Συνελήφθη γνωστός τράπερ - Ανατίναζε μαζί με σπείρα ATM και έκαναν ξέπλυμα τα χρήματα μέσω των video clip

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
unsplash.com
unsplash.com

Συνελήφθη γνωστός τράπερ ο οποίος μαζί με σπείρα έκλεβαν οχήματα και κατευθύνονταν σε επαρχιακές πόλεις, εντοπίζοντας ΑΤΜ τα οποία βρίσκονταν σε απομακρυσμένες περιοχές και εκτός τραπεζών και με τη χρήση τροχού κοπής μετάλλων και στέρεων εκρηκτικών υλών τα διερρήγνυαν τα με σκοπό να αρπάξουν τα χρήματα.

Κατά τη διάρκεια των ληστειών έπαιρναν κάθε δυνατό μέσο για να μην αναγνωρισθούν ή αφήσουν στοιχεία DNA. Μάλιστα, από τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν είχαν κλέψει τουλάχιστον 710.000 ευρώ.

Η δήλωση του διευθυντή Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχου Ιωάννη Σκούρα

«Η μεθοδική και άρτια έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οδήγησε στην αποδόμηση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις Α.Τ.Μ. τραπεζών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας τροχό κοπής και εκρηκτικές ύλες.

Ο επαγγελματισμός και η παρατηρητικότητα των αρμόδιων αξιωματικών και υπαξιωματικών που χειρίστηκαν στην υπόθεση, οδήγησαν στην ταυτοποίηση των τριών μελών της οργάνωσης, ηλικίας 26, 27 και 28 ετών, οι οποίοι προέβαιναν σε κλοπές οχημάτων και μέσω αυτών μετέβαιναν σε επαρχιακές περιοχές της Ελλάδας, όπου, χρησιμοποιώντας τροχούς κοπής μετάλλων ή τοποθετώντας εκρηκτικές ύλες, παραβίαζαν Α.Τ.Μ. με σκοπό να αφαιρέσουν τα χρήματα που περιείχαν.

Πρόκειται για άτομα με ιδιαίτερη τεχνογνωσία στον τρόπο των εκρήξεων, που επιδείκνυαν ιδιαίτερη επιμέλεια στην επιλογή του τόπου και του χρόνου που δρούσαν, αδιαφορώντας ωστόσο για τη διακινδύνευση της σωματικής ακεραιότητας ή ακόμα και της ζωής των εργαζομένων στην φύλαξη των χώρων που ήταν εγκατεστημένα τα ΑΤΜ.

Όλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν προκλητικά πολυτελή βίο, τον οποίο επιδείκνυαν με κάθε ευκαιρία τόσο στις καθημερινές τους συναναστροφές όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ «ξέπλεναν» τα παράνομα κέρδη τους δαπανώντας υπέρογκα ποσά μέσω της μουσικής βιομηχανίας ή μέσω στοιχηματισμού σε καζίνο.

Δείτε επίσης: Συνελήφθη γνωστός τράπερ - Είχε στην κατοχή του ναρκωτικά και μεγάλο χρηματικό ποσό

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιασθεί 10 περιπτώσεις εκρήξεων Α.Τ.Μ. σε Εύβοια, Βοιωτία, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Πρέβεζα και Αιτωλοακαρνανία, καθώς και 7 κλοπές οχημάτων, ενώ το παράνομο οικονομικό όφελος της οργάνωσης υπολογίζεται στο ποσό των 710.000 ευρώ.

Η επιχείρηση για τον τερματισμό της εγκληματικής δραστηριότητας των μελών της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023, στην περιοχή του Καματερού, και αφού είχαν προβεί σε ακόμη μία διάρρηξη Α.Τ.Μ. στην περιοχή της Ερμιόνης Αργολίδας, αφαιρώντας το ποσό των 198.515 ευρώ.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τους αρμόδιους αστυνομικούς, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πολεμικό τυφέκιο, πιστόλια, φυσίγγια, ποσότητες εκρηκτικής ύλης, εξοπλισμός αφαίρεσης οχημάτων, τρία αυτοκίνητα, δύο μοτοσυκλέτες καθώς και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Στο σημείο αυτό θέλω να συγχαρώ όλα τα στελέχη του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, τα οποία με συντονισμένες ενέργειες, ψυχραιμία, διακριτικότητα και πρωτίστως αποτελεσματικότητα, έφεραν εις πέρας αυτή την απαιτητική και επικίνδυνη επιχείρηση».