«Έφυγα με βαριά καρδιά, απλώς και μόνο...» - Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος αποκάλυψε γιατί έφυγε από την ΕΡΤ

«Κάποτε μου είχε πει μια γυναίκα, πως έχουμε συνέχεια...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο γνωστός αθλητικογράφος, Χρήστος Σωτηρακόπουλος, παραχώρησε μία εκ βαθέων αποκαλυπτική συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή "Mega Καλημέρα", η οποία προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού του Mega και το δημοσιογράφο, Στέφανο Κωνσταντινίδη. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα 44 χρόνια του στη δημοσιογραφία, αλλά και για τη μεταγραφή του από την ΕΡΤ στο Mega

Η αποκαλυπτική συνέντευξη του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

«Κάποτε μου είχε πει μια γυναίκα, πως έχουμε συνέχεια τη φωνή σας στο σπίτι μας, κι εγώ κατάλαβα, πως την ταλαιπωρώ, γιατί κάποιος, είτε τα παιδιά της, είτε ο άντρας της θέλουν να βλέπουν συνέχεια αθλητικά. Στο Mega ήρθα, όταν ο Κατσαρός ως διευθυντής των αθλητικών ειδήσεων μου είπε να πάμε μαζί από την ΕΡΤ στο μεγάλο κανάλι. Πήρα και πολλά περισσότερα λεφτά από όσα περίμενα, γιατί έλεγα συνέχεια όχι.

Έφυγα με βαριά καρδιά, απλώς και μόνο επειδή το νέο κανάλι, ήθελε να πάρει μεγαλύτερα και σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Θεωρώ, πως έδωσα όσα περισσότερα μπορούσα στα παιδιά μου, θα είμαι ικανοποιημένος, εφόσον μου πουν, ότι ήμουνα όσα μου έδωσε εμένα ο πατέρας μου.

Είναι αμφίδρομο, όταν πέθανε η γυναίκα μου, και τα παιδιά μου με στήριξαν κι εγώ εκείνα. Είναι τυχερό, αν θα ξανά φτιάξω τη ζωή μου, αλλά δε με απασχολεί αυτό (δείτε τι είχε πει παλαιότερα για αυτό). Πότε δεν ξέρεις η καθημερινότητα θα σου φέρει. Έχω οικογένεια και φίλους μου γύρω μας. Δεν ήμουν σε κλίκες, απλώς με πίστεψε ένας άνθρωπος και εμφανίστηκα στην τηλεόραση», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Η εξομολόγηση του Χρήστου Σωτηρακόπουλου για το θάνατο της συζύγου του

«Ήταν σκληρό. Τα παιδιά ευτυχώς ήταν μεγάλα. Είχαμε περάσει ένα αντίστοιχο “πήγε και ήρθε” 13 χρόνια πριν από τη φορά που έφυγε. Εκεί θεωρώ ότι θα ήταν σχεδόν μη διαχειρίσιμο. Τα παιδιά ήταν μεγάλα, είχαν βρει τους συντρόφους τους. Στην προηγούμενη ιστορία η κόρη μου ήταν 10 και ο γιος μου πήγαινε στο πανεπιστήμιο. Πιστεύω εκεί θα είχαμε μεγαλύτερα ταρακουνήματα», εξομολογήθηκε αρχικά ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

«Έγινε φοβερή προσπάθεια από όλους μας και από εκείνη φυσικά γιατί ο οργανισμός της άντεξε, έδωσε χρόνο στον εαυτό της και σε όλους μας, να μεγαλώσουν τα παιδιά, να τα δει να τελειώνουν το πανεπιστήμιο, να τα δει να ξεκινήσουν να δουλεύουν. Έχεις δώσει μεγάλο διάστημα», είπε και συγκίνησε.