Ελεονώρα Μελέτη: Αποχαιρετά το Mega; - Ποιος παίρνει την θέση της στην πρωινή ζώνη

Η επόμενη μέρα...

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Ελεονώρα Μελέτη: Αποχαιρετά το Mega; - Ποιος παίρνει την θέση της στην πρωινή ζώνη

Το εικοσάλεπτο «κόψιμο» του «Mega Καλημέρα» που ανακοινώθηκε με ένα τυπικό δελτίο τύπου από το κανάλι την περασμένη Παρασκευή, σήμανε συναγερμό στα δημοσιογραφικά γραφεία και έβαλε στο επίκεντρο των συζητήσεων την Ελεονώρα Μελέτη και το μέλλον της εκπομπής της. Τι λέει η ίδια και τι λέει το κανάλι;

Πάντως μερικές μέρες πριν οι δηλώσεις της Ελεονώρας Μελέτη μάλλον αποδείχτηκαν προφητικές, γιατί όταν ανακοινώθηκε από τον ANT1 η αλλαγή μέρας του «Εκατομμυριούχου» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, εκείνη θυμήθηκε να σχολιάσει: «Και εμάς μας έχουν κόψει εκπομπή με την Φλορίντα που έκανε 40%, γιατί δεν έδιναν τα λεφτά. Και εδώ πέρσι είχαμε επίσης, γιατί ήταν η ανάγκη τέτοια, κάποιες αλλαγές στην ώρα. Δεν είναι ότι αρέσει, είσαι επαγγελματίας, η δουλειά σου δεν είναι να αποφασίζεις που θα μπει ένα πρόγραμμα».

Ελεονώρα Μελέτη

Ελεονώρα... παντός καιρού

Η Ελεονώρα λογικά είναι «εκπαιδευμένη» μετά από τόσα χρόνια στον χώρο και τα απότομα «κοψίματα» δεν πρέπει ούτε να την ξαφνιάζουν, ούτε και να την απασχολούν. Άλλωστε (τουλάχιστον στην δική της περίπτωση) η ιστορία έχει γράψει, ότι το μέγεθος τόσων «κοψιμάτων» είναι εντελώς δυσανάλογο με την αξία της, αφού στην συνείδηση του χώρου της τηλεόρασης αλλά και του κόσμου, εκείνη έχει γράψει ως μια αξιοπρεπής παρουσιάστρια πρώτης γραμμής.

Πράγματι, η Μελέτη έχει αποδείξει ότι από το 2005 μέχρι σήμερα και παρά τα όποια εμπόδια στον δρόμο της, αυτή έμεινε... διατηρητέα και με αντοχές στα χτυπήματα. Το 2013, με μια ανάρτησή της στο twitter αποδείχτηκε σοφή όταν έγραφε: «Αν πετάξεις μια μούφα ότι κόβεται η εκπομπή κάποιου, και μια είδηση ότι ο κάποιος πέτυχε κάτι καλό, μάντεψε ποιο θα αναπαραχθεί». Ήταν που είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι η εκπομπή της στο STAR «Μελέτησέ το» κόβεται και τότε (δικαίως) το κανάλι, με επίσημη ανακοίνωσή του, διέψευσε τις φήμες αυτές...

Πέρασαν 10 χρόνια έκτοτε, όπως φαίνεται όμως «όλα μπορεί να αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν» που λέει και το τραγούδι. Όταν το budget της παραγωγής μιας οποιαδήποτε εκπομπής δεν ικανοποιεί τις προσδοκίες τηλεθέασης των καναλιών, αρχίζουν οι περικοπές... Κόψε από εδώ, κόψε από εκεί, ας δούμε τι θα μείνει στο τέλος... Στο «Mega Καλημέρα» κόπηκαν συνολικά 20 λεπτά εκπομπής και σήμανε κατευθείαν... συναγερμός, ότι μετά τις γιορτές κόβεται οριστικά η εκπομπή, ένα σενάριο αβάσιμο μέχρι στιγμής, αφού μέχρι και τον Ιούνιο είναι σε ισχύ το συμβόλαιο της παρουσιάστριας.

Όχι ότι τα συμβόλαια δεν σπάνε – να τα λέμε και αυτά... Και εδώ κολλάει να θυμηθούμε ακόμα μια «ατυχή στιγμή» της παρουσιάστριας, το 2020 που είχε επίσης απαντήσει μέσω instagram και είχε ευχαριστήσει τους followers της λέγοντας: «Θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα μηνύματά σας και ότι είστε τα... αλάνια μου», όταν η πρωινή εκπομπή «Ώρα για Μελέτη» στον ALPHA, κόπηκε πρόωρα και αντικαταστάθηκε από το «ALPHA Παντού» με την Μαρία Νικόλτσιου, τον Πέτρο Καρσιώτη και την Βίκυ Χατζή.

Στη συνέχεια εκείνη με μια συνέντευξή της στο «Happy day», το 2021 αποδείχτηκε άλλη μια φορά... μάντισσα δηλώνοντας: «Έχω παρατηρήσει ότι κάθε τρία χρόνια θέλω ανανέωση. Το συμβόλαιό μου λήγει φέτος το καλοκαίρι, δεν έχω ανησυχία τι θα κάνω του χρόνου».

Η επόμενη μέρα και ποιος θα πάει στην θέση της...

MEGA Καλημέρα ομάδα

Η ανανέωση ήρθε όταν υπέγραψε στο Mega, με την πρωινή «Mega Καλημέρα», μια εκπομπή στημένη με αξιοπρέπεια και απέναντι στον ανταγωνισμό της πρωινής ζώνης, στον «τυφώνα Τσιμτσιλή» που σαρώνει στο πέρασμά της, με άρτια δομημένα θέματα, συνεντεύξεις και ρεπορτάζ.

Οι επόμενες εβδομάδες πάντως, αν και το κανάλι δεν αποκαλύπτει τα χαρτιά του, θα είναι καθοριστικές, μιας και όπως λέγεται έχουν συμφωνήσει από κοινού να γίνουν κάποιες συναντήσεις με την παρουσιάστρια και τους συνεργάτες της.

Και ενώ όλα δείχνουν ότι με το τέλος του συμβολαίου της εκείνη θα προχωρήσει εκτός Mega, το youweekly.gr έχει πληροφορίες και για τις πρώτες προσεγγίσεις που της έγιναν για βραδινή εκπομπή.

Φεύγει η Μελέτη, έρχεται ο Τσουρός;

Αν και είναι πολύ νωρίς για προβλέψεις, εν τούτοις τα μελλοντικά σενάρια των νέων προγραμμάτων και προσώπων τρέχουν στο μυαλό των στελεχών με χίλια, κάποια μάλιστα από αυτά υποστηρίζουν (κρατήστε την πληροφορία!) ότι τη νέα τηλεοπτική σεζόν ενδέχεται ο Κώστας Τσουρός να αναλάβει την πρωινή καθημερινή ζώνη 10-1, μια εκπομπή με χαρακτήρα infotainment.