Λίγο πριν φύγει από τη ζωή - Τα τελευταία συγκινητικά λόγια του Σωτήρη Μουστάκα στη μοναχοκόρη του, Αλεξία στο νοσοκομείο

«Ήξερε τη σοβαρότητα της κατάστασής του, αλλά...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - EYROKINISI - ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - EYROKINISI - ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η Αλεξία Μουστάκα παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ''Λοιπόν'' μιλώντας εξομολογητικά για την απώλεια του πατέρα της, αλλά και της μητέρας της, η οποία έφυγε από τη ζωή σε διάστημα τριών μηνών από τον αείμνηστο ηθοποιό.

Μέσα από όσα αφηγήθηκε η ηθοποιός αντιλαμβανόμαστε το μεγάλο δέσιμο, που είχε με τον Σωτήρη Μουστάκα εξομολογούμενη, πως ο πατέρας της, της είχε πει μερικά λόγια στο νοσοκομείο πριν φύγει από τη ζωή.

Δείτε επίσης: Αντάλλαζαν για σαράντα χρόνια ερωτικά γράμματα - Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του Σωτήρη Μουστάκα

Όσο για τα προβλήματα υγείας η Αλεξία Μουστάκα τόνισε, πως γνώριζε, πως ο πατέρας της έδινε τη δική του μάχη, ωστόσο δε γνώριζε αναλυτικά πολλά, καθώς ο ίδιος δεν ήθελε να την φορτίζει συναισθηματικά με όσα πέρναγε.

Οι δηλώσεις της Αλεξίας Μουστάκα για την απώλεια των γονιών της

Είναι αλήθεια ότι δεν σου είχε αποκαλύψει ότι αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας για να μην σε στεναχωρήσει;

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα πολλά πράγματα. Ήξερα ότι είχε κάποιο πρόβλημα, αλλά μου έκρυβε τα πιο σοβαρά. Σίγουρα το έκανε γιατί νόμιζε ότι ήταν ο σωστός τρόπος, αλλά ήταν ξεκάθαρα ο λάθος.

Γιατί το λες αυτό;

Γιατί μου ήρθε πολύ απότομα. Δεν ήμουν καθόλου προετοιμασμένη ότι θα έφευγε. Ήταν πολύ δύσκολο να το διαχειριστώ και πολύ δύσκολη περίοδος για μένα. Ευτυχώς είχα κοντά μου τότε πολύ αγαπημένους ανθρώπους που με βοήθησαν πολύ.

Πιστεύεις ότι ο πατέρας σου μπορεί να πίστευε ότι θα ζήσει;

Πιστεύω ήξερε τη σοβαρότητα της κατάστασής του, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Μπορεί κάπου μέσα του να πίστευε ότι θα συμβεί κάποιο θαύμα και θα ζήσει.

Θυμάσαι τα τελευταία του λόγια πριν φύγει από τη ζωή;

Δυστυχώς θυμάμαι πράγματα από το νοσοκομείο που έχει μπει, αλλά η αλήθεια είναι δεν θα ήθελα να τα μοιραστώ.

Και μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, μετά από τρεις μήνες έχασες και τη μαμά σου;

Τουλάχιστον για την απώλεια της μαμάς μου ήμουν προετοιμασμένη χρόνια. Όσο προετοιμασμένος βέβαια και αν είσαι, πάντα είναι δύσκολο. Η απώλεια είναι απώλεια, αλλά ξέρεις το έχεις στο μυαλό σου ότι θα συμβεί κάποια στιγμή.

Αλεξία - Μουστάκα