«Στην αρχή ήταν σαν να καλούμαι να απολογηθώ για κάτι που...» - Η εξομολόγηση της Ταμίλας Κουλίεβα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Ούτε το εγκρίνω ούτε το επιβραβεύω ούτε συμμετέχω»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
«Στην αρχή ήταν σαν να καλούμαι να απολογηθώ για κάτι που...» -   Η εξομολόγηση της Ταμίλας Κουλίεβα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Καλεσμένοι στην εκπομπή The 2Night Show, ήταν το βράδυ της Τρίτης 28/11, η Ταμίλια Κουλίεβα και ο πρώην σύζυγός της, Γρηγόρης Καραντινάκης (δείτε εδώ τον λόγο που χώρισαν). Μεταξύ άλλων, η ηθοποιός με ρωσική καταγωγή, μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, για τα συναισθήματα της όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η εξομολόγηση της Ταμίλας Κουλίεβα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Η δική μου καταγωγή είναι ρωσική ενώ ο πατέρας μου είναι από το Αζερμπαϊτζάν. Με το πόλεμο τώρα στην Ουκρανία έχω περάσει από πάρα πολλά συναισθήματα και στην αρχή ήταν σαν να καλούμαι να απολογηθώ για κάτι, το οποίο ούτε το εγκρίνω ούτε το επιβραβεύω ούτε συμμετέχω.»

«Οπότε ήταν πάρα πολύ δύσκολο, πάρα πολύ, αλλά κατάλαβα ότι ήταν αμιγώς δικά μου συναισθήματα. Δηλαδή απ’ έξω ουδέποτε κανείς μου δεν μου είπε τίποτα. Έπρεπε λοιπόν να το χειριστώ.» πρόσθεσε

«Αυτό όμως δεν κράτησε πολύ γιατί βλέπω ότι και τα κλασικά έργα συνεχίζουν να ανεβαίνουν. Δεν έχουμε γυρίσει την πλάτη προς τον ρώσικο πολιτισμό. Και το έργο που ανεβάζουμε τώρα στο θέατρο είναι ενός Ρώσου συγγραφέα. Θέλω να πω δηλαδή ότι δεν αισθάνομαι τόσο έντονα όλο αυτό. Έχει περάσει» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ταμίλα Κουλίεβα.

ΤΑΜΙΛΑ ΚΟΥΛΙΕΒΑ

Τι είχε δηλώσει

Στην εκπομπή Live News έκανε το μεσημέρι της Τρίτης (1/3) η Ταμίλα Κουλίεβα, δήλωσε: «Παρακολουθώ μουδιασμένη και συντετριμμένη τα γεγονότα. Μιλάμε για πόλεμο τον 21ο αιώνα και πόσο μάλλον ανάμεσα σε δύο λαούς που έχουν κοινή ιστορία, κοινή θρησκεία, κοινές παραδόσεις και κοινή γλώσσα. Σε όλους ήταν αδιανόητο κι εγώ ήθελα τον χρόνο μου για συνειδητοποιήσω αυτό που συμβαίνει. Μιλάμε για δύο λαούς αδέρφια και σε όλους τους Ρώσους υπάρχει ουκρανικό αίμα… Έχω σπουδάσει μαζί με Ουκρανούς και μοιραζόμασταν το φαγητό, το νερό.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί ουσιαστικά μιλάμε για έναν εμφύλιο. Αυτή τη στιγμή έχουμε προσφυγικές ροές από την Ουκρανία προς τη Ρωσία κι από τη Δυτική προς τις άλλες χώρες. Είναι παράνοια. Στηρίζουμε την ειρήνη.. Ο μοναδικός σωστός δρόμος είναι η διπλωματία… Πολλοί Ρώσοι έχουν φίλους και συγγενείς στην Ουκρανία. Δεν είναι μόνο η Ρωσία του Πούτιν αλλά και του Ντοστογιέφσκι… Είναι η Ρωσία του παππού μου, που πολέμησε και σκοτώθηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», ανέφερε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.