Διεκόπη η δίκη για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο - Τι συνέβη

Η απόφαση του δικαστηρίου

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Άλλη μία δίκη για την υπόθεση revenge porn με θύτη τον Στάθη Παναγιωτόπουλο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15/11 από νωρίς το πρωί, αυτή τη φορά κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο διεκόπη λίγο μετά την απολογία του κατηγορούμενου.

«Ζητήσαμε να ξεκινήσει η δίκη κεκλεισμένων των θυρών για να αποφευχθεί περαιτέρω προσβολή προσωπικότητας. Υπάρχουν δύο εφέσεις στην υπόθεση, η μια θα αποκλείσει την άλλη», δήλωσε η δικηγόρος του δημοσιογράφου.

Πότε θα συνεχιστεί η δίκη του Στάθη Παναγιωτόπουλου

Αποφασίστηκε, όμως, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, να συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, τη Δευτέρα 20/11 συγκεκριμένα. Αξίζει να σημειωθεί, όμως, πως αποδέχθηκε την πράξη του, επισημαίνοντας παρόλα αυτά ότι δεν ενήργησε με σκοπό να βλάψει την παθούσα, αλλά ήταν πάθος της στιγμής, γι' αυτό και στην αρχή της απολογίας του ζήτησε συγγνώμη από το θύμα.

Δείτε επίσης: Πουλάει τους δίσκους του για να επιβιώσει - Οικονομική καταστροφή για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο

Οι δηλώσεις της πρώτης καταγγέλλουσας του Στάθη Παναγιωτόπουλου

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η δίκη, η πρώτη καταγγέλλουσα "έσπασε" τη σιωπή της στην εκπομπή του MEGA, Live News. Η ίδια μίλησε για όλα όσα έζησε εξαιτίας του όλα αυτά τα χρόνια, ενώ δήλωσε πως ο δημοσιογράφος, κατά την άποψή της, δεν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του και γνωρίζει πως είναι ψυχικά άρρωστος, αφού της είχε μιλήσει για τις "απολαύσεις" του.

«Αισθάνομαι ξανά πάρα πολύ πιεσμένη ψυχολογικά. Ξυπνάνε πάλι όλες αυτές οι μνήμες που προσπαθώ να ξεχάσω, κάνω μεγάλη προσπάθεια. Αυτή τη φορά θα είμαστε στο Εφετείο και ελπίζω να είναι η τελευταία φορά και να υπάρξει η ποινή που αναμένω εδώ και πέντε χρόνια. Θέλω αυτή τη φορά να δικαστεί σε βαθμό κακουργήματος. Εγώ το ξεκίνησα όλα, βρήκα όλα τα στοιχεία μόνη μου. Εκείνη την περίοδο, το πιο σημαντικό για εμένα ήταν να σβηστούν τα βίντεο και έπειτα το να τιμωρηθεί.

Αυτός ο άνθρωπος με προσέγγισε, με έπεισε ότι θα σβήσει όλα, ότι θα με βοηθήσει οικονομικά, ότι θα μου βρει δουλειά. Μου είχε πει ακόμα και να παντρευτούμε και τότε άρχισα να καταλαβαίνω ότι αυτός ο άνθρωπος απλά με κοροϊδεύει και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Το μόνο που ήθελα από αυτόν ήταν να μπει στη διαδικασία να σβήσει όλα τα βίντεο. Για εμένα ήταν πάρα πολύ σημαντικό να διατηρήσω την ανωνυμία μου. Είναι πολύ σημαντικό ότι μπορώ να κυκλοφορώ στο δρόμο και να μην γνωρίζουν τι έχει συμβεί και ότι είμαι η κοπέλα από αυτήν τη υπόθεση.

Θεωρώ ότι δεν έχει μετανιώσει. Δεν έχει έρθει σε καμία επικοινωνία μαζί μου. Την προηγούμενη φορά δεν έδωσε το “παρόν” στο δικαστήριο. Δεν μπορώ να είμαι πόσες ώρες στην ίδια αίθουσα μαζί του. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω το κίνητρο. Το έκανε τελείως συνειδητά, το είχε προσχεδιασμένο να το κάνει σε εμένα, γιατί ήταν κάτι που το είχε ξεκινήσει περίπου τέσσερα χρόνια πριν. Οι κοπέλες να μην ντρέπονται και να μιλάνε. Δεν φταίμε εμείς, ίσως εμπιστευόμαστε εύκολα τους ανθρώπους. Δυστυχώς, είναι κάτι που από εδώ και πέρα θα το βλέπουμε συνέχεια, με την εξέλιξη του Ίντερνετ. Ίσως η πιο σκοτεινή περίοδος της ζωής μου. Δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Νόμιζα πως θα τρελαινόμουν. Ήταν πολύ επώδυνο και να το συνειδητοποιήσω και να μπω στη διαδικασία να κινηθώ νομικά. Δεν ήταν εύκολο να μπω σε αυτά τα site και να ψάχνω ώρες... Τρεις μήνες μου πήρε. Νόμιζα ότι θα χάσω το μυαλό μου. Μου είχε πει ότι ήταν ψυχικά άρρωστος, του προκαλούσε ικανοποίηση και του έβγαινε έμφυτα», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Με πόσα χρόνια φυλάκισης κινδυνεύει