«Συμβαίνει όχι μόνο στη δουλειά μας αλλά και στα σπίτια μας...» - Οι δηλώσεις της Πηνελόπης Αναστασοπούλου για την κακοποίηση των γυναικών

«Δεν είναι ταμπού είναι φόβος...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
«Συμβαίνει όχι μόνο στη δουλειά μας αλλά και στα σπίτια μας...» - Οι δηλώσεις της Πηνελόπης Αναστασοπούλου για την κακοποίηση των γυναικών

Για την κακοποίηση των γυναικών και τη βία, μίλησε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου στην κάμερα της εκπομπή Πρωινό Σουσου, το βράδυ της Κυριακής 27/11, η οποία παρευρέθηκε σε σχετική φιλανθρωπου εκδήλωση.

Η Πηνελόπη Ανστασοπουλου είναι από της πρώτες Ελληνίδες ηθοποιούς που στάθηκε υπέρ του κινήματος meetoo και μάλιστα και η ίδια έχει βιώσει την κακοποίηση στον χώρο του θεάτρου (δείτε εδώ τις δηλώσεις της για τις γυναικοκτονίες).

Οι δηλώσεις της Πηνελόπης Αναστασοπούλου για την κακοποίηση των γυναικών

«Δεν είναι ταμπού η κακοποίηση των γυναικών, είναι φόβος. Μου ζητούν βοήθεια, όχι μόνο γυναίκες αλλά και σε άντρες, αγόρια, κορίτσια συμβαίνει καθημερινά δυστυχώς. Μην το εστιάζουμε μόνο στον δικό μας χώρο γιατί ο δικός μας χώρος παίρνει ούτως ή άλλως μία δημοσιότητα για τους καλούς λόγους, που έχει να κάνει με το καλλιτεχνικό κομμάτι» ανέφερε αρχικά η ηθοποιός.

«Οπότε είναι λογικό να παίρνει μία μεγαλύτερη διάσταση, γιατί αφορά ανθρώπους που μπαίνουν μέσα στο σπίτι μας από την τηλεόρασή μας. Συμβαίνει όχι μόνο στη δουλειά μας αλλά και στα σπίτια μας» πρόσθεσε.

«Φυσικά και θα το ξανάκανα όλο αυτό με το #metoo και θα συνεχίσω να το κάνω. Δεν είναι καν ερώτηση για μένα. Φυσικά και υπάρχει ελπίδα. Οποιοδήποτε μικρό λιθαράκι βάζει καθένας μας για την εξάλειψη της βίας είναι στην πραγματικότητα τεράστιο» είπε μεταξύ άλλων.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Η αποκάλυψη της για το περιστατικό με την τηλεοπτική κάμερα και τον Φιλιππίδη

Το πρωί της Τετάρτης (5/4) στην ψυχαγωγική εκπομπή «Πρωινό μας» προβλήθηκαν οι δηλώσεις που έκανε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου σχετικά με την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη και την διαμάχη που είχε τόσο με την ίδια όσα και με τις άλλες δύο, που κατήγγειλαν τον ηθοποιό για βιασμό και απόπειρα βιασμού.

«Μου έκανε κακό η ανάμειξη του ονόματός μου στην υπόθεση του Φιλιππίδη, αλλά θα το ξαναέκανα χίλιες φορές. Συνεχίζει να είναι πολύ δύσκολη περίοδος γιατί τα απόνερα είναι πολύ χειρότερα από την ίδια διαδικασία. Συνεχίζει και είναι πολύ δύσκολη περίοδος γιατί έχει επιπτώσεις στη ψυχολογία μου, στη δουλειά μου, στην οικογένειά μου. Δεν κάνω πίσω σε τίποτα, αρνούμαι όμως κάθε φορά που με παίρνουν τηλέφωνο για να δώσω μία συνέντευξη. Σε όλους λέω το ίδιο πράγμα: με προσβάλλετε, μην με ξαναπάρετε τηλέφωνο», είπε αρχικά η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

«Περίμενα κάτι διαφορετικό στην έκβαση της δίκης. Άκουσα τόσους χαρακτηρισμούς, τόση λάσπη, ήταν πάρα πολύ βίαιο. Για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια έχω έντονες κρίσεις πανικού. Υπήρχαν άνθρωποι που τους αγαπούσα όλη μου τη ζωή και δεν ήρθαν ούτε μία ημέρα στη δίκη να δουν πώς είμαι. Ούτε στο τηλέφωνο με ρώτησαν πώς είμαι. Δεν νιώθω δικαίωση, θλίψη νιώθω. Δεν έχει αλλάξει τίποτα», τόνισε στην συνέχεια.

«Επειδή συνέβη ένα σκηνικό με μία κάμερα εκπομπής και δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να το βάλω στη θέση του. Ο κόσμος δεν γνωρίζει, βλέπει ένα χέρι να κατεβάζει μία κάμερα. Έχουν πέσει πολλά τηλέφωνα μετά από εκείνο το πλάνο. Έκανα τηλέφωνα με τους ανθρώπους του καναλιού γιατί είχαν το πλάνο μου να πηγαίνω προς την κάμερα και να ζητάω επανειλημμένα να την κατεβάσουν. Ζήτησα να το παίξουν αυτό το πλάνο αυτό και μου είπαν ότι δεν υπήρχε», υποστήριξε αναφερόμενη στο περιστατικό με την κάμερα.