«Είμαι σε φυλομετάβαση» - Άναυδος ο δημοσιογράφος του ALPHA με την απάντηση της Τζόυς Ευείδη για την προσωπική της ζωή

«Δυστυχώς είμαι πάρα πολύ κομπλεξική και...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Είμαι σε φυλομετάβαση» - Άναυδος ο δημοσιογράφος του ALPHA με την απάντηση της Τζόυς Ευείδη για την προσωπική της ζωή

Η Τζόυς Ευείδη παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής του ALPHA, Happy Day, και ήταν άκρως αποκαλυπτική. Αναφέρθηκε στην απουσία της από την τηλεόραση και τον λόγο που μένει εκτός το τελευταίο διάστημα, ενώ απάντησε και για την προσωπική της ζωή και τους έρωτές της.

Όταν ρωτήθηκε για την φωνή της, σόκαρε τον δημοσιογράφο του καναλιού με την ερώτηση που δέχεται συχνά από τον κόσμο που την συναντά, αλλά και την απάντηση που τους δίνει, μιλώντας για αλλαγή φύλου.

Η απάντηση της Τζόυς Ευείδη στα αρνητικά σχόλια για την φωνή της

«Η τηλεόραση λείπει στο πορτοφόλι μου, δεν λείπει στην ψυχή μου. Μπορώ να ζήσω και χωρίς τηλεόραση, αλλά βοηθάει οικονομικά πολύ η αλήθεια είναι. Δυστυχώς είμαι πάρα πολύ κομπλεξική, πάρα πολύ ντροπαλή και δεν μπορώ να ενοχλώ τους δημιουργούς, που τους ενοχλεί το σύμπαν όλο, για έναν ρόλο. Ντρέπομαι πάρα πολύ και δεν το κάνω. Πολύς κόσμος το κάνει και πολύ καλά κάνει, εγώ είμαι κομπλεξικιά και ηλίθι@», είπε αρχικά για την καριέρα της.

Όσον αφορά στην προσωπική της ζωή, σημείωσε: «Καμία σημασία δεν έχει ο έρωτας για μένα. Δεν με απασχολεί καθόλου. Με απασχολεί η τέχνη και τα ζώα. Δεν έχω χρόνους για έρωτες. Ούτε στον εχθρό μου ένας έρωτας. Είμαι χάλια όταν είμαι ερωτευμένη. Είναι το χειρότερο που μπορεί να μου συμβεί. Είμαι σαν την τρελή, δεν είμαι ήρεμη ποτέ, είμαι μονίμως αγχωμένη, έχω μονίμως ενοχές, κάνω σενάρια. Απαπα... Χάλια, χάλια! Είμαι πολύ ανώτερη και δεν παρακολουθώ, δεν είναι του κύκλου μου αυτά. Είμαι μόνη μου. Ολομόναχη κάνω τα σενάρια, αλλά δεν είμαι και του ψυχιατρείου, είπαμε» (δείτε εδώ με ποιον ηθοποιό από την Γη της Ελιάς την ήθελαν σε σχέση).

Και κατέληξε για την φωνή της: «"Γιατί είναι η φωνή σου έτσι μωρή;". Μου το έχουν πει πολλοί ταξιτζήδες. Τους απαντώ ότι έχω κάνει διόρθωση φύλου, είμαι σε φυλομετάβαση. Δεν καταλαβαίνουν όλοι ποια είμαι. Ε καλά, δεν είμαι και η Μαντόνα, ηρέμησε».

Δείτε επίσης: «Ζω με τον τρόμο του νοσοκομείου μην και...» - Η αποκάλυψη της ηθοποιού για το πρόβλημα υγείας της

Τι είναι η φυλομετάβαση

Είναι η μετάβαση ενός ανθρώπου ενός φύλου (π.χ. γυναίκα) στο αντίθετο φύλο (π.χ. άντρας)

Θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης (HRT)

Το πρώτο βήμα για τη φυλομετάβαση από το αρσενικό στο θηλυκό συχνά περιλαμβάνει θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης (HRT). Αυτή η ιατρική διαδικασία περιλαμβάνει τη χορήγηση ορμονών, όπως τα οιστρογόνα και τα αντιανδρογόνα, για την καταστολή των επιδράσεων της τεστοστερόνης και την προώθηση της ανάπτυξης των δευτερογενών γυναικείων χαρακτηριστικών του φύλου. Ακολουθεί μια ανάλυση της HRT:

Οιστρογόνα: Η κύριες θηλυκοποιητικές ορμόνες που χρησιμοποιούνται στην HRT, τα οιστρογόνα προάγουν την ανάπτυξη του ιστού του μαστού, μαλακώνουν το δέρμα και ανακατανέμουν το σωματικό λίπος, οδηγώντας συνήθως σε μια πιο θηλυκή εμφάνιση.

Αντι-ανδρογόνα: Αυτά τα φάρμακα εμποδίζουν τις επιδράσεις της τεστοστερόνης, βοηθώντας στη μείωση της τριχοφυΐας του σώματος, στη μείωση της μυϊκής μάζας και στην επιβράδυνση της τριχοφυΐας του προσώπου.

Η HRT χορηγείται γενικά μέσω χαπιών από το στόμα, επιθεμάτων, ενέσεων ή κρεμών, ανάλογα με την προτίμηση του ατόμου και την ιατρική καθοδήγηση. Τα αποτελέσματα της HRT μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο, αλλά οι σημαντικές αλλαγές συνήθως συμβαίνουν σε διάστημα αρκετών μηνών έως μερικών ετών.

Χειρουργική επέμβαση θηλυκοποίησης προσώπου (FFS)

Η χειρουργική επέμβαση θηλυκοποίησης προσώπου (FFS) είναι ένα σύνολο διαδικασιών που αποσκοπεί στην τροποποίηση των χαρακτηριστικών του προσώπου των διαφυλικών γυναικών ώστε να εμφανίζονται πιο θηλυκά.

Διαμόρφωση του περιγράμματος του μετώπου: Αναδιαμόρφωση του μετώπου και μείωση των υπερόφρυων τόξων των φρυδιών για να δημιουργηθεί μια πιο ομαλή, πιο θηλυκή εμφάνιση.

Ρινοπλαστική: Μεταβολή του μεγέθους και του σχήματος της μύτης για τη δημιουργία ενός πιο λεπτού και θηλυκού προφίλ.

Αύξηση μάγουλων: Ενίσχυση των ζυγωματικών για να επιτευχθεί ένα πιο γεμάτο και πιο θηλυκό περίγραμμα προσώπου.

Αύξηση των χειλιών: Μεγέθυνση των χειλιών για τη δημιουργία ενός πιο «μαλακού» και θηλυκού στόματος.
Μείωση του σαγονιού και του πηγουνιού: Στένωση της γραμμής του σαγονιού και του πηγουνιού για την ελαχιστοποίηση των αρρενωπών γωνιών του προσώπου.

Η FFS δεν είναι μια διαδικασία που ταιριάζει σε όλους και προσαρμόζεται στις ανάγκες και τους στόχους του κάθε ατόμου. Συνήθως εκτελείται από εξειδικευμένους χειρουργούς με εμπειρία στη φυλομετάβαση και μπορεί να έχει μεταμορφωτικό αντίκτυπο στην εμφάνιση και την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου.

Φωνητική εκπαίδευση

Η εκπαίδευση φωνής είναι μια μη χειρουργική πτυχή της φυλομετάβασης από αρσενικό σε θηλυκό, αλλά παίζει κρίσιμο ρόλο στην επίτευξη μιας πιο αυθεντικής και θηλυκής ταυτότητας. Πολλές τρανσέξουαλ γυναίκες αναζητούν επαγγελματική εκπαίδευση φωνής για να τροποποιήσουν το φωνητικό τους εύρος, τον συντονισμό και τα μοτίβα ομιλίας τους. Η εκπαίδευση φωνής μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να ακούγονται πιο θηλυκά και να αισθάνονται άνετα εκφράζοντας την ταυτότητα φύλου τους.

Ένας λογοθεραπευτής ή προπονητής φωνής μπορεί να βοηθήσει με ασκήσεις και τεχνικές για την επίτευξη μιας υψηλότερης σε τόνο και πιο θηλυκής φωνής. Αυτή η διαδικασία απαιτεί συχνά εξάσκηση και αφοσίωση, καθώς περιλαμβάνει επανεκπαίδευση των φωνητικών χορδών και της μυϊκής μνήμης.

Χειρουργική επέμβαση επιβεβαίωσης του φύλου (κολποπλαστική)

Η χειρουργική επέμβαση των γεννητικών οργάνων που επιβεβαιώνει το φύλο, η οποία συχνά αναφέρεται ως κολποπλαστική, είναι μια χειρουργική επέμβαση που μετατρέπει τα ανδρικά γεννητικά όργανα σε γυναικεία. Η κολποπλαστική είναι μια σημαντική και ιδιαίτερα εξειδικευμένη διαδικασία που συνήθως περιλαμβάνει τα ακόλουθα βασικά βήματα:

Ορχεκτομή: Η αφαίρεση των όρχεων, η οποία εξαλείφει την παραγωγή τεστοστερόνης και προετοιμάζει το σώμα για τη θηλυκοποιητική ορμονοθεραπεία.

Αναμόρφωση του πέους: Το δέρμα του πέους χρησιμοποιείται για τη δημιουργία του νεοκόλπου. Η βάλανος αναδιαμορφώνεται σε κλειτορίδα και η ουρήθρα επανατοποθετείται ώστε να προσιδιάζει σε βιολογική γυναίκα.

Κολπικό κανάλι: Ένας χώρος δημιουργείται χειρουργικά μεταξύ του ορθού και του νεοκόλπου, παρέχοντας έναν κολπικό σωλήνα που μπορεί να γίνει διείσδυση κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Χειρουργική χειλέων: Η δημιουργία χειλέων (εσωτερικών και εξωτερικών) για την αναπαραγωγή της εμφάνισης των φυσικών γυναικείων γεννητικών οργάνων.

Η κολποπλαστική είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που συνήθως απαιτεί εκτεταμένη χειρουργική εκπαίδευση και τεχνογνωσία. Είναι σημαντικό για τα άτομα να εξετάζουν προσεκτικά τις σωματικές και συναισθηματικές πτυχές αυτής της χειρουργικής επέμβασης και να ζητούν καθοδήγηση από έμπειρους χειρουργούς και επαγγελματίες υγείας.

Πηγή: andrologia.gr/fylometavasi/