Νίκος Μάνεσης: Φεύγει από τον ALPHA; Όλη η αλήθεια για την μεταγραφή και το συμβόλαιό του

Γη και ύδωρ στα πόδια του!

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Νίκος Μάνεσης: Φεύγει από τον ALPHA; Όλη η αλήθεια για την μεταγραφή και το συμβόλαιό του

Με ένα συμβόλαιο στον ALPHA που τρέχει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και με εκείνον να καλπάζει με τον αέρα του νικητή, κρατώντας τα ηνία ψηλά στα ποσοστά τηλεθέασης της ζώνης του Σαββατοκύριακου, ο Νίκος Μάνεσης σίγουρα είναι ένα από τα πιο περιζήτητα πρόσωπα της τηλεόρασης. Τα κανάλια ήδη έχουν πέσει επάνω του από νωρίς και του τάζουν «γη και ύδωρ» προσπαθώντας να τον μεταπείσουν, με συμβόλαια και ευνοϊκές προϋποθέσεις, όμως παρόλα αυτά, εκείνος παραμένει σταθερός στο κανάλι που υπηρετεί, μια και δεν θέλει να κάνει εύκολα μετακινήσεις.

Με δεδομένο ότι η εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» σκίζει και παρά ανταγωνισμό, είναι από τις πιο επιτυχημένες των τελευταίων χρόνων, είναι λογικό πολλοί να είναι οι επίδοξοι «μνηστήρες» από άλλα τηλεοπτικά μέτωπα που έχουν απλώσει προς την μεριά του τα δίχτυα τους και καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις για να τον κερδίσουν. Ποιοι είναι αυτοί; Πρώτος και καλύτερος ο ANT1, ακολουθεί το Mega και ο ΣΚΑΪ... Ειδικά το κανάλι του Φαλήρου και με δεδομένη την ενασχόληση του Γιώργου Αυτιά στην πολιτική σκηνή και στο Ευρωκοινοβούλιο, η θέση του Σαββατοκύριακου μένει «ορφανή» και αυτό κάνει τα στελέχη να πονοκεφαλιάζουν αναζητώντας ένα δυνατό πρόσωπο που θα κρατήσει το κοινό.

Νίκος Μάνεσης

Η μεταγραφή της χρονιάς!

Από την πλευρά του ο παρουσιαστής της εκπομπής «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» και του κεντρικού δελτίου του Σαββατοκύριακου θέλοντας μέχρι και την τελευταία στιγμή να τιμάει το συμβόλαιό του, όπως και τον λόγο του, μένει εντελώς αμέτοχος στα σενάρια μεταγραφών περιμένοντας να κάνει πρώτα συζητήσεις με τον ALPHA. Θα κάνει την μεταγραφή της χρονιάς; «Μάλλον όχι, θα παραμείνει στο ίδιο κανάλι», λένε κάποιοι που τον ξέρουν καλά.

Γιατί ακόμα και όταν χρόνο πριν, έπειτα από ένα ξαφνικό ξέσπασμα δήλωνε «Διανύω την τελευταία μου διετία στον ALPHA και θα πάρω σύνταξη σε άλλο κανάλι», αφήνοντας έκπληκτους τους στενούς συνεργάτες της εκπομπής του, ο Νίκος Μάνεσης απέδειξε στην συνέχεια, ότι και αυτά τα λόγια του ήταν μιας αυθόρμητης στιγμής. Άλλωστε ο ίδιος έχει δηλώσει ξεκάθαρα σε συνέντευξή του: «Για να φύγω από ένα κανάλι, πρέπει να είναι κακές οι συμπεριφορές. Τις κακές συνθήκες εργασίας έχω μάθει να τις αντιμετωπίζω, τις κακές συμπεριφορές δεν τις πολεμάω. Για να υπάρχουν σημαίνει ότι δεν ταιριάζουμε ως άνθρωποι. Όταν ο εργοδότης ή ο διευθυντής σου από το πρωί μέχρι το βράδυ σε βρίζουν κάποια στιγμή θα φύγεις»