«Να αγκαλιάσουμε να αγαπήσουμε κάθε τι το διαφορετικό...» - Η συγκινητική ανάρτηση της Έρρικας Πρεζεράκου για την Παγκόμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δείτε τη φωτογραφία

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDP PHOTO
NDP PHOTO

Η Κυριακή 3/12 ήταν αφιερωμένη στην στα άτομα με αναπηρία και με αφορμή αυτό η Έρρικα Πρεζεράκου, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριαγμό στο Instagram, θέλωντας να περάσει έτσι το δικό της μήνυμα, για την ημέρα αυτή.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρώην πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ πριν από τρία χρόνια τραυματήστηκε σοβαρά, όταν έπεσε από το σκάφος για να βουτήξει στη θάλασσα. Ο σύντροφός της γύρισε αμέσως για να την παραλάβει, όμως υπό αδιευκρίνιστες αιτίες, δεν την είδε και με την προπέλα την τραυμάτισε σοβαρά (δείτε εδώ αναλυτικά).

Η συγκινητική ανάρτηση της Έρρικας Πρεζεράκου για την Παγκόμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Έρρικα Πρεζεράκου δημοσίευσε μια φωτογραφία της, στην οποία δείχνει το τραυματισμένο χέρι της. Την εικόνα αυτή συνόδευσε με ένα "δυνατό" κείμενο, βγαλμένο μέσα από την ψυχή και τις σκέψεις της.

«Σήμερα είναι Παγκόσμια μέρα για άτομα με αναπηρία. Ήθελα τόσα να γράψω, όμως μέσα μου μόνο αυτό στάθηκε.
Συγχωράτε με αν κάνω λάθος, μα η παγκόσμια μέρα δεν αφορά τα άτομα που γεννήθηκαν η απέκτησαν αναπηρία, αφορά όλους εμάς που είμαστε πολλές φορές μέσα μας ανάπηροι να αγκαλιάσουμε να αγαπήσουμε ή να αποδεχτούμε κάθε τι το διαφορετικό που κοιτάμε μόνο το έξω και όχι την φλόγα της ψυχής μέσα.

Είναι για όλους εμάς αυτή η μέρα ηλιόλουστα μου πλάσματα..» έγραψε

Δείτε εδώ την ανάρτηση:

Οι συγκλονιστικές της δηλώσεις

Στην εκπομπή «Έλα χαμογέλα», πρόβαλλαν δηλώσεις της Έρρικας Πρεζεράκου, όπου μίλησε για το ατύχημα που είχε στο χέρι της και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μετά το χειρουργείο.

Η ίδια, αποκάλυψε πως ακόμη δεν έχει καταφέρει να αποκατασταθεί ακόμα το πρόβλημα που έχει στα δάχτυλα της, κάτι που κάνει δύσκολη την καθημερινότητα της.

«Το χέρι μου δεν είναι λειτουργικό ακόμα. Τους τελευταίους μήνες κάνω καθημερινά τρίωρες φυσικοθεραπείες, χειρομάλαξη, ασκήσεις σε ειδικό μηχάνημα, ενώ στο μέλλον θα χρειαστεί να υποβληθώ σε δύο τουλάχιστον χειρουργεία, επειδή, τώρα του λείπουν κάποιοι μύες. Σε άλλα δάχτυλα έχω αίσθηση αφής, σε άλλα όχι, ο αντίχειρας και ο δείκτης κλείνουν δύσκολα, δεν έχουν δύναμη και δεν μπορώ να είμαι λειτουργική στην καθημερινότητά μου.

Για παράδειγμα, δεν μπορώ να πιάσω ένα πιρούνι, να δακτυλογραφήσω, να κρατήσω το μολύβι. Κάνω προσπάθειες να μάθω να γράφω με το αριστερό. Το καλό είναι πως αν γινόταν τώρα κάστινγκ για άλλο ένα sequel των Πειρατών της Καραϊβικής, σίγουρα θα με έπαιρναν - τον γάντζο τον έχω έτοιμο! (γέλια)», δήλωσε η δημοφιλής αθλήτρια.