«Μην λέτε τέτοια πράγματα!» - Το ξέσπασμα του αδερφού της Κάτιας Νικολαΐδου μία ημέρα μετά την κηδεία της

«Χθες η μητέρα μου νόμιζε, ότι πηγαίνουμε κάπου επίσκεψη»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Την Δευτέρα (13/11) η οικογένεια, φίλοι και συνεργάτες αποχαιρέτησαν την Κάτια Νικολαΐδου, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών - λέγοντας το τελευταίο αντίο σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης (δείτε εδώ φωτογραφίες από την εξόδιο ακολουθία).

Από την ημέρα, που έγινε μάλιστα γνωστός ο θάνατος της ειπώθηκαν και λέχθηκαν πολλά για την ηθοποιό, όπως για παράδειγμα, πως έκανε τα τελευταία χρόνια άλλες δουλειές (δείτε εδώ), καθώς δεν την προτιμούσαν από παραγωγές.

Με τη σειρά του ο αδερφός της Νικολαΐδου, Τάκης Νικολαΐδης μίλησε την Τρίτη (14/11) στο Πρωινό αποκαταστώντας τη φήμη της και εξηγώντας αναλυτικά πόσα χρόνια έδωσε μάχη με τον καρκίνο, που δούλευε όσο δεν ήταν στην τηλεόραση και γιατί δεν έκανε πρόσφατα σίριαλ.

Το ξεκαθάρισμα του αδερφού της Κάτιας Νικολαΐδου

«Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τίποτα. Χθες η μητέρα μου νόμιζε ότι πηγαίνουμε κάπου επίσκεψη. Βγαίνουν και λένε, ότι η Κάτια 20 χρόνια ταλαιπωριόταν από τον καρκίνο, είναι ψέματα. Αυτό δεν ισχύει. Η Κάτια 20 χρόνια έζησε φυσιολογικά, είναι λάθος να λένε, ότι 20 χρόνια ταλαιπωριόταν.

Ότι 20 χρόνια μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο καρκίνος επέστρεψε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και εκεί πάλι δεν μπαινοέβγαινε με την έννοια καθημερινά, έκανε εξετάσεις, το καταπολεμούσε, ήταν καλύτερα, ξανά έμπαινε, το τελευταίο 6μηνο χειροτέρεψε. 20 χρόνια η Κάτια ζούσε φυσιολογικά, δούλευε, γέλαγε, σχεδόν δεν έκανε εξετάσεις παιδιά. Δεν ισχύει, ότι 20 χρόνια η Κάτια ταλαιπωριόταν, μην αφήνουμε λάθος εντυπώσεις στον κόσμο. Η Κάτια από τον Δεκέμβρη του 2001 και μετά είχε ιαθεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα. Το τελευταίο διάστημα επανήλθε ο καρκίνος.

Η Κάτια είχε προτάσεις, ποτέ δεν είχε σταματήσει αν έχει προτάσεις η Κάτια, απλά δεν ήταν εκείνες, που η Κάτια θα ήθελε για το ταλέντο της, για την ποιότητά της. Δούλεψε σε αυτό το ξενοδοχείο, ναι, αλλά όχι γιατί είχε πρόβλημα οικονομικό, γιατί ήταν πολυτάλαντη, μπορούσε να παίξει θέατρο, κινηματογράφο, μπορούσε να τραγουδήσει, μπορούσε να δουλέψει και σε ξενοδοχείο.

Ήταν ένας άνθρωπος, που μπορούσε να κάνει τα πάντα. Δε δούλεψε για βιοποριστικούς λόγους, γιατί κάπου πήρε το αφτί μου, ότι έτσι θέλουν να το περάσουν. Δεν είχε ανάγκη κανέναν η Κάτια και στο Βέλγιο δούλεψε σε πολύ μεγάλες εταιρείες. Μην λέτε τέτοια πράγματα....και οι προτάσεις, που είχε δεν ήταν αυτές, που θα έπρεπε για το ταλέντο της και για την αξία της και για όσα είχε κάνει, αυτός ήταν ο λόγος, επέλεγε η Κάτια, δεν την επέλεγαν», είπε ο αδερφός της Κάτιας Νικολαΐδου.

Η αποκάλυψη του για τον θάνατο της

Δηλώσεις στην εκπομπή Πρωινό στον ΑΝΤ1, έκανε το πρωί της Παρασκευής 10/11, ο αδερφός της Τάκης, ο οποίος προχώρησε σε μια σημαντική αποκάλυψη για την περίοδο που ο πρώην σύζυγός της, Οδυσσέας Σταμούλης, έχασε το παιδί του (δείτε εδώ τι συνέβη), και η ηθοποιός ήταν στο νοσοκομείο.

«Είναι η τελευταία φορά που θα μιλήσω. Θα σας πω κάτι. Όταν ο Οδησσέας Σταμούλης έχασε το παιδί του, έλεγαν όλοι ότι το παιδί είναι της αδερφής μου. Έβγαινα και έλεγα "παιδιά διορθώστε το" Έγινε αυτό, βγήκαν και είπαν συγγνώμη (δείτε εδώ την εκπομπή). Στο διάστημα αυτό η αδερφή μου ήταν στο νοσοκομείο και παρ' όλο τον πόνο που πέρνούσε είπε "δεν θέλω να κάνεις τίποτα. Θέλω να συλλυπηθείς για το παιδί του Οδησσέα και για όλο αυτό που περνάει". Αυτό ήταν η Κάτια!» ανέφερε.

«Τότε η Κάτια που ήταν στο νοσοκομείο, της έστελναν μηνύματα στα οποία την έβριζαν γιατί έιχα βγει και είχα πει να διορθώσουν το λάθος. Και ο κόσμος έβριζε την αδερφή μου χωρίς να ξέρει τι περνάει...» είπε μεταξύ άλλων.