυγούστου (1991), Ακροπόλ (1996) κ.ά. Πρόσφατες γνωστές δουλειές της είναι το Ο Ηλίας του 16ου (2008) και το Αν... (2012).

Έχει συμμετάσχει και σε τηλεοπτικές σειρές, με Το μινόρε της αυγής (1983), Σαν τα τρελά πουλιά (1987), Ανατομία ενός εγκλήματος, Δυο μέρες μόνο, αλλά και σε αρκετά επεισόδια της αστυνομικής δραματικής σειράς 10η Εντολή. Επίσης, έχει και κάποιες εμφανίσεις στο θέατρο.

Έχει βραβευθεί τρεις φορές από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, δύο φορές για Β' Γυναικείο Ρόλο για τις ταινίες Ρεμπέτικο και Οι ακροβάτες του κήπου και με Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία τα Πέτρινα χρόνια. Για αυτόν τον ρόλο, απέσπασε και Εύφημο Μνεία, από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

Το 2021 επέστεψε τηλεοπτικά στην κοινωνική σειρά του MEGA, Σκοτεινή Θάλασσα.