Αντρέας Γεωργίου: Η συμφωνία με το Mega που δεν θέλει να χάσει τον «Μίδα» της μυθοπλασίας!

Ό,τι πιάνει γίνεται χρυσός!

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Γκικόπουλος
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Γκικόπουλος

Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με επιτυχίες και είναι γεγονός ότι από την στιγμή που έκανε την εμφάνισή του και μπήκε στην ελληνική τηλεόραση, έγινε πολλές φορές «μήλον της Έριδος» ανάμεσα σε διάφορα κανάλια που τον διεκδίκησαν, όμως τελικά το Mega κατάφερε να τον εντάξει στο δυναμικό του τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο Κύπριος σκηνοθέτης των μεγάλων επιτυχιών της μυθοπλασίας Αντρέας Γεωργίου είναι -όχι τυχαία- το «γερό χαρτί» του καναλιού και ο αγαπημένος του τηλεοπτικού κοινού. «Η Γη της ελιάς» και προσεχώς το «Famagusta» είναι οι δυο σειρές στην prime time ζώνη του σταθμού που θα προβάλλονται back to back από τις 21.00 μέχρι και τις 00.00, ενώ και το «Night Out» με τον Θεοχάρη Ιωαννίδη είναι επίσης παραγωγή της MakeIt Productions, του Αντρέα Γεωργίου και του Κούλλη Νικολάου, με το κανάλι να ποντάρει εξ ολοκλήρου πάνω τους. Τυχαίο; Όχι βέβαια!

«Ουδείς προφήτης στον τόπο του», λένε, και στην περίπτωση του Αντρέα Γεωργίου ταιριάζει απόλυτα με τις κακές γλώσσες στο παρελθόν που βιάστηκαν να τον συγκρίνουν και να τον αποκαλέσουν «αντιγραφή του Παπακαλιάτη». Ο ίδιος σε συνέντευξή του είχε απαντήσει μάλιστα για αυτό και είχε πει: «Αντιγραφή του Παπακαλιάτη θα ήμουνα εάν έκανα ένα εβδομαδιαίο σίριαλ. Εγώ κάνω καθημερινό, γυρίζω 8 επεισόδια την εβδομάδα που σημαίνει βιομηχανία».

Ο ίδιος δουλεύει νυχθημερόν για να έχει το άρτιο αποτέλεσμα που επιθυμεί και παρά τα καθημερινά γυρίσματα και τον όγκο δουλειάς ενός σίριαλ, οι ηθοποιοί του πίνουν νερό στο όνομά του και κανένας δεν του παραπονιέται. Ο τρίτος κύκλος από την «Γη της ελιάς» με υψηλά ποσοστά τηλεθέασης αποδεικνύει άλλη μια φορά την αξία του και παρά τον σκληρό ανταγωνισμό στην μυθοπλασία, το σίριαλ παραμένει σταθερό στις πρώτες θέσεις προτίμησης του τηλεοπτικού κοινού.

Βασιλική Τρουφάκου Αντρέας Γεωργίου
Με την Βασιλική Τρουφάκου στα γυρίσματα του Famagusta
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Γκικόπουλος

Αυτό βέβαια οφείλεται και στο εξαιρετικό σενάριο της συνοδοιπόρου του και μόνιμης πλέον συνεργάτιδάς του Βάνας Δημητρίου με την οποία έχουν ταιριάξει απόλυτα και έχουν γράψει ως δίδυμο αμέτρητα χιλιόμετρα επιτυχιών... Ο ίδιος μάλιστα σε συνέντευξή του παλαιότερα την έχει χαρακτηρίσει με χιούμορ ως «μόνιμη σύντροφό του», μιλώντας για την μεταξύ τους σχέση που πέρα από επαγγελματική είναι και φιλική.

Ο Γεωργίου έχει απίστευτο ένστικτο, δεν εξηγείται πως αλλιώς «μυρίζει» από μακριά την επιτυχία αλλά και την πιθανή αποτυχία μιας σειράς που στήνει. Πάνω από όλα όμως έχει ένστικτο με τους ηθοποιούς που επιλέγει και συνήθως δεν τους αλλάζει εύκολα, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που του χρωστάνε την καριέρα τους όταν στημένος ατελείωτες ώρες και σκρολάροντας στο Instagram ψάχνει τις πρωταγωνίστριες και τους πρωταγωνιστές του και τους αλλάζει το επάγγελμα μέσα σε μια νύχτα... Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις με τα ονόματα...

Tο Mega «κλειδώνει» τον «Μίδα» της μυθοπλασίας!

Είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι καταφέρνει να στέκεται στην κορυφή της μυθοπλασίας με μια καθημερινή σειρά όπως «Η Γη της Ελιάς» που διανύει ήδη τον τρίτο κύκλο της στο Mega. Κόντρες, ίντριγκες, έρωτες και χωρισμοί σε πρώτο πλάνο σίγουρα ιντριγκάρουν τον τηλεθεατή... Αυτό κάτι σημαίνει και σίγουρα ο Γεωργίου όπως και οι συνεργάτες του έχουν να το υπερηφανεύονται. Όσο για το κανάλι; Δίνει τα πάντα για να τον κρατήσει στην κορυφή της prime time ζώνης και δεν θέλει να τον μοιραστεί ή να τον χάσει από το δυναμικό του. Ο ίδιος λέγεται ότι είναι σκληρός στις διαπραγματεύσεις και απαιτεί, αφού χαρίζει και εκείνος απλόχερα με την σειρά του την επιτυχία.

Και σαν να μην έφτανε αυτή η δημιουργική του διαδρομή, ο Αντρέας Γεωργίου, φέτος φορτσάρει ακόμα περισσότερο τις μηχανές του, μπαίνει και εκείνος σε ρόλο και μας προδιαθέτει για μια νέα υπερπαραγωγή, την «Famagusta» που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2024 με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εισβολή στην Κύπρο το 1974. Με ένα εξαιρετικό τρέιλερ που μας προϊδεάζει για την σειρά τουλάχιστον δυο μήνες πριν, με λαμπερούς πρωταγωνιστές και με σενάριο βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, ο Αντρέας Γεωργίου κατέγραψε τις πρώτες σκηνές στην φάρμα και στο σπίτι της τηλεοπτικής οικογένειας γύρω από την οποία θα ξετυλιχτεί μια ιστορία ολόκληρης ζωής.

Γιάννης Μπέζος Κοραλία Καράντη Αντρέας Γεωργίου
Με τον Γιάννη Μπέζο και την Κοραλία Καράντη στα γυρίσματα του Famagusta
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Γκικόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραφαέλλος Γεωργίου - Συγκινεί ο αδερφός του Αντρέα Γεωργίου: «Γεννήθηκα φορέας του HIV, ο κόσμος φοβόταν να με πλησιάσει»

Αντρέας Γεωργίου: «Έλεγα πως ο Τούρκος είναι ο εχθρός, ήμουν προκατειλημμένος»

Famagusta: Πρεμιέρα για την πολυαναμενώμενη σειρά στις 21/1 - Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο

Γη της ελιάς: «Κόφτο και μην το τραβάς!» - Το σοκαριστικό φινάλε της χρονιάς πριν παιχτεί στην τηλεόραση!

«Η ερωμένη του Θοδωρή θα βρεθεί νεκρή!» - Σοκαριστικό spoil για τη νέα σειρά του Mega, Famagusta

Η γη της ελιάς (11/12): «Είσαι όλη μου η ζωή! Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα Χάιδω» - Ο σπαραγμός του Λυκούργου θα συγκλονίσει τους τηλεθεατές

Η γη της ελιάς (10/12): «Όταν ήταν 14 ετών έπεσε θύμα τροχαίου! Ο οδηγός ήταν ο...» - Νέο σκάνδαλο θα "ταρακουνήσει" την Μάνη

Η γη της ελιάς (8/12): «Είσαι ο λόγος που φοβάμαι να κάνω δικά μου παιδιά» - Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις της Αριάδνης

Γη της Ελιάς: «Να τη δούμε τη σκηνή που θα πάνε μαζί στον γυναικολόγο Βάνα, ε;» - "Έλιωσαν" στο twitter με τον Στάθη και την εγκυμονούσα Ιουλία

Famagusta: Το σπαρακτικό νέο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης σειράς του Mega