Νίκησε τον καρκίνο, κατέφυγε στο Άγιο Όρος - Πως είναι σήμερα ο ξακουστός ηθοποιός Μάρκος Λεζές

Η ζωή του μπορούσε να γίνει ταινία σε... βιντεοκασέτα

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Νίκησε τον καρκίνο, κατέφυγε στο Άγιο Όρος - Πως είναι σήμερα ο ξακουστός ηθοποιός Μάρκος Λεζές

Ο ηθοποιός Μάκρος Λεζές έγινε ευρέως γνωστός στην εποχή της βιντεοκασέτας όπου έδωσε μεγάλη μάχη για τη ζωή του. Ξεκίνησε δίπλα στον Χάρι Κλιν ενώ συνεργάστηκε και με τον Κώστα Βουτσά και τον Γιώργο Κωνσταντίνο στο θέατρο.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι όταν τον συναντούν περαστικοί στο δρόμο οι δύο βασικές προσφωνήσεις είναι «μεγάλε» και «τεράστιε». Δεν είναι δύσκολο να το φανταστούμε. Ο Μάρκος Λεζές υπήρξε επί σειρά ετών μία από τις πιο συμπαθείς φιγούρες της υποκριτικής, μια αυθεντική, λαϊκή φυσιογνωμία, κάτι σαν τον κωμικό της διπλανής πόρτας που για κάποιο λόγο και μόνο η όψη του αρκεί για να σου φτιάξει το κέφι.

Το 2011 ήταν η τελευταία φορά που ήταν τόσο ενεργός επαγγελματικά, συμμετέχοντας παράλληλα στη θεατρική παράσταση «Σεσουάρ για δολοφόνους» και στην τηλεοπτική σειρά «Κλινική Περίπτωση».

Έκτοτε, τα χρόνια ήταν δύσκολα για τον δημοφιλή καλλιτέχνη. «Δεν είχα προτάσεις στο θέατρο, δεν θέλουν να συνεργαστούν μαζί μου. Όπως και στην τηλεόραση. Είμαι εκτός τηλεόρασης. Κάνω καμιά φορά σε κάποιο σίριαλ 3-4 γυρίσματα και μετά είμαι μαγική εικόνα, περνάω και φεύγω». Έχει δηλώσει σε συνέντευξη του στο Πρωινό και τη Μαίρη Αρώνη. Δούλεψε ένα φεγγάρι ως πωλητής αυτοκινήτων. Ενώ σε μια διαδικασία εσωτερικής αναζήτησης έφυγε για το Άγιο Όρος, όπου έζησε μια περίοδο ως μοναχός. «Έκλαιγε όλη η οικογένειά μου όταν πήγα στο Άγιο Όρος, αλλά και μόνο το ότι εκεί έκοψα το τσιγάρο αποδείχτηκε σωστή επιλογή».

Δείτε φωτογραφία του από το Άγιο Όρος στο Athensmagazine.gr