«Εγώ που είμαι γκέι, πληρώνω...» - Η απάντηση του Άγγελου Μπράτη για τους επικριτές του νέου νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Το σχόλιο του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Από τη συνέντευξη, που παραχώρησε πρόσφατα, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, έχει δημιουργηθεί σάλος αντιδράσεων (δείτε εδώ τι είπε). Ο πολιτικός τάχθηκε κατά του νέου νομοσχεδίου, που θέλει να φέρει στη Βουλή, υπέρ των γάμων και της δυνατότητας τεκνοθεσίας ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια.

Με αφορμή τις δηλώσεις πολλών πολιτικών, μίλησε στις κάμερες, ο γνωστός και αγαπημένος σχεδιαστής μόδας, Άγγελος Μπράτης, και συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν από την πρωινή εκπομπή, "Το Πρωινό", που προβάλλεται από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Οι δηλώσεις του Άγγελου Μπράτη για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών και την υιοθεσία παιδιών

«Οι φωνές αυτές καλό είναι να θαφτούν εκεί που πρέπει. Οι φωνές, λέω, που δε σέβονται την ελευθερία του άλλου να θαφτούν. Οι άνθρωποι έχουμε τα ίδια δικαιώματα και όχι μόνο ίσες υποχρεώσεις. Εγώ που είμαι γκέι, πληρώνω την ίδια εφορία με έναν straight άντρα. Θα έπρεπε να έχω ακριβώς τα ίδια δικαιώματα. Καλά έκανε η κυρία Έλενα Ακρίτα και ζήτησε την παραίτηση του κυρίου Βορίδη, τη ζητώ κι εγώ μαζί της...

Είναι πολύ καλό που έχουν γνώμη αυτοί οι άνθρωποι, αλλά θα έπρεπε να την κρατάνε για τον μικρό στενόμυαλο κύκλο τους. Και να μην περιορίζουν άλλους ανθρώπους. Η ανθρωπότητα δεν πηγαίνει μπροστά με τέτοιες απόψεις. Αυτά είναι για να ευχαριστείς τον εαυτό σου και τους φίλους σου», απάντησε ο αγαπημένος και πολύ γνωστός σχεδιαστής μόδας στην κάμερα της εκπομπής για το ζήτημα.

Η απάντηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στον Άγγελο Μπράτη

Μετά από τις δηλώσεις, που προβλήθηκαν, στην εκπομπή βρέθηκε καλεσμένος μέσω skype, ο γνωστός δημοσιογράφος και πολιτικός, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος θέλησε να τοποθετηθεί για τα λόγια του σχεδιαστή.

«Ήταν τραγική και απαράδεκτη η δήλωση του κυρίου Μπράτη, η οποία είναι αντιδημοκρατική και αχρείαστα επιθετική. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος, ότι κι να πιστεύει, να βγαίνει και να λέει, ότι κάποιοι οι οποίοι πιστεύουν κάτι αντίθετο από αυτόν, πρέπει να κρατήσουν τη μικρόμυαλη άποψή τους για τον στενό τους κύκλο. Ο κύριος Μπράτης και όλοι όσοι λαμβάνουν αυτή τη θέση, ίδια με του κυρίου Μπράτη, καταλαβαίνει, ότι σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση της GPO του 67% του ελληνικού λαού είναι ενάντια στην τεκνοθεσία;

Εγώ έχω διαφοροποιήσει την άποψή μου για το γάμο και την τεκνοθεσία, είμαι ταγμένος υπέρ του ενός και κατά του άλλου, και το έχω στοιχειοθετήσει. Δεν είναι δυνατόν, δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν έκανα έναν ευγενή άνθρωπο, όπως είναι ο κύριος Μπράτης, να λέει στο 67% του ελληνικού λαού "κρατήστε τη μικρόμυαλη άποψή σας για τον στενό σας κύκλο"», σχολίασε ο γνωστός δημοσιογράφος και πολιτικός.