«Όταν έφυγαν οι γονείς μας ο Άδωνις...» - Η σπάνια εξομολόγηση του αδερφού του Γεωργιάδη, Λεωνίδα, για την οικογένειά τους

«Οι Ράδιο Αρβύλα σε ό,τι έχει να κάνει με τον αδελφό μου, νομίζω ότι...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Όταν έφυγαν οι γονείς μας ο Άδωνις...» - Η σπάνια εξομολόγηση του αδερφού του Γεωργιάδη, Λεωνίδα, για την οικογένειά τους

Ο Λεωνίδας Γεωργιάδης, αδερφός του Άδωνι, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής του ALPHA, Super Κατερίνα, την Πέμπτη 16/11, και αναφέρθηκε στην σχέση που έχει με τον Υπουργό Εργασίας, αλλά και στα σχόλια που εκείνος δέχεται από διάφορα πρόσωπα της τηλεόρασης, επικεντρώνοντας τις δηλώσεις του στους Ράδιο Αρβύλα και στον Λάκη Λαζόπουλο.

Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, η σατιρική εκπομπή του ΑΝΤ1 πρόβαλε μερικά αποσπάσματα με λόγια του Άδωνι Γεωργιάδη και ο Αντώνης Κανάκης τον "άδειασε" δημόσια (δείτε εδώ το στιγμιότυπο). Παρόλα αυτά, δεν στάθηκε μόνο εκεί και μίλησε και για τον θάνατο των γονιών τους και τον τρίτο γιο της οικογένειας.

Οι δηλώσεις του αδερφού του Άδωνι Γεωργιάδη, Λεωνίδα

«Καμαρώνω τον Άδωνι ως Υπουργό εργασίας, γιατί είναι ο ικανότερος από όλους τους υπουργούς που υπάρχουν. Πάντα τηλεφωνιόμαστε με τον αδερφό μου. Πάντα σηκώνει το τηλέφωνο και δε το κάνει μόνο για μένα, σηκώνει σε όλους το τηλέφωνο. Και τα τρία αδέρφια έχουμε πολύ καλή σχέση», ανέφερε αρχικά.

Και στη συνέχεια είπε για τα σχόλια που δέχεται: «Οι Ράδιο Αρβύλα, όσα σκετς έχουν κάνει για μένα, τα βρίσκω πολύ πετυχημένα και γελάω πάρα πολύ. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον αδελφό μου, νομίζω ότι αρκετές φορές παραποιούν την πραγματικότητα και αυτό πρέπει να το προσέξουν. Υπάρχουν όρια. Η ελευθερία του ενός, δεν πρέπει να παραβιάζει την ελευθερία του άλλου.

Ο Λάκης Λαζόπουλος είχε ασχοληθεί πάρα πολύ με τον αδελφό μου. Ορισμένες φορές ήταν απαράδεκτος. Δηλαδή ξέφευγε από τη σάτιρα και πήγαινε στην πολιτική προπαγάνδα. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο».

Για τους γονείς τους και τον αδερφό τους, επισήμανε: «Η απώλεια των γονιών μας, είναι κάτι που μας ενώνει και θα μας ενώνει για πάντα με τους δυο αδερφούς μου, Αλέξανδρο και Άδωνι. Είναι κάτι που το βιώσαμε και οι τρεις με τον ίδιο τρόπο. Όταν έφυγαν οι γονείς μας, ήμουν 22 ετών, ο Άδωνις εκείνη τη χρονιά έδινε Πανελλήνιες, δεν είχε τελειώσει ακόμα το λύκειο. Όσο μικρότερος είσαι, τόσο χειρότερα το περνάς».

Λίγα λόγια για τη ζωή του

Ο Λεωνίδας Γεωργιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Μαρτίου 1968. Το 1989 αποφοίτησε από τη Μαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών με βαθμό «Άριστα». Το 1993 ανέλαβε τη διεύθυνση του εκδοτικού οίκου «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» μαζί με τα αδέλφια του, Άδωνι και Αλέξανδρο. Από το 2013 διδάσκει Φιλοσοφία στην πρότυπη σχολή «Ελληνική Αγωγή», ενώ έχει συγγράψει πέντε βιβλία: το Λεξικόν Ελληνικής Μυθολογίας, το Λεξικόν Ελλήνων Φιλοσόφων, το Περί Ηγεσίας στην Αρχαία Ελλάδα, το Μαθήματα Φιλοσοφίας και το ΕΥ ΖΗΝ. Αυτό είναι το έκτο βιβλίο του, καρπός συστηματικής μελέτης της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας. Στόχος του είναι η παρουσίαση των βασικών διδασκαλιών της αρχαίας φιλοσοφίας με κατανοητό και πρακτικό τρόπο, ώστε αυτές να γίνουν καθημερινή έμπνευση για τον σύγχρονο άνθρωπο, στην προσπάθειά του να ανακαλύψει το αληθινό νόημα στη ζωή του.